Érkezik az új MBH Bank – mire számíthatnak az ügyfelek?

Érkezik az új MBH Bank – mire számíthatnak az ügyfelek?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-09-28
 

A Magyar Bankholding fúzió 2023 májusában zárul, az új bank MBH Bank Nyrt. néven folytatja tevékenységét. Mérlegfőösszeg alapján a második legnagyobb magyarországi bank lesz. Mit jelent ez a beolvadt bankok ügyfeleinek?

Az új, egységes arculattal rendelkező márkát jövő májusban vezeti be a bankcsoport, a korábban csatlakozó Budapest Bank és MKB Bank után a Takarékbank egészíti ki a fúziót.

Jövőbe mutató tervekkel indulhat útjára az MBH Bank, amely szándékosan választott új nevet magának, ezzel is tükrözve szándékát, miszerint egy innovatív bankot kívánnak létrehozni, ahol az ügyfélélmény kiemelt fontosságú, a megszokottaktól merőben eltér. Nézzük, mit jelenthet ez a mintegy 2,3 millió ügyfél számára.

Milyen lesz az új MBH Bank?

A Budapest Bank és az MKB Bank összeolvasásával, 2022 márciusában kezdődő fúzió a Takarékban jövő májusi egyesülésével válik véglegessé.

A Magyar Bankholding nem csak a külsőségekben frissül meg, célja átformálni a bankokról kialakult képet és az ország legmodernebbje lenni nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokkal. 

Az új bank modern termék- és szolgáltatás palettája minden ügyfélszegmens kiszolgálását lehetővé teszi, beleértve a lakossági, mikro-, kis-, közép- és nagyvállalati, agrár- illetve privátbanki ügyfeleket is. 

Kiemelt értékei között a helyi közösségek, értékek tiszteletét, a környezet iránti felelősséget is említi, meglévő és jövőbeli ügyfelek tetszését markáns felelősségvállalási és szponzorációs programokkal is kívánja erősíteni.

Hirdetés

Hirdetés

Mire számíthatnak az ügyfelek?

Az ügyfeleknek az első két bank egyesülése sem okozhatott jelentős fennakadást, így lehet ez a Takarékbank jövőbeli csatlakozásával is. A fúzió első szakaszában készült cikkünkben kifejtettük, hogy az érintetteknek nem kell aggódniuk, a változás nem lehet rájuk pénzügyileg negatív hatással.

A Budapest Bank és az MKB Bank termékei és szolgáltatásai ugyan az utóbbi pénzintézet égisze alatt, de változatlan formában a továbbiakban is elérhetők, a meglévő hitelek, bankszámlák, betéti kamatok kondíciói változatlanok maradnak. Apró kellemetlenségek érhetik csak az ügyfeleket, amit már a fúzió első üteme alatt is tapasztalhattak, de néhány bankszünnapon, esetleg a technikai átállás miatti működési zavaron kívül nem kell további fennakadásra számítani.

Sőt, a dolog inkább előnyökkel járhat a “Szuperbank” ügyfeleinek, hiszen már az első két pénzintézet összeolvasásával is számos új bankfiók és ATM elérhető vált. Szerte az országban mind a lakossági, mint a vállalati szegmens számára könnyebb és gyorsabb lett az ügyintézés, köszönhetően a 66 településen elérhető immáron összesen 143 bankfióknak és 184 ATM-nek. A Takarékbank csatlakozásával ennél is több új lehetőség és helyszín nyílhat meg.

A bankfúzióval kapcsolatban az MBH csoport minden érintett ügyfelet tájékoztatni fog számos kommunikációs csatornán, a lakossági és vállalati ügyfelek is értesítést fognak kapni a várható változásokról, esetleges fennakadásokról. 

Hirdetés
Hirdetés