Év végén ezt a hitelt keresik a legtöbben – hogyan, mennyiért, kinek

Év végén ezt a hitelt keresik a legtöbben – hogyan, mennyiért, kinek
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-12-14
 

Decemberben tradicionálisan a személyi kölcsönök iránt tapasztalható a legnagyobb kereslet. A pár százezer forintos kölcsön ingatlan fedezet felajánlása nélkül igazán gyors megoldás az átmeneti készpénzigény fedezésére. Az alacsony kamatszint hatalmas vonzerőt jelent… Az óvatosság azonban indokolt: az egy héten belül elérhető kölcsön csábításának csak akkor szabad engedni, ha tudatosan használjuk fel a hitelt és tudjuk, miből fizetjük vissza.

A személyi kölcsön azt a hitellehetőséget jelenti ahol, nem adunk semmilyen konkrét fedezet a bank számára. A kölcsönt a bank a havi jövedelmünk megvizsgálása alapján nyújtja. Pontosan ezért tud a személyi kölcsön a leggyorsabban elérhető hitelforma lenni.

Hagyományosan az év végén a legmagasabb a lakosság igénye az ilyen típusú finanszírozásra. Napjainkban a keresletet különös mértékben erősítheti, hogy alig több mint egy év alatt 20%-ról 10% közelébe esett az átlagember számára is elérhető kamatszint. Kicsit nagyobb jövedelem (240-280 ezer Ft havi nettó felett) pedig akár 6,99%-ért is személyi kölcsönhöz juthatunk. A személyi kölcsön biztosan jobb megoldást pár százezer forintos finanszírozási igényekre, mint a hitelkártya, vagy a „házhoz vitt”, készpénzben nyújtott méregdrága megoldások.

Az alábbi kalkulátorral megtekinthető, hogy milyen feltételek mellett érhető el a személyi kölcsön:

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Megfontoltság elengedhetetlen! 

Kölcsönt felvenni még az ünnepek előtt sem érdemes hirtelen felindulásból. Érdemes mindenkinek alaposan végiggondolnia, hogy miből és mennyi idő alatt fogja visszafizetni a hitelt. A havi visszafizetési kötelezettség milyen mértékben terheli meg a család pénztárcáját. Megéri-e most hitelből vásárolni, vagy ráérünk még megvásárolni a kiszemelt műszaki cikket… A kamatok emelkedésének és ezzel párhuzamosan a havi törlesztőrészletek emelkedésének kockázata ma már szerencsére minimális, mivel a legtöbb bank a futamidő végéig fix kamatozású kölcsönt nyújt.

Hirdetés

Hirdetés

Akár 3-4 nap alatt

Van, aki pár óra alatt a pénzhez jut, mások pedig 2 hetet is várnak. Mitől függ, hogy ki mennyi idő alatt kapja meg a hitelt?

A személyi kölcsönök átfutási ideje a hitelkérelem benyújtásától a folyósításig átlagosan 3-4 napot, legfeljebb egy hetet vesz igénybe. Amennyiben saját számlavezető bankunkhoz fordulunk, akár néhány órán belül is a számlánkon lehet a pénz. Hitelbírálat azonban ebben az esetben is megtörténik, melyből a legfontosabbak a munkabér ellenőrzése és a KHR lekérdezése.

Maximum 2-3 millió forintig

Személyi kölcsönt felvenni akkor jó megoldás, ha a hiteligény nem haladja meg az 2-3 millió forintot, illetve nincs lehetőség, vagy szándék ingatlanfedezetet felajánlani a kölcsön mögé. Persze azt tudni kell, hogy a bank számára egy kockázatosabb termékről van szó. Magasabb a kamata, rövidebb a futamideje, ezáltal a havi törlesztőrészlete is, mint az ingatlanfedezetű hitelek esetében.

Kezdeti költség: jellemzően nincs

Minden kölcsön igényléshez kapcsolódik induló költség. Ez lehet hitelbírálati díj, vagy folyósítási jutalék, egyszeri kezelési költség, esetleg szerződéskötési díj. Szabadfelhasználású személyi kölcsön esetén ezeket a díjakat jellemzően levonják a jóváhagyott összegből. Ma már szerencsére a személyi kölcsönök esetében egyre több banknál találkozunk olyan konstrukcióval, ahol nem kell induló díjakkal számolnunk.

Törlesztési számla

Személyi kölcsönök esetében nem ritka, hogy nem feltétlenül szükséges a választott banknál folyószámlát nyitni. Sokan nem tudnak, vagy nem akarnak bankot váltani. Több számlát pedig nem szeretnének fenntartani. Azt azonban fontos tudni, hogy a jelentős kamatkedvezményt jövedelemérkeztetés esetén lehet elérni.

Néhány tanács a jó döntéshez!

1) Csábító akciók

Természetes, hogy az akciós ajánlatok tűnnek fel legelőször. Van is ezekből szép számmal. Mindig meg kell nézni az akció feltételeit is. Biztosan teljesíteni tudjuk-e a kedvező kamatért cserébe a bank elvárásait.

2) Kezdeti költségek

Szükséges-e fizetni a szerződéskötésért, vagy a hitelbírálatért? Nagyobb hitelösszeg esetén a bank kérheti a szerződés közokiratba foglalását is, ami természetesen az ügyfelet terheli.

3) Futamidő

Minél rövidebb a futamidő, annál hamarabb megszabadulhatunk a hiteltől. Ez egy fontos szempont. Azonban csak a hitel havi törlesztése után is kell maradnia tartalékunknak (a fix havi kiadások felett legalább 5%). Ha jobban alakul a hitelfelvétel után az anyagi helyzetünk, akkor előtörlesztésre mindig van lehetőség és még akkor is megéri, ha díja van.

4) Nem mindig a hitel a megoldás

Ha nem létszükségletről, vagy munkaeszközről beszélünk, ne akarjunk hitelből vásárolni csak azért, mert Karácsony van! A javíthatatlan hűtőt lecserélni létszükséglet, de egy nagyobb tv nem.

5) Félre tudunk tenni havonta?

Érdemes megpróbálkozni azzal, hogy hitelfelvétel előtt nem költjük el a teljes havi fizetésünket. Ha ez sikerül, akkor képesek leszünk ennek mértékéig a hitelt is törleszteni. Ha nem, akkor nem vagyunk alkalmasak a hitel felvételére.

Hirdetés
Hirdetés