Exkluzív Revolut Metal bankszámla: mit kínál, kinek éri meg?

Exkluzív Revolut Metal bankszámla: mit kínál, kinek éri meg?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-05-27 Frissítve: 2024-06-06
 

A Revolut immáron több százezer magyar felhasználóval büszkélkedhet, és ez a szám folyamatosan növekszik. A dinamikus térnyeréshez hozzájárulnak a neobank felhasználóbarát mobilappja, a kedvező árazás és a kivételesen rugalmas pénzügyi megoldások, amelyekre egyre nagyobb az igény itthon is. Ezúttal a Metal csomag mutatkozik be a Bankmonitor hasábjain.

Mi az a Revolut?

A Revolut egy digitális banki szolgáltatásokat nyújtó fintech cég, amely egyszerű és költséghatékony pénzügyi megoldásokat kínál, mint például több devizás számlavezetés, kedvező átváltás a pénznemek között és költséghatékony pénzküldés. Egy ilyen számlával ugyanúgy vásárolhatunk a boltokban, fizethetünk érintésmentesen és küldhetünk pénzt, ahogy bármely hazai bankszámlával. De ez még nem minden.

Ha úgy döntünk, hogy belevágunk és letöltjük a Revolut kifejezetten felhasználóbarát mobilappját, jelenleg 5 lakossági számlacsomag közül választhatunk. Érdemes átgondolni, hogy mire szeretnénk használni ezt a külföldi bankszámlát, hiszen más és más díjcsomag lehet ideális, ha napi szinten és kizárólagosan használjuk, illetve akkor, ha csak a normál, hazai bankszámlánk kiegészítésére, eseti tranzakciókra, például devizaváltásra, külföldi webshopban történő fizetésre, utazások alkalmával vennénk igénybe.

Az alapeseti, Standard csomag díjmentes, a magasabb kategóriájú csomagok többletszolgáltatásokat és további kedvezményeket rejtenek. A táblázatban a legfontosabb funkciókat foglaltuk össze az egyes csomagok szerint.

Revolut számlák, díjak, kártyák összehasonlítása.

Korábbi cikkünkben összevetettük a Revolut számlákat, ezúttal pedig a Metal csomagot nézzük meg közelebbről és megmutatjuk kinek lehet hasznos a Standard, a Plus és a Premium csomag után a következő szint.

Hirdetés

Hirdetés

Revolut Metal csomag – kiváló ár-érték arány

A Metal csomag kiemelkedő ajánlat lehet azok számára, akik a mindennapi pénzügyeiket prémium szinten szeretnék kezelni, mindezt havi 4 800 forintért cserébe. Havi közel ötezer forint elsőre akár soknak is tűnhet, ugyanakkor nagyon sokan a hazai bankszámlájuk után is fizetnek ennyit havonta. A Metal szolgáltatások széles skáláját tekintve viszont nem túlzás azt mondani, hogy ez az ajánlat kiváló ár-érték arányt képvisel.

A Revolut Metal tehát a vállalat második legmagasabb szintű előfizetési csomagja, amely számos prémium szolgáltatást és exkluzív előnyöket kínál. Ez a csomag különösen azok számára lehet vonzó, akik gyakran utaznak, illetve akik értékelik a pénzügyi szolgáltatások prémium szintű kényelmét és rugalmasságát.

A Revolut Metal Előnyei

  • Exkluzív Metal Kártya ingyen: A csomag előfizetői egy egyedi, fém bankkártyát kapnak, amely nemcsak stílusos, hanem tartós is. Ez a kártya különbözik a standard műanyag kártyáktól, és azonnal felhívja magára a figyelmet. A design választható (fekete, arany, szürke, rozéarany vagy levendula) és egyedivé tehető, mindemellett sem a kártyáért, sem a gyors kiszállításáért nem kér pénzt a szolgáltató.
  • Díjmentes pénzfeltöltés a saját Revolut számlára: a számlához bankkártyás fizetéssel (ha olyan kártyával adsz hozzá pénzt, amelyet az EGT-n belül bocsátottak ki és nem céges kártya), vagy átutalással is ingyenesen adhatsz hozzá pénzt.
  • Ingyenes és kedvező átutalások: Minden olyan átutalás díjmentes, ami a bank saját ügyfelek között zajlik globálisan, ráadásul a tranzakció azonnal megvalósul. A Metal csomagban nem kell fizetni az átutalásokért akkor sem, ha nem Revolut számlára szeretnénk utalni, de csak akkor, ha az adott ország alapvető pénznemében történik a tranzakció, vagy euróban történő fizetés esetén, ha az saját országon kívüli, de euróövezeti számlára érkező összeg (SEPA – Single Euro Payments Area). Vagyis a Metal csomagban csak akkor számíthat fel a bank költséget, ha olyan fizetés történik, amely nem az adott, érkezés helye szerinti ország pénznemében valósul meg. Az alkalmazás minden esetben feltünteti az esetleges várható költséget, de jellemzően kedvezőbb árazásra számíthatunk, mint a hazai bankszámláknál.
  • Limit  nélküli devizaváltás: a Premium, a Metal és Ultra csomaggal rendelkezők számára limit nélkül elérhető a devizák közötti átváltás, vagyis számos különböző devizaszámlánk lehet, amelyek között limit bármikor, bármekkora összeget válthatunk. A szolgáltatásért nem kell külön fizetni, kizárólag a Revolut árfolyamok közötti átváltási  kell figyelembe venni. A Revolut árfolyama viszont sok esetben kedvezőbb, mintha a hazai bankoknál intéznénk a devizaváltást. A váltáskori árfolyamot az applikációban valós időben láthatjuk és eldönthetjük, hogy megfelelő-e számunkra, illetve a bank weboldalán is megtekinthető a valós idejű kalkuláció.
  • Pénzvisszatérítés: a Metal csomag tulajdonosai minden egyes költésük után visszatérítést kapnak: 1% visszatérítés jár minden Európán kívüli tranzakció után, és 0.1% visszatérítés Európán belül. Ez különösen előnyös azok számára, akik gyakran utaznak vagy sokat vásárolnak online, külföldi webáruházakban.
  • Széles körű biztosítás: a csomag átfogó biztosítási szolgáltatásokat tartalmaz, ami kiterjed az utazásokra (a késő repülőjáratokra, a poggyász elvesztésére és egyéb utazási kellemetlenségek), amely összességében jelentős megtakarítást jelenthet a külön utazási biztosítás megvásárlásához képest. Emellett a Metal csomag kiegészül egy mindennapi vásárlásokra érvényes biztosítással, autóbérléshez, illetve téli sportokhoz kapcsolódó biztosítással és globális egészségbiztosítással is rendelkezik, ami külföldi orvosi ellátás esetén nyújt fedezetet a számlatulajdonos és családja számára. Már csak hab a tortán, hogy a csomag része a személyi felelősségbiztosítás is, amely olyan esetekben jelenhet segítséget, ha saját magad okozol kárt valakinek.

További különleges funkciók és szolgáltatások

  • Revolut prémium ügyfélszolgálat
  • LoungeKey Pass – repülőtéri külön váróterem
  • Díjmentes, vagy kedvező előfizetések a Revolut partnereinél más népszerű termékekre, szolgáltatásokra, például Financial Times Digital Premium, WeWork, Freeletic, NordVPN stb.
  • Kapcsolt számlák gyerekeknek 6 és 17 év között, akár 5 számla és egy társszülő részére
  • Akár 10% visszatérítés a Revolut Szállások szolgáltatással való foglalások árából
  • jutalékmentes tőzsdei kereskedés (akár havi 10 db)
  • emelt kamatozású megtakarítási lehetőség.

Látható tehát, hogy akinek fontos a rugalmasság, sokat utazik, vagy gyakorta használ pénzt más valutában vagy devizában, illetve aki előnyben részesíti a prémium szolgáltatásokat kedvező költséggel, annak a Metal csomag ideális választás lehet.

Mik lehetnek a számla hátrányai a hazai bankszámlákhoz képest?

A kedvező árazásáról híres neobanki szolgáltatással is át lehet esni a ló túloldalára, így a költsége akár többszöröse is lehet összességében, mint egy magyar bankszámlának. Ilyen például ha nem figyelünk a csomag kvótáira. Bár a Metal csomagban például magasabb a díjmentes készpénzfelvételi limit, a kisebb csomagoknál fokozottan fennállhat a limitek túllépésének esélye.

A Revolutnak nincs magyarországi fióktelepe, így nincs lehetőség személyes ügyintézésre sem. Ez többeknek lehet hátrány, főleg, hogy a magyar nyelvű tájékoztatás és támogatás is korlátozott.

Szintén meggondolandó, hogy teljesen kiváltsuk a hazai bankszámlánkat egy neobanki szolgáltatással, hiszen ekkor jövedelmünket külföldi számlaszámra kell érkeztetni, ez pedig nem biztos, hogy minden esetben előnyös a munkáltatónál, illetve számunkra sem, hiszen így nem valósul meg az azonnali átutalás. Emellett szintén elgondolkodtató, hogy hiteligényléskor lehet olyan bank, amely nem preferálja, ha az ügyfélnek kizárólag Revolut számlája van és erre érkezik a jövedelme.

Összefoglalás

A Revolut Metal csomag tehát egy prémium szolgáltatáscsomag, amely különleges előnyöket kínál a gyakori utazók és a nagyobb pénzügyi rugalmasságot keresők számára. Bár havi díja magasabb, mint a kisebb Revolut előfizetéseké, az általa nyújtott előnyök jelentős értéket képviselhetnek.

Mindemellett a Bankmonitor szakértői véleménye az, hogy jelenleg inkább a hazai bankszámla kiegészítéseként érdemes választani a Revolut szolgáltatásait. Ha szükséged van egy kedvező, akár teljesen díjmentes, magyar bankfiókkal is rendelkező számlacsomagra, használd a Bankmonitor bankszámla keresőjét és nézd meg, hogy a bankolási szokásaidat figyelembe véve melyik bank számlacsomagjával intézheted pénzügyeidet a legkedvezőbb feltételekkel!

Hirdetés
Hirdetés