Ez lenne az igazi rezsicsökkentés!

Ez lenne az igazi rezsicsökkentés!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-11-23
 

A rezsicsökkentés életünk meghatározó részévé vált. A nem csak a fűtési szezon miatt forró témához bátortalanul mi is megfogalmazunk egy javaslatot, mely legalább 50%-kal tudná csökkenteni a terheket. Csak 18 éven felülieknek!

Rövid történetünk onnan indul, hogy levelet kaptunk egy végrehajtás megindításáról. Az magától értetődik, hogy a legelemibb udvariassági formákat sem tartalmazza a levél. A meglepetés: valamilyen oknál fogva keletkezett 10.600 Ft tartozásunk, melynek beszedése jogi pályára került. Mire a közjegyző, a végrehajtó és a többi szorgalmas és közhasznú szervezet hozzátette a saját sápját a történethez és megkaptuk a végrehajtásról szóló értesítést, a tartozás 89.587 Ft-ra nőtt (Örkény István egyperceséből idézve: „sokkalom…”) Ha valaki ezt elmeséli nekünk, nem hisszük el: az eredeti összeg közel tízszeresét kell leszurkolni. 

vegrehajtas_20131123.jpg

Nem akarunk Tündérszép Ilona szerepében tetszelegni: nyilvánvalóan valahol, valamilyen formában mulasztás történt, ha megindult a végrehajtás. Az egészséges arányérzékünket azonban zavarja, hogy egy 10 ezer Ft-os tartozásból ki lehet keverni 90 ezer Ft-ot. Mint a fenti táblázatban látható, ehhez mindössze 7 különböző eljárási költségelemet kell megjeleníteni. A legviccesebb, hogy további 6 potenciális költségtételt fel sem számítottak… (A félreértések tisztázása végett: a történetben nincs svájci frank… ezt sikerült megoldani árfolyamváltozás nélkül…)

Az már csak egy Sas József kabaréba illő fordulat, hogy lehetetlen kideríteni a végrehajtó, közjegyző és cimboráik által összehozott dokumentumból: mégis mi a franc révén keletkezett a 10.600 Ft-os tartozás, mely elindult a hízókúrán. 

Ezennel tehát megfogalmazzuk a Bankmonitor.hu első rezsicsökkentő javaslatát: valami ésszerű korlátja legyen a végrehajtói díjaknak. Mondjuk, mint a kamatok esetében a THM plafon. Vagy annál egy kicsit magasabb: legyen 100%.                                                                                                                                                A közjegyzők iránti szeretetünk és rajongásunk egyébként nem új keletű. A mai napig nem feltétlenül érthető számunkra, hogy amikor milliárdokba kerülő bankautomata hálózat mellett ingyenes lehet a készpénzfelvétel, akkor egy fél órás
közjegyzői munka (lakáshitel felvételénél) miért kerülhet átlagosan 60-100 ezer Ft-ba (államilag szabályozott díjszabás mellett!!!)

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés