Ezek most a nyerő lakástakarékok!

Ezek most a nyerő lakástakarékok!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-07-20 Frissítve: 2017-07-19
 

A legrövidebb, azaz 4 éves megtakarítási idejű lakástakarékokra már alig találni számlanyitási díj akciót, pedig leginkább ilyen hosszú szerződést éri meg kötni. Ezen az időtávon évi 10% feletti garantált hozamot érhetsz el lakástakarékkal, ha pedig a számlanyitási díjat is meg tudod spórolni, még többet nyerhetsz!

Ahogy az elmúlt évek alatt elolvadtak a betéti kamatok, úgy rendeződött át a lakástakarék kínálat is. Míg korábban kétféle termékből lehetett választani a lakástakarékoknál (az egyik magasabb betéti kamatot adott, és magasabb volt a lakáskölcsön kamata is, a másiknál fordítva), mára csak egyet kínálnak a pénztárak.

Szerencsére nem a betéti kamaton múlik az, hogy mennyire jó befektetés a lakástakarék, hanem a befizetéseinkre járó 30%-os állami támogatás teszi vonzóvá. Ezáltal a legrövidebb, azaz 4 éves megtakarítással évi 10% feletti az EBKM (Egységes Betéti Kamatláb Mutató), míg a hosszabb variációknál (5, 6, 8, és 10 év) rendre alacsonyabb. Ezért éri meg már a 4. évben felhasználni az összegyűjtött pénzt.

 

Ha az egyetlen kezdeti költséget, a számlanyitási díjat is sikerül megspórolni, az elérhető hozam még magasabb lehet

Az akciók is jelentősen változtak az elmúlt időszakban. Ma már jellemzően valamilyen plusz banki, biztosítói, nyugdíj-, vagy egészségpénztári termék igénybevételére köteleznek a lakástakarék számlanyitási díjkedvezményért cserébe. Ha a kapcsolt terméknek plusz költsége is van, akkor az a hozamot negatívan befolyásolja, azonban az EBKM értéke ezt nem mutatja, ugyanis abba nem számolják bele…

Emellett a legrövidebb módozatra egyre kevesebb a meghirdetett akció, és sok helyen csak minimum 5, 6 éves szerződéskötés esetén engednek az induló költségből.

Hirdetés

Hirdetés

Díjmentes szerződéskötési lehetőségek, kizárólag kapcsolt termékkel

Az Aegon Lakás-takarékpénztárnál legalább 5 éves lakástakarék esetén engedik el a teljes számlanyitási díjat, amennyiben a szerződő Aegon lakásbiztosítást köt, vagy azzal rendelkezik, vagy ha belép az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztárba.

Az OTP Lakástakaréknál azok indíthatnak ingyen lakástakarék megtakarítást, akik valamilyen egyéb OTP Banki, illetve OTP Egészségpénztári kapcsolattal rendelkeznek. Az akció igénybevételéhez megfelel, ha a szerződő új, meghatározott típusú bankszámlát nyit, munkáltatói együttműködési megállapodása, és OTP bankszámlája van, belép az OTP Egészségpénztárba, vagy OTPdirekten keresztül igényli a lakástakarékot, viszont a 4 éves megtakarítási idejű lakástakarék is részt vesz az akcióban.

Számlanyitási díj visszatérítés kapcsolt termék nélkül

Az Erste Lakástakaréknál minimum 5 éves szerződés esetén egy havi betét összegre csökkentett a számlanyitási díj, azaz ha havi 20 ezer Ft összegű a havi befizetés, akkor 20 ezer Ft a számlanyitási díj. A megfizetett számlanyitási díjat a Bankmonitor saját akciója keretében Erzsébet utalvány formájában visszatéríti, így az induló költség teljes egészében megspórolható!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    Nem ingyenes, de kedvezményes számlanyitási akciók

    Az Aegon Lakástakaréknál szintén a minimum 5 éves szerződéseknél elengedik a nyitási díj felét, és ehhez plusz terméket sem kell igényelni. Az OTP Lakástakaréknál a 4, és 5 éves szerződéseknél egy havi betéttel egyező a számlanyitási díj, míg a 6, 8, 10 éveseknél a kezdeti költség felét engedik el, azonban minden esetben kötelező SMS szolgáltatást igényelni.

    Hirdetés

    Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

    Hirdetés