Ezekből az akciókból válogathatsz a lakástakarékoknál

Ezekből az akciókból válogathatsz a lakástakarékoknál
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-05-08 Frissítve: 2021-10-08
 

Ingatlancél esetén a legnépszerűbb megtakarítási forma a lakástakarék, a 30%-os állami támogatást sok esetben a szolgáltató is megfejeli egy-egy akcióval. A több tízezer forinttal egyenértékű akciókért egyes lakástakarékoknál nem kell kapcsolat terméket igénybe venni, azonban vannak olyan esetek is, amikor ez elengedhetetlen. Összegyűjtöttük egy csokorba, mit érdemes tudni a témában.

Rendkívül népszerű megtakarítási forma ingatlancél esetén a lakástakarék, amin nem is csodálkozhatunk, mert a befizetésekre 30%-os állami támogatást kaphatunk, egy szerződésre vetítve éves szinten a támogatás maximuma 72 ezer forint. Ez önmagában is elegendő lenne ahhoz, hogy elkezdjünk ilyen formában előtakarékoskodni, azonban időszakosan vannak egyéb akciók is, amiket érdemes szintén kihasználni.

Még mielőtt bemutatnánk a Bankmonitor által követett lakástakarék akciókat, azt elmondanánk, hogy alapvetően kétfajta akciót különböztetünk meg. Az egyiknél nem kell kapcsolat terméket (SMS-szolgáltatást, bankszámlát, lakásbiztosítást, stb…) igénybe venni, míg a másiknál igen. Mindez azért nagyon lényeges elem, hiszen ha az akció részeként olyan terméket kell megvásárolunk, aminek szintén van díja, akkor a számunkra keletkező pénzügyi előny kisebb lesz.

Hirdetés

Hirdetés

Ahol nem kérnek kapcsolt terméket

Néhány hete indította útjára a Fundamenta lakástakarék akcióját, amely triplázó bónusz névre hallgat és az elmúlt években már többször is felbukkant. Az akció lényege, hogy aki 2018. július 17-ig új szerződést köt, legalább 8 éves futamidőre és 19 900 forintos havi befizetésre szerződik le, az a havi megtakarítás kétszeresét megkapja bónuszként.

Ha például havi 20 ezer forintos befizetést vállalunk, akkor 40 ezer forintos bónuszt kapunk. Ezt az összeget a Fundamenta elkülönülten kezeli és persze a bónusz felhasználásához az ingatlancélt igazolni kell. Az akció az Otthontervező terméknél érhető el, aminek havi betétösszege 40 ezer forint is lehet, ezért a bónusz akár a 80 ezer forintot is elérheti.

Az Erste lakástakarék és a Bankmonitor közreműködésével több akciót is élvezhet a számlanyitó. Egyrészt, ha legalább 6 éves futamidejű szerződést indítunk el, akkor a kedvezményes számlanyitási díj egy havi betétnek felel meg. Magyarul, havi 20 ezer forint befizetésekor a számlanyitási díj 20 ezer forint, függetlenül a szerződéses összegtől.

Másrészt, a vállalt futamidőtől függően a számlanyitáshoz Erzsébet-utalvány is jár. Különböző sávok érvényesek, és a futamidő növekedésével 4000-40 000 forintot kaphatunk vissza utalvány formájában. Ennek nagy előnye, hogy azonnal elkölthető és feltételekhez sem kötik a felhasználását.

Ahol szükség van kapcsolt termékre

Az Aegon lakástakarék kiindulási pontként a számlanyitási díj felét engedi el, ami egyébként a szabályok szerint a szerződéses összeg 1%-a. Amennyiben nem elégszünk meg ennyivel, és az egész számlanyitási díjat meg akarjuk spórolni, akkor ezért már egy plusz terméket is igénybe kell vennünk.

A követett termékmódozat alapján, akkor lesz ingyenes a számlanyitás, ha minimum 5 éves lakástakarékot köt a szerződő és hozzá választ egy Aegon lakásbiztosítási terméket. Ha van már lakásbiztosítás, akkor azt el lehet számoltatni, de az éves díjának el kell érnie a 25 ezer forintot. Előfordulhat persze olyan eset, hogy a lakástakarék más kapcsolt termékhez köti a nulla forintos számlanyitási kedvezményt.

Az OTP lakástakarék 3 fajta kedvezményt is ad, ezekhez azonban egyéb kapcsolt terméket vagy szolgáltatást kell igényelni. Egyrészt, a számlanyitási díj felét elengedik, ha a lakástakarék SMS-szolgáltatását is igényeljük és minimum 6 éves a szerződésünk. Ennek költsége 1017 forint és valójában azt jelenti a szolgáltatás, hogy a számlánkat érintő eseményről tájékoztatnak SMS-ben.

Másodszor, csökkentett összegű (vállalt havi befizetéssel egyenértékű) a számlanyitási díj, ha az SMS-szolgáltatás mellé a szerződő hűségvállalási nyilatkozatot is tesz. Ez a kedvezmény már 4 éves futamidejű szerződéstől elérhető. Végül, nulla forintos számlanyitási díj azt illeti meg, aki a hűségvállalás és SMS-szolgáltatás mellett az OTP Banknál új számlát nyit.

A következő kalkulátorral nézz utána, hogy mennyivel járulhat hozzá a lakástakarék a lakáscélodhoz!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt
    Hirdetés
    Hirdetés