Ezt kell tudnod év végén a lakástakarékról

Ezt kell tudnod év végén a lakástakarékról
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-12-18
 

Az év utolsó hónapjában a bejgli mellett a pénzügyi döntések is előkerülhetnek. Ha épp most készülsz lakástakarékot kötni, jó ha tudod, hogy új akció van, amelynek keretében akár 40 000 Ft bónusz jóváírást is kaphatsz! De biztosan ez a legjobb ajánlat? A legfontosabb kérdésekre adunk választ, hogy könnyebben választhasd ki a neked megfelelő lakástakarékot!

Milyen akciók közül lehet válogatni?

Ha ingyenes számlanyitás plusz termék igénylése nélkül, akkor Erste EgyOtthon ajánlat

Továbbra sem kell bankszámlát nyitnod, vagy egyéb banki terméket igényelned ahhoz, hogy ingyen köthess lakástakarékot. Ezzel több tízezer forintot spórolsz meg, és a hozam még mindig 11% feletti! Fontos kiemelnünk, hogy az ingyenes számlanyitás (plusz feltétel nélkül) csak abban az esetben igaz, ha közvetítőn keresztül (esetünkben a Bankmonitoron keresztül) kötöd meg a szerződést!

A kedvezményes számlanyitást több termék esetén is kihasználhatod. Az Aegon KamatFix termék esetében legalább 5 éves szerződést és lakásbiztosítást is kell ezért kötnöd, míg az OTP Start termékcsaládja féláron szerződhető.

Ha év végi bónusz, akkor Fundamenta Triplálzó Bónusz akció

A 2016. február 16-ig megkötött legalább 8 éves, és minimum havi 15 ezer Ft-os megtakarításodra 2 havi betéttel egyező bónusz jóváírást kapsz, így maximum további 40 ezer Ft-tal növelheted a lakásra költhető pénzt. A többi termékkel összehasonlítva fontos kiemelnünk, hogy a 40 ezer Ft-os bónuszhoz átlag feletti számlanyitási díj, 64 ezer Ft-os költség tartozik… 

Ha legmagasabb hozam, akkor OTP Otthon 4 termék

Havi 20 ezer Ft-os befizetés mellett 4 éves szerződésnél 12%-ot meghaladó hozamra tehetsz szert. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a számlanyitási díjat nem kell kifizetni, azonban ennek több feltétele is van!

A választásnál érdemes az összképet vizsgálni és a feltételeket is tüzetesen megnézni! Ebben az alábbi kalkulátor segítségedre lesz!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Hirdetés

Hirdetés

Kell-e sietni a szerződéskötéssel év végén?

Mivel semmi köze az adóbevalláshoz, nem kapcsolódik hozzá adó-visszatérítés, így teljesen mindegy, mikor indítod el a lakástakarékodat. Persze minél előbb, annál jobb, de a naptári évtől nem függ az időzítés.

Mikor indul a megtakarítás?

Amikor az első teljes havi betétet + esetleges számlanyitási díjat + egy havi számlavezetési díjat beutaltad. Ha ez decemberben történt, akkor decemberben, ha márciusban teljesíted, akkor márciusban indul és onnan számítják a megtakarítás időszakát.

Utalható-e nagyobb összeg a lakástakarék számlára?

Ezzel óvatosan kell bánni! Az állami támogatás a befizetések 30%-a, de maximum évi 72 ezer Ft lehet. Ez azt jelenti, hogy hiába utalsz egy évnyi megtakarításnál nagyobb összeget a számlára, csak a 240 000 Ft után kapsz állami támogatást.

Mivel az adott megtakarítási évben érkező befizetésekre jár állami támogatás, így az előbbi példánál a következő évben sem kapsz támogatást. Ebből az következik, hogy ha a szerződésed decemberben indult, akkor decemberben utalhatsz maximum 240 000 Ft-ot, és legközelebb csak a következő év decemberében érkezzen rá pénz. Ha mégis többet utalnál, akkor arra a betéti kamatot fogják csak elszámolni, amely jellemzően 0,1-1,5 %.

Hirdetés

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Hirdetés