Fekete kedd: megbillent egy kisebb magyar bankcsoport is

Fekete kedd: megbillent egy kisebb magyar bankcsoport is
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-02-24
 

A Buda-Cash Brókerházban már felügyeleti biztosok működnek. Ezek után az egy érdekcsoportba tartozó DRB bankcsoport felett is átvették az irányítást. Ennek értelmében a DRB és ÉRB bankok ügyfelei ideiglenesen mindössze egy millió forinthoz tudnak maximum hozzájutni.

Reggel bombaként robbant a hír a pénzügyi világban, hogy a Buda-Cash Brókerházat megszállták a rendőrök, és felügyeleti biztosokat rendeltek ki. Az MNB mától a DRB bankcsoporthoz is felügyeleti biztosokat rendelt ki. Így a BRB BUDA Regionális Banknál, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Banknál, a Dél-Dunántúli Takarék Banknál és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál is megjelentek a felügyeleti biztosok, és átvették az irányítást az igazgatóságtól.

„A jegybank ezzel párhuzamosan ügyfelenként egy millió forintban korlátozta a hitelintézetek által az ideiglenes intézkedés időtartalma alatt kifizethető betétek és más visszafizetendő források maximális összegét. Ezen összeghatáron belül – ha igénylik – nemcsak a lakossági, de az egyéb ügyfelek is hozzájuthatnak követeléseikhez.

Az MNB jelenleg átfogó vizsgálatot folytat a hitelintézeteknél. Az állami tulajdonú Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. által delegált felügyeleti biztosok kirendelése, illetve az egyéb korlátozó intézkedések a vizsgálatot lezáró határozatok meghozataláig, de legfeljebb egy évre, a betétek és más források visszafizetésének korlátozása maximum 90 napig marad érvényben.”

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés