Fektess a jövődbe, képezd magad! De miből finanszírozd ezt?

Fektess a jövődbe, képezd magad! De miből finanszírozd ezt?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-09-04 Frissítve: 2020-09-03
 

Mindig megéri tovább képezni magad, új ismereteket, képességeket elsajátítanod. Ezzel nem csak a jelenlegi szakmádnak lehetsz mestere, de elérhetővé válhat olyan munkahely, foglalkozás is számodra, amiről eddig csak álmodtál. A komolyabb képzéseknek, tanfolyamoknak azonban eléggé borsos ára van, ezért a Bankmonitor szakértői utánajártak hogyan finanszírozhatnál meg egy tanfolyamot, amellyel megszerezheted álmaid munkáját.

Ma már számtalan képzés, tanfolyam közül választhatsz, ha jobban el szeretnél mélyülni jelenlegi szakmában, vagy épp valami újjal ismerkednél meg. Valami megtanulásával nem csak az érdeklődésed elégítheted ki, akár egy új munkahelyet is megszerezhetsz vele, ezzel pedig hosszabb távon akár jelentősen megemelkedhet a fizetésed is.

Melyik tanfolyamot érdemes választani?

A Bankmonitor szakértői a különböző lehetőségek közül a programozói képzéseknek néztek utána. (Jelenleg ez egy igen népszerű szakma, ráadásul az elérhető fizetések is igen magasak.) Az interneten elérhető hirdetések alapján számos tanfolyam van, amelyek jelentősen eltérnek egymástól.

Vannak 100-200 ezer forintos díjú 1-2 hónapos képzések mellett olyanok is, amelyek ára 1-1,5 millió forint és 12 hónapon alatt, több modulban sajátíthatod el a programozás ismereteit.

Sok esetben a drágább tanfolyamok állásgaranciát is vállalnak – a cégek leírása alapján a végzősők jelentős része el is tudott helyezkedni a szakmában -, ha meghatározott időn belül nem találsz az új végzettségednek megfelelő szakmát, akkor visszatérítik részben, vagy egészben a képzés árát. (Fontos, hogy a díj visszatérítésének általában feltételei vannak: például munkahelyet kell keresni a tanfolyamot követően.)

Hirdetés

Hirdetés

Miből finanszírozható a képzés? 

Fontos kérdés lehet, hogy miből tudod megfizetni – különösen a drágábbak esetében – a tanfolyam árát? Természetesen ideális esetben a saját megtakarításodból ki tudod fizetni a díjat, azonban az is elképzelhető, hogy nincs elegendő pénzed.

A drágább 1-1,5 milliós tanfolyamok esetében szerencsére lehetőség van az utólagos finanszírozásra, sőt részletfizetésre is. Ez utóbbi különösen előnyös, hiszen sok esetben az új munkahely megemelkedett jövedelméből lehet rendezni a havi részleteket is.

Egy 1,5 millió forint összegű képzés finanszírozásának lehetőségei

Megérheti azonban személyi kölcsönből is megfinanszírozni a képzést. A legkedvezőbb konstrukciókra ugyanis 2 év alatt 67 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetni, mint az egy összegű utófinanszírozás esetében. Lehet azonban számos buktató, ami mellett nem szabad elmenni, amikor képzést, finanszírozási módot választanál.

Mire figyelj, amikor képzést, vagy annak finanszírozását választanád ki?

  1. Átgondoltan válaszd ki az intézményt, ahol tanulnál. Kérj referenciát, ismerkedj meg korábbi tanulókkal. Az is jó megoldás, ha kikéred az ágazatban tevékenykedő cégeknek  a véleményét a végzősökről.
  2. Mindenképpen egy olcsóbb – akár ingyenes – és rövidebb képzésbe vágj bele először, amennyiben valamilyen új dologgal ismerkednél meg. Így testközelből megtudhatod, hogy valójában mennyire tetszik neked ez a munkakör, tevékenység.
  3. Jól hangzik a személyi kölcsönből finanszírozott képzés, hiszen a költségeket várhatóan kompenzálja a jövőbeni új munkakörből származó plusz bevétel. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy a hitelt csak akkor kaphatod meg, ha a bank hitelképesnek minősít. Ezt nehezítheti az is, ha épp munkát keresel – ez is indokolhatja a képzés elkezdését -, hiszen ebben a helyzetben a pénzintézet biztos, hogy elutasítja a kérelmed.
  4. Mindig a legolcsóbb banki ajánlatot válaszd: egyáltalán nem mindegy mekkora kamat mellett kapnád meg a kölcsönt. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora alapján a legolcsóbb és legdrágább hitelre visszafizetendő teljes összeg – 1,5 millió forint hitelösszeg, 2 éves futamidő és 400 ezer forint jövedelem beállítása esetén – elérheti a 190 ezer forintot.
Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés