Figyelem: az OTP tarol az online bankszámlák között!

Figyelem: az OTP tarol az online bankszámlák között!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-04-01
 

Díjmentes készpénzfelvétel ide vagy oda, akkor is leginkább csak utalásra használod a bankszámládat? Ha jól választasz, havi szinten már 2-300 Ft-ért megkaphatod a legolcsóbb bankszámlákat. Kíváncsi vagy, hogy melyik számlacsomagokkal faraghatod minimálisra a havi bankköltségeidet? Mutatjuk a legjobb lehetőségeket! A tét nem kicsi, éves szinten közel 20 ezer Ft-ot is megspórolhatsz.

A jogszabályi díjmentes készpénzfelvétel lehetősége (havi szinten 150 ezer Ft erejéig) még egyáltalán nem jár együtt bankhasználati szokásaink gyökeres átalakításával. Aki korábban már a készpénzkímélő megoldások mellett tette le a voksát, nagy valószínűséggel a jövőben sem változtat álláspontján.

Mai írásunkban főként azoknak szeretnénk kedveskedni, akik kiaknázzák a netbankokban rejlő lehetőségeket. Titkon pedig reméljük, hogy többi kedves olvasónknak is kedvet csinálunk ahhoz, hogy a jövőben a lehető legaktívabban használják a felületet.

Le kell szögeznünk, hogy igen szélsőséges bankhasználati szokások mellett vizsgálódunk. Annak ellenére, hogy (feltételezésünk szerint) bankkártyával rendelkezünk, vegyük úgy, hogy a plasztikot csak elvétve használjuk, de akkor is csak vásárlásra. Tekintettel arra, hogy az ilyen tranzakciók száma elenyésző esetünkben és legtöbbször amúgy is díjmentes, teljes mértékben figyelmen kívül hagyjuk a kártyás vásárlásokat a lenti profilok esetében. Nézzük, hogy elméleti szokásaink fényében mire számíthatunk!

abra_140331Az átlagok már önmagukban is igen beszédesek: ha jól választunk akkor az éves szinten 19-30 ezer Ft megtakarítást eredményezhet számunkra. Fontos látni, hogy a jó bankszámlaválasztással akár lényegesen többet is megtakaríthatunk, mint az ingyenes készpénzfelvétellel… A legolcsóbb bankszámlák havi költsége még egy budapesti villamosjegy árát sem érik el…

Koncentráljunk a 3 legjobb lehetőségre!

A 150 000 forintos jövedelmi kategóriában 35 éves kor alatt
aktuális akciójának köszönhetően az OTP Simple számlacsomag vezeti a mezőnyt. Az akció időtartama alatt az ún. Online tranzakciós kedvezménycsomag díját a bank elengedi, így 2014. június 30-ig teljesen díjmentesen tudunk a számláról utalni (legyen az eseti, rendszeres átutalás, vagy csoportos beszedési megbízás), ha ezt az extra csomagot igénybe vesszük. A csomag egyébként 199 forintba kerül 35 éves korig, idősebbeknek 349 forint kerül felszámításra.

Az összehasonlíthatóság érdekében az akciót figyelembe véve a számlacsomag havi költsége tehát 149 forint 35 éves korig, míg 206 forint 35 év felett. Fontos, hogy ez utóbbi esetben, a profilhoz tartozó szokások mellett még nem éri meg a kedvezménycsomagot igénybe venni, mivel 35 év felett a csomag díja 349 forint, míg az utalások költsége a számlacsomag normál díjaival csupán 274 forintot tesznek ki. Viszont az akció alatt ez utóbbit meg tudjuk spórolni, a kedvezménycsomagot pedig amilyen egyszerűen be lehet állítani, úgy le is lehet mondani.

A képzeletbeli dobogó
második és harmadik fokát
a MagNet Bank foglalja el.
Diamond számlacsomagja után havi 198 forinttal, míg
Csillag számlacsomagjánál 271 forinttal kell számolnunk. Fontos leszögeznünk, hogy mindkét esetben díjmentes számlavezetéssel számoltunk (ugyanis rajtunk múlik, hogy 0 és 1 000 forint között mennyit vagyunk hajlandóak fizetni). Persze közösségi bankról lévén szó, azért illik valamit a becsület kasszába dobni.

Ha a fenti számlacsomagok esetleg nem győztek meg, akkor nézd meg a további lehetőségeket! 

A 250 000 forintos jövedelmi kategóriában 35 éves kor alatt nincs változás,
továbbra is a Simple számlacsomag áll az első helyen. A képzeletbeli dobogó
második fokán új szereplőként a
Gránit Bank Bajnok számlacsomagját üdvözölhetjük (havi 185 Ft), míg
harmadik helyre csúszik
a MagNet Bank Diamond számlacsomagja (226 Ft). Azonban akció ide, vagy oda 35 éves kor felett a fenti szokásokkal harmadik helyre csúszik vissza az OTP Bank számlacsomagja (havi 262 Ft).

Nyugodtan szemezgess a többi lehetőségből, ha a fenti számlacsomagok közül nem találod a befutót!

Ahogy látjuk, szerencsére mindkét profil esetében találunk olyan számlacsomagot, amelynek fenntartási költsége az átlagnál kedvezőbb. Nem is kell messzire menned, hogy megtaláld az igényeidnek leginkább megfelelőt. Kezd a keresést a lenti kalkulátorral, majd finomítsd a szűrést bankhasználati szokásaid alapján az összetett keresővel! Legyen szó időszaki kedvezményről, vagy állandó akcióról, abban biztos lehetsz, hogy kalkulátorunk számol vele!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés