Fókuszban a lakáshitel – jövedelem, kamatperiódus, törlesztőrészlet

Fókuszban a lakáshitel – jövedelem, kamatperiódus, törlesztőrészlet
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-07-03 Frissítve: 2022-07-09
 

Többek között a lakáshitel igénylés előtt állóknak gyűjtöttünk össze kulcsfontosságú híreket, aktualitásokat és cikkeket a heti hírösszefoglalónkban. Szó lesz arról, mi számít jövedelemnek, milyen kamatperiódust érdemes választani, milyen törlesztőrészletekkel számolhatunk, illetve, hogy mi a helyzet az alternatív építési technikákkal készült ingatlanok hitelezhetőségével. Nem mehetünk el szó nélkül a száguldó infláció hatásai mellett sem, ha hiteligénylés a cél. Olvass bele a számodra releváns tartalmainkba!

Jövedelemnek számít a gyerektartás, a családi pótlék és a GYES, ha lakáshitelt vennénk fel?

A sikeres hitelfelvétel egyik lényegi feltétele, hogy legyen az igénylő(k)nek megfelelő mértékű, igazolható jövedelme. Ettől függ az is, hogy mennyi hitelt kaphatunk. Mik lehetnek a vizsgált, elfogadható jövedelmek egy lakáshitel igénylésnél? Utánajártunk, hogy a speciális jövedelemtípusok, úgymint a gyerektartás, családi pótlék, GYES, GYED számíthatnak-e, vagyis növelhetik-e a felvehető hitelösszeget, vagy egyáltalán a hitelezhetőség tényét.

A végig fix, vagy 10 éves kamatperiódusú lakáshitel most a nyerő? Segítünk a döntésben!

Ha legjobb lakáshitel konstrukciót szeretnénk kiválasztani, a fő szempont az, hogy az adott hitel milyen költségekkel jár, mert ettől függ, hogy mennyit kell majd törlesztenünk. Ebben viszont nagy szerepe van a választott kamatperiódusnak is. Cikkünkben körüljárjuk, hogyan érdemes kamatperiódust választani.

Sokan keresik a vidéki vályogházakat! De melyik bank ad hitelt ezekre?

Magyarországon a teljes lakásállomány mintegy 13 százaléka vályogház. Mind ismerjük az építési technológia előnyeit, ugyanakkor egy lakáshitel felvételénél ebből bonyodalmak is lehetnek, sok esetben szigorúbb feltételekkel találkozhatunk emiatt a bankoknál. Összegyűjtöttük, hogy mivel érdemes számolni, ha olyan épületre készülünk hitelt igényelni, amely részben vagy teljes egészében vályogból készült.

Ennyi most a havi törlesztője 10, 20 és 40 millió forint lakáshitelnek!

A legtöbben sajnos nem rendelkezünk annyi megtakarítással, hogy önerőből ki tudjuk fizetni az álomingatlant, ilyenkor a banki lakáshitel jó alternatíva lehet. Nagyon nem mindegy ugyanakkor, hogy milyen konstrukciót választunk, illetve ahhoz milyen költségtényezők tartoznak. A törlesztőrészleteket ugyanis végig a futamidő alatt, hosszú távon ki kell majd fizetni. Megmutatjuk, milyen költségekkel számolhatsz, ha 10, 20, 30, vagy 40 milliós lakáshitelt vennél fel.

Tovább gyorsul az infláció – A neheze még előttünk van

Mikor tetőzhet az infláció? Milyen intézkedések hathatnak az áremelkedésre? Mire számíthatunk a jövőben? A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs előrejelzése jóval borúsabb képet fest, mint a májusban megjelent prognózis. Ha teljesülnek a várakozások, annak továbbra is jelentős hatása lesz mindenkire, aki hitelt szeretne felvenni, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, személyi- vagy akár vállalkozói hitel igényléséről. Mutatjuk a részleteket!

Kalkulálj
A hiteligényléssel nem éri meg tovább várni. Nézd meg, milyen költségekkel számolhatsz, és hasonlítsd össze a legjobb ajánlatokat a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorának segítségével!
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés