Nyugtat a minisztérium: folyamatosak a Széchenyi Kártya kifizetések

Nyugtat a minisztérium: folyamatosak a Széchenyi Kártya kifizetések
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-06-12
 

A Széchenyi Kártya Programhoz kapcsolódó támogatói okiratok kiállítása folyamatos, a korábbiakhoz képest lényegesen felgyorsult, 2023. június végéig pedig a kifizetések is maradéktalanul megtörténnek – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM). 

A tárca azt követően adott ki közleményt, hogy a sajtóban a programban résztvevő pénzintézetek kamattámogatásának jelentős késedelméről szóló információk jelentek meg. A Portfolió arról írt, hogy bizonyos esetekben már 500 napja nem kapták meg az érintett pénzintézetek a támogatást.

A Széchenyi Kártya Programban folyamatosak a kifizetések

Különös tekintettel arra, hogy a hazai kis- és középvállalkozások adják a foglalkoztatottak döntő részét és több millió család megélhetését biztosítják, a kormány elkötelezett a szektor versenyképességének fokozása, a kkv-k megerősítése mellett. Ezt szolgálja a Széchenyi Kártya Program is, amelynek köszönhetően fennállása óta mintegy 440 ezer ügylet jött létre több mint 6100 milliárd forint értékben – áll a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Távirati Irodának hétfőn eljuttatott közleményében.

Jelezték ugyanakkor, hogy a Széchenyi Kártya Program a 2023. január 1-jével az önálló tárcaként létrejött GFM feladat- és hatáskörébe került. A minisztérium a tőle telhető legrövidebb határidővel megteremtette a program továbbműködtetéséhez és felgyorsításához szükséges feltételeket. Ezek alapján kiállították és a kormány honlapján közzététték a program kedvezményezettjei részére kibocsátott csoportos támogatói okiratokat és megindultak a kifizetések a támogatásokat megelőlegező pénzügyi intézmények részére.

A támogatói okiratok kiállítása folyamatos, a korábbiakhoz képest lényegesen felgyorsult, a kifizetések pedig ütemezetten zajlanak. 2023-ban ezidáig közel 20 milliárd forint került a program keretében a pénzügyi intézmények részére kifizetésre, és ez a szám folyamatosan nő.

Jó tudni
A Széchenyi Kártya Programban a vállalkozások számára elérhető kontrukciók kamattámogatott hitelek. Ez azt jelenti, hogy a hitel tényleges ügyleti kamata és a vállalkozások által kifizetett kedvezményes kamat különbözetét az állam fizeti ki a bankoknak, illetve a közreműködő pénzügyi vállalkozásoknak. Ezen kifizetésekből folyósították eddig a közleményben megjelölt összeget.

A GFM szándéka, hogy 2023. június végéig, egy új módszertan bevezetésének is köszönhetően, a tárcához eddig benyújtott összes igény tekintetében a támogatói okiratokat haladéktalanul kiállítják és a kifizetések is maradéktalanul megtörténnek. Az elmúlt hetekben erről a gyorsításról tájékoztatták a programban részt vevő pénzügyi intézményeket is – áll a közleményben.

Hirdetés

Hirdetés

A hitelkérelmek befogadása és elbírálása zökkenőmentes

A Bankmonitor szakértőinek tapasztalata alapján a hitelkérelmek befogadására és elbírálása folyamatos. A Széchenyi Kártya Program keretében a hitelcélok széles körére érhető el kamattámogatott hitel egységesen évi fix 5 százalékos kamattal.

A Széchenyi MAX+ konsturkciókra a jelenlegi feltételekkel az év végéig lehet beadni a hitelkérelmeket.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés
    Hirdetés