Nyugtat a minisztérium: folyamatosak a Széchenyi Kártya kifizetések

Nyugtat a minisztérium: folyamatosak a Széchenyi Kártya kifizetések

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-06-12
 

A Széchenyi Kártya Programhoz kapcsolódó támogatói okiratok kiállítása folyamatos, a korábbiakhoz képest lényegesen felgyorsult, 2023. június végéig pedig a kifizetések is maradéktalanul megtörténnek – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM). 

A tárca azt követően adott ki közleményt, hogy a sajtóban a programban résztvevő pénzintézetek kamattámogatásának jelentős késedelméről szóló információk jelentek meg. A Portfolió arról írt, hogy bizonyos esetekben már 500 napja nem kapták meg az érintett pénzintézetek a támogatást.

A Széchenyi Kártya Programban folyamatosak a kifizetések

Különös tekintettel arra, hogy a hazai kis- és középvállalkozások adják a foglalkoztatottak döntő részét és több millió család megélhetését biztosítják, a kormány elkötelezett a szektor versenyképességének fokozása, a kkv-k megerősítése mellett. Ezt szolgálja a Széchenyi Kártya Program is, amelynek köszönhetően fennállása óta mintegy 440 ezer ügylet jött létre több mint 6100 milliárd forint értékben – áll a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Távirati Irodának hétfőn eljuttatott közleményében.

Jelezték ugyanakkor, hogy a Széchenyi Kártya Program a 2023. január 1-jével az önálló tárcaként létrejött GFM feladat- és hatáskörébe került. A minisztérium a tőle telhető legrövidebb határidővel megteremtette a program továbbműködtetéséhez és felgyorsításához szükséges feltételeket. Ezek alapján kiállították és a kormány honlapján közzététték a program kedvezményezettjei részére kibocsátott csoportos támogatói okiratokat és megindultak a kifizetések a támogatásokat megelőlegező pénzügyi intézmények részére.

A támogatói okiratok kiállítása folyamatos, a korábbiakhoz képest lényegesen felgyorsult, a kifizetések pedig ütemezetten zajlanak. 2023-ban ezidáig közel 20 milliárd forint került a program keretében a pénzügyi intézmények részére kifizetésre, és ez a szám folyamatosan nő.

Jó tudni
A Széchenyi Kártya Programban a vállalkozások számára elérhető kontrukciók kamattámogatott hitelek. Ez azt jelenti, hogy a hitel tényleges ügyleti kamata és a vállalkozások által kifizetett kedvezményes kamat különbözetét az állam fizeti ki a bankoknak, illetve a közreműködő pénzügyi vállalkozásoknak. Ezen kifizetésekből folyósították eddig a közleményben megjelölt összeget.

A GFM szándéka, hogy 2023. június végéig, egy új módszertan bevezetésének is köszönhetően, a tárcához eddig benyújtott összes igény tekintetében a támogatói okiratokat haladéktalanul kiállítják és a kifizetések is maradéktalanul megtörténnek. Az elmúlt hetekben erről a gyorsításról tájékoztatták a programban részt vevő pénzügyi intézményeket is – áll a közleményben.

Hirdetés

Hirdetés

A hitelkérelmek befogadása és elbírálása zökkenőmentes

A Bankmonitor szakértőinek tapasztalata alapján a hitelkérelmek befogadására és elbírálása folyamatos. A Széchenyi Kártya Program keretében a hitelcélok széles körére érhető el kamattámogatott hitel egységesen évi fix 5 százalékos kamattal.

A Széchenyi MAX+ konsturkciókra a jelenlegi feltételekkel az év végéig lehet beadni a hitelkérelmeket.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
  Hirdetés
  Hirdetés