Forgóeszköz finanszírozás 0%-on, akár 15 éves futamidővel?

Forgóeszköz finanszírozás 0%-on, akár 15 éves futamidővel?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-07-26 Frissítve: 2021-10-08
 

Sokan nem ismerik a Széchenyi Beruházási Hitel keretében igénybe vehető lehetőséget, miszerint a felvett hitelösszeg 20%-os mértékéig forgóeszköz vásárlásra is felhasználható. Ez két nagy előnnyel is jár: egyrészt kedvezőbb hitelköltséggel (2% helyett 0%), másrészt alacsonyabb törlesztő részlettel, a hosszabb futamidőnek köszönhetően.  Érdemes élni a lehetőséggel!

A legtöbb beruházás akkor teljes, ha mondjuk a megépített, vagy megvásárolt raktárt az induláshoz szükséges forgó készlettel is fel tudja tölteni a vállalkozás, vagy a beszerzett munkagépeket alapanyaggal is el tudja látni.

Készlet finanszírozáshoz kapcsolódó forgóeszköz hitelek kamatszintje magasabb a beruházási hitelek kamatszintjénél, illetve rövidebb futamidő alatt vissza is kell törlesztenünk azokat – általában 1-3 év alatt.

Sokan nem tudják, de a Széchenyi Beruházási Hitel keretében – mely a jelenlegi alacsony BUBOR környezetben most 0%-os kamatozás mellett igénybe vehető, – lehetőség van arra, hogy a felvett hitel 20%-át forgóeszköz beszerzésre fordítsa a vállalkozás.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen előnyöket jelenthet ez a gyakorlatban?

  1. Alacsonyabb kamatköltséget – A Széchenyi Forgóeszközhitel 3%-os kamattámogatás mellett jelenleg 2,15%-os kamatszint mellett érhető el, ami nagyságrendileg  2%-kal magasabb, mint a jelenleg 0%-os kamatszintű Széchenyi Beruházási Hitel.
  2. Kisebb éves törlesztő részletet – míg a beruházási hitelek akár 10 évre is felvehetők, addig a forgóeszköz hitelek átlagos törlesztési ideje 1-3 év. Ha ugyanakkora hitelösszeget, hosszabb idő alatt kell csak visszafizetnünk, az törlesztő részlet csökkenést jelent. Cégünk éves fizetési kötelezettsége a bank felé így alacsonyabb lesz, ami főként egy beruházás kezdeti szakaszában igazán nagy könnyebbséget jelenthet.

Fontos kiemelnünk, hogy ez a lehetőség beruházáshoz kapcsolódóan létezik csak, beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz (alapanyag, készlet) igény beszerzéséhez!

A Széchenyi Beruházási Hitel max. 50 millió forint nagyságban igényelhető, legfeljebb 10 éves futamidőre. A hitelösszeg 20%-ában, azaz a maximális hitelösszeg esetében 10 millió forintos nagyságrendben lehet a hitelt forgóeszköz beszerzésre felhasználni. Az alábbi táblázatban kiszámoltuk, hogy mennyi kamatköltséget spórolhatsz meg, és mennyivel tudod éves fizetési kötelezettséged csökkenteni a konstrukcióval.

Szeretnéd megtudni, hogy céged mekkora hitel felvételére alkalmas? Használd kalkulátorunkat és kérd szakértő kollegáink segítségét a részletekkel.

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
NHP
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Jó hírünk van, az eddig megadott adatok alapján céged hitelképesnek bizonyult!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.
Hirdetés
Hirdetés