Forgóeszközhitel az NHP Hajrá keretében

Forgóeszközhitel az NHP Hajrá keretében
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-06-08 Frissítve: 2020-06-16
 

Indítsa be vállalkozását kedvezményes és kiszámítható hitellel!

A rövidtávú finanszírozási igények megfelelő biztosítása meghatározó a kis- és középvállalkozások működése szempontjából, a legkönnyebben pedig forgóeszköz-hitel igénybe vételével tudjuk a szükséges forrásokat előteremteni. Lássuk, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett Növekedési Hitelprogram Hajrá (NHP Hajrá) keretében, milyen célokra és milyen feltételek mellett tudjuk kedvezményes hitelhez juttatni vállalkozásunkat.

Forgóeszközhitel a program keretében

Az első és talán legfontosabb: az NHP Hajrá forgóeszközhitelekre is igaz, hogy a programhoz csatlakozó kereskedelmi bankok a vállalkozások részére legfeljebb 2,5%-os kamattal nyújthatnak kölcsönt, amely az egyik legkedvezőbb konstrukció a magyar piacon.

online ruharendelés

A vállalkozások az NHP Hajrá program keretében kínált forgóeszközhitelt a működéshez kapcsolódó költségek fedezésére korlátozás nélkül felhasználhatják. Így a felvett kölcsön a termelés, forgalmazás zökkenőmentes finanszírozásának biztosítására is szolgál, ha átmeneti forráshiány keletkezik. Emellett a forgóeszközhitelek fedezetet nyújthatnak a vállalkozás árukészletének átmeneti bővítésére, a bérek kifizetésére, elősegíthetik a termelés finanszírozását, megoldást jelenthetnek a pályázaton elnyert támogatások megelőlegezésére, illetve áfa finanszírozására is igénybe vehetők.

Hirdetés

Hirdetés

A limitekre figyelni kell

Az NHP Hajrában egy meghatározott összegig (limit) van lehetőségünk forgóeszközhitel felvételére, amelynek mértékét a vállalkozás készletállományának, a legfeljebb 30 napja lejárt vevőköveteléseinek, valamint az 1 éves személyi jellegű ráfordításainak együttes összege határozza meg. A kölcsön összegének meghatározásakor továbbá figyelembe kell venni azt is, hogy a vállalkozásnak van-e korábbi forgóeszközhitele.

A hitelintézetek a hitel maximális összegét első alkalommal a hitelfelvételkor határozzák meg, amelyet évente felülvizsgálnak. A limit megállapításakor, illetve az éves felülvizsgálat során a kkv éves beszámolójában vagy adóbevallásában szereplő adatokat, vagy ezek hiányában a legfrissebb főkönyvi kivonat adatait veszik figyelembe a bankok.

Forgóeszközhitel 3 éves futamidővel

NHP Hajrá keretében nyújtott hitelt igényelni kizárólag a hitelminősítést végző kereskedelmi bankoktól lehetséges. Az NHP Hajrá igényléseknél a hiánytalan kérelem beérkezésétől számítva 10 munkanapon belül döntenie kell a bankoknak, a hitelek lehívására pedig a szerződéskötést követő 3 éven belül van lehetőség. A forgóeszközhitel és a támogatások előfinanszírozásánál 3 év lehet a maximális futamidő.  Mivel a különböző hitelintézetek eljárásmódjai eltérnek egymástól, ezért érdemes többet is felkeresnünk, hogy a legkedvezőbb konstrukciót kaphassuk!

MNB    

Hirdetés
Hirdetés