Ha 5 év alatt törleszted a hitelt, jó hírünk van!

Ha 5 év alatt törleszted a hitelt, jó hírünk van!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-07-23 Frissítve: 2018-10-12
 

Egyik olvasónk érdeklődött lakáshitel lehetőségeiről. Külföldön dolgozik 6 éve, de magyar lakcíme van. 17 millió forint értékű lakásokat nézegetett, körülbelül 13 millió forint önerővel rendelkezik, amiből 1 milliót megtartana az illetékre és az egyéb felmerülő költségekre. 5 évre 5 millió forint fix kamatozású hitelt szeretne felvenni, amit akár korábban is visszafizetne. Szakértőnk a következőkben megadja a kérdésére a választ.

Az érdeklődő tájékozott lehetett, mert tudatában volt annak, hogy a futamidő lejárata előtti végtörlesztéssel a kamatfizetésen spórol, és azzal is tisztában volt, hogy a végig fix kamatozás a futamidő alatt biztonságot jelent. A hitelfelvétel szempontjából fontos, hogy van magyar lakcíme, és az is, hogy megfelelő mértékű önerővel rendelkezik. A jövőre és a felmerülő költségekre gondolva, nem minden pénzét költené el a vásárlásra, hanem inkább egy kicsit több hitelt venne fel. Ha korábban végtörleszt (bármiből), akkor a kamatköltségeken még többet spórolhat.

Mit ad ki a kalkulátorunk számára legjobb ajánlatként? A lakás vételára legyen 17 millió forint. A felhasznált önerő 12 millió, míg a lakáscélú jelzáloghitel összege 5 millió forint. A futamidő 5 év, fix 5 éves kamatperiódus mellett. Ezzel a futamidő alatt végig hasonló törlesztőre számíthat akkor is, ha közben nem tud semmit sem előtörleszteni. Nem lenne értelme rövidebb kamatperiódust választania, mert a fix 5 éves a legoptimálisabb választás.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

A legkedvezőbb ajánlatot (K&H) havi 90 713 forint törlesztőrészlettől kaphatjuk a fenti adatok alapján, ami egyben fogyasztóbarát lakáshitel is. A teljes hiteldíj mutató 3,86%. A teljes visszafizetendő összeg a futamidő alatt 5 495 318 forint abban az esetben, ha nem történik előtörlesztés. Mivel fogyasztóbarát lakáshitelről van szó, ezért lakástakarékból ingyenes az előtörlesztés, más forrásból viszont az 5 év alatt nem. A kamat évi 3,39%, míg havi 666 forintos számlavezetés mellett a kedvezményekkel együtt az induló költség 61 545 forint.

A sorban következő két bank ajánlata 91 483 forint (MKB) és 92 421 forint (Raiffeisen) havi törlesztő, ez 4,12%-os és 4,23%-os THM-et, valamint 5 527 704 forint és 5 545 287 forint teljes visszafizetendőt jelent. Az MKB hitele nem fogyasztóbarát, míg a Raiffeisené fogyasztóbarát. A második bank évi 3,70%-os kamattal adja a hitelt, mely havi 435 forint számlavezetési költséggel és 61 545 forint induló költséggel érhető el, melyből 48 945 forint visszatérítésre kerül. Az elő- és végtörlesztés díja 1,5%. A harmadik bank ajánlata évi 4,15%-os kamat, ingyenes számlavezetéssel az induló költség 48 945 forint, melyből később 40 000 forintot visszakapunk. Az elő- és végtörlesztési díj 1%, lakástakarékból ingyenes.

A fentiekből világosan látszik, hogy az érdeklődő kicsit több, mint 90 000 forintos havi törlesztővel tudna hitelt felvenni, melyhez egy banknál további kamatkedvezmény nélkül 4%-os teljes hiteldíj mutató alatt jutna hozzá. Kétségtelenül a legolcsóbb ajánlatot érdemes megfontolnia. Érdemes figyelembe vennie, hogy a számlavezetés és a hitelfelvétel költsége melyik pénzintézetnél a legkedvezőbb.

1
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés