Ha nem választanád a 17. „legolcsóbb” hitelt, akkor miért fizetnél évi 60 ezer Ft-ot a számlád után?

Ha nem választanád a 17. „legolcsóbb” hitelt, akkor miért fizetnél évi 60 ezer Ft-ot a számlád után?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-02-10
 

Sokan tudatosan választanak már hitelt: több banktól is kérnek be ajánlatot, majd ezek alapján összehasonlítják az egyes pénzintézetek hiteleit. Bankszámlák esetében azonban más a helyzet, sokan több ezer – egyik olvasónk éves számlaköltsége 60 ezer forint volt – forintot fizetnek ki teljesen feleslegesen. Évi 60 ezer forint többletkiadás egy személyi kölcsönnél pedig azt jelentené, mintha a 17. „legolcsóbb” ajánlatot választanád az elérhető lehetőségek közül.

Egyre többen hoznak tudatos, átgondolt döntést amikor a banki termékek közül választanak. Egy lakáshitel, személyi kölcsön esetében összehasonlítják az egyes banki ajánlatokat, majd a számukra legkedvezőbbet választják. Már a bankszámlák kiválasztásának terén is történtek előrelépések, de hosszú még az út…

A bankszámláknál komoly gondot okozhat az is, hogy sokan nem úgy használják a számlájukat, ahogy azt eredetileg tervezték. A valós használat alapján pedig előfordulhat, hogy egy másik csomag lenne a számukra a legkedvezőbb. Ezért légy nagyon őszinte magadhoz a bankolási szokásaiddal kapcsolatban, amikor összehasonlítod az egyes számlaajánlatokat.

Hirdetés

Hirdetés

60 ezer forint éves költség, amikor ingyen is bankolhatnál!

Sokan a számla kiválasztásakor automatikusan a legolcsóbb havi díjú csomagot választják, azonban a nyitást követően már nem vizsgálják meg a tényleges díjakat, nem keresnek alternatívákat. Egyik olvasónk éves számlaköltsége 60 ezer forint volt 2020-ban, amit közel teljes egészében megspórolhatna, ha pénzügyeit CIB ECO Bankszámlán keresztül intézné, mely 2 évig teljesen ingyenes lehet abban az esetben, ha Bankmonitoron keresztül történik a számlanyitás.

Számlanyitáskor a legkedvezőbb megoldást választotta, azonban azóta számos tényező megváltozott – munkahely váltás, költözés -, amelyek bizony befolyásolták a bankolási szokásokat és a számlaköltségeket is.

Éppen ezért mindenkinek érdemes meghatározott időközönként megnéznie, hogy a jelenlegi számlájánál van-e kedvezőbb ajánlat a piacon. Ez különösen igaz akkor, ha valakinek az élethelyzete is jelentősen megváltozik. Az egyes banki ajánlatokat könnyen összehasonlíthatod a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorával:

Évi 60 ezer forint plusz költség egy hitelnél is jelentős

A Bankmonitor szakértői megnézték, mit jelentene ez a 60 ezer forintos évi felesleges kiadás egy személyi kölcsönnél. Az eredmény eléggé megdöbbentő: egy 2 millió forint összegű, 7 éves futamidejű személyi kölcsön esetében – 400 ezer forint jövedelem mellett – a legkedvezőbb és a 17. legolcsóbb ajánlat között van havi 5 ezer forint különbség a törlesztőrészletek között. 7 év alatt a teles visszafizetendő összegek között pedig 420 ezer forint a differencia.

A 17. legolcsóbb ajánlat: ez nem is azt jelenti, hogy a 17. bank ajánlatát választaná az igénylő. Gyakorlatilag ez csak úgy jöhet ki, hogy a végül kiválasztott pénzintézetnél sem a legkedvezőbb konstrukciót igényelné meg az érdeklődő, hanem egy annál drágábbat. Ezt jelenti ez a magas számlaköltség a személyi kölcsönök szemszögéből.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Természetesen egy bankszámlánál nem olyan egyszerű dönteni, hiszen a tényleges megbízások, tranzakciók, pénzügyi szokások alapján jön ki a teljes költség. Ráadásul bármikor bekövetkezhet egy váratlan esemény, amikor nem az adott tranzakció költségeit fogja nézegetni a számlatulajdonos. Mindezek mellett is legalább évente érdemes átnézni a kiadásokat, a bankolási szokásokat és ha szükséges, akkor bankszámlát váltani.

 

Hirdetés
Hirdetés