Ha nem választanád a 17. „legolcsóbb” hitelt, akkor miért fizetnél évi 60 ezer Ft-ot a számlád után?

Ha nem választanád a 17. „legolcsóbb” hitelt, akkor miért fizetnél évi 60 ezer Ft-ot a számlád után?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-02-10
 

Sokan tudatosan választanak már hitelt: több banktól is kérnek be ajánlatot, majd ezek alapján összehasonlítják az egyes pénzintézetek hiteleit. Bankszámlák esetében azonban más a helyzet, sokan több ezer – egyik olvasónk éves számlaköltsége 60 ezer forint volt – forintot fizetnek ki teljesen feleslegesen. Évi 60 ezer forint többletkiadás egy személyi kölcsönnél pedig azt jelentené, mintha a 17. „legolcsóbb” ajánlatot választanád az elérhető lehetőségek közül.

Egyre többen hoznak tudatos, átgondolt döntést amikor a banki termékek közül választanak. Egy lakáshitel, személyi kölcsön esetében összehasonlítják az egyes banki ajánlatokat, majd a számukra legkedvezőbbet választják. Már a bankszámlák kiválasztásának terén is történtek előrelépések, de hosszú még az út…

A bankszámláknál komoly gondot okozhat az is, hogy sokan nem úgy használják a számlájukat, ahogy azt eredetileg tervezték. A valós használat alapján pedig előfordulhat, hogy egy másik csomag lenne a számukra a legkedvezőbb. Ezért légy nagyon őszinte magadhoz a bankolási szokásaiddal kapcsolatban, amikor összehasonlítod az egyes számlaajánlatokat.

Hirdetés

Hirdetés

60 ezer forint éves költség, amikor ingyen is bankolhatnál!

Sokan a számla kiválasztásakor automatikusan a legolcsóbb havi díjú csomagot választják, azonban a nyitást követően már nem vizsgálják meg a tényleges díjakat, nem keresnek alternatívákat. Egyik olvasónk éves számlaköltsége 60 ezer forint volt 2020-ban, amit közel teljes egészében megspórolhatna, ha pénzügyeit CIB ECO Bankszámlán keresztül intézné, mely 2 évig teljesen ingyenes lehet abban az esetben, ha Bankmonitoron keresztül történik a számlanyitás.

Számlanyitáskor a legkedvezőbb megoldást választotta, azonban azóta számos tényező megváltozott – munkahely váltás, költözés -, amelyek bizony befolyásolták a bankolási szokásokat és a számlaköltségeket is.

Éppen ezért mindenkinek érdemes meghatározott időközönként megnéznie, hogy a jelenlegi számlájánál van-e kedvezőbb ajánlat a piacon. Ez különösen igaz akkor, ha valakinek az élethelyzete is jelentősen megváltozik. Az egyes banki ajánlatokat könnyen összehasonlíthatod a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorával:

Évi 60 ezer forint plusz költség egy hitelnél is jelentős

A Bankmonitor szakértői megnézték, mit jelentene ez a 60 ezer forintos évi felesleges kiadás egy személyi kölcsönnél. Az eredmény eléggé megdöbbentő: egy 2 millió forint összegű, 7 éves futamidejű személyi kölcsön esetében – 400 ezer forint jövedelem mellett – a legkedvezőbb és a 17. legolcsóbb ajánlat között van havi 5 ezer forint különbség a törlesztőrészletek között. 7 év alatt a teles visszafizetendő összegek között pedig 420 ezer forint a differencia.

A 17. legolcsóbb ajánlat: ez nem is azt jelenti, hogy a 17. bank ajánlatát választaná az igénylő. Gyakorlatilag ez csak úgy jöhet ki, hogy a végül kiválasztott pénzintézetnél sem a legkedvezőbb konstrukciót igényelné meg az érdeklődő, hanem egy annál drágábbat. Ezt jelenti ez a magas számlaköltség a személyi kölcsönök szemszögéből.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Természetesen egy bankszámlánál nem olyan egyszerű dönteni, hiszen a tényleges megbízások, tranzakciók, pénzügyi szokások alapján jön ki a teljes költség. Ráadásul bármikor bekövetkezhet egy váratlan esemény, amikor nem az adott tranzakció költségeit fogja nézegetni a számlatulajdonos. Mindezek mellett is legalább évente érdemes átnézni a kiadásokat, a bankolási szokásokat és ha szükséges, akkor bankszámlát váltani.

 

Hirdetés
Hirdetés