Ha nincs sok időd, akkor ezt olvasd el: a hét legfontosabb gazdasági hírei egy helyen

Ha nincs sok időd, akkor ezt olvasd el: a hét legfontosabb gazdasági hírei egy helyen
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-12-12
 

A korábbi évekkel ellentétben az idei év vége nem ígérkezik nyugalmasnak. Az emelkedő jegybanki alapkamat hatása ugyanis lassan a hitelpiacra is beszivárog. Ráadásul az infláció is tovább emelkedett novemberre. Az év vége felé pedig mindig érdemes átgondolni egy nyugdíjmegtakarítás elindítását, akár 280 ezer forint állami támogatás múlhat rajta.

1. Félmillió lakáshitelesnek kell azonnal cselekednie!

A pénzpiaci hozamok emelkedése a változó hitelek kamatára gyakorolhat közvetlenül hatást. A BUBOR mutató értékének alakulása ugyanis beépül ezen lakáskölcsönök törlesztőrészletébe. Jelenleg hazánkban közel fél millió család rendelkezik még ilyen konstrukcióval. De mit tehetnek ezek az adósok? Tovább a cikkre…

Hirdetés

Hirdetés

2. Havi több ezer forintot is spórolhatsz, ha elfelejted végre az SMS értesítéseket!

A bankszámláról, bankkártya használatról érdemes lehet értesítést kérni, ezzel ugyanis igen hamar kiderülhet az, ha valaki visszaélne az adatainkkal. Nem mindegy azonban, hogy pontosan miről kérünk értesítést, egyetlen SMS üzenet ugyanis 20-30 forintba kerülhet. De az is lényeges, hogy milyen formában kapjuk meg az üzenetet, létezik ugyanis az SMS-nél jóval olcsóbb megoldás is. Tovább a cikkre… 

3. Kamatemelést hozott a Mikulás a legtöbb bank lakáshitelénél

Decemberben 9 hazai nagybank közül 6-nál drágábban lehet lakáshitelt igényelni. ezzel ráadásul a kamatemelésnek nincs is vége, az irányadó kamatok további emelkedése miatt az elkövetkező időszakban a kölcsönök további drágulása várható. De mit jelent ez a gyakorlatban: mennyivel kell többet fizetnie egy hiteligénylőnek decemberben, mint novemberben? A Bankmonitor cikkéből mindez kiderül.

4. Novemberre a személyi kölcsön kamatát is lehagyta az infláció!

A KSH adatai alapján novemberben az éves áremelkedés 7,4 százalék volt, ez az érték még az októberi infláció mértékét is meghaladta 0,9 százalékponttal. Emiatt egy igen különleges helyzet állt elő, találni olyan személyi hitelt, amelynek kamata nem éri el az infláció mértékét. Vagyis negatív a reálkamat a legolcsóbb fedezetlen hitelek esetében: a kölcsön éves költsége alacsonyabb, mint az áremelkedés nagysága. Tovább a cikkre…

5. Babaváró hitel – mit kell tudni a TB jogviszonyról?

A Babaváró hitel egyik legszigorúbb feltétele a TB jogviszonyra vonatkozik. Az elvárt 3 éves jogviszony alapvetően igen hosszú, ráadásul számos speciális feltétel, elvárás is kapcsolódik az előíráshoz, amelyről nem szabad egyik igénylőnek sem megfeledkeznie. A Bankmonitor cikkéből mindent meg lehet tudni az ingyen hitelnél elvárt társadalombiztosítási jogviszonyról.

6. Mennyivel drágább egy energiahatékony otthon? Megéri a Zöld hitel?

A zöld hitelből igen olcsón – legfeljebb 2,5 százalékos kamatozású – lehet megfinanszírozni energiahatényok új lakásokat. Az energiatakarékos otthon azonban jellemzően drágább: a magasabb vételárból eredő többletkiadást ellensúlyozhatja az alacsonyabb rezsi költség és a kedvezőbb hitelkamat? A Bankmonitor cikkéből mindez kiderül.

7. 5 tévhit a nyugdíjmegtakarításokhoz kapcsolódó támogatásokról

Idős korunkra spórolni létkérdés, ugyanis jó eséllyel az állami nyugdíjból nem tudjuk fenntartani a korábban megszokott életszínvonalat. A nyugdíjcélú megtakarítások ösztönzésére az állam speciális támogatást vezetett be. Rengeteg a félreértés azonban ezzel a kedvezménnyel kapcsolatban, ami miatt sokan nem választanak ilyen befektetést. A Bankmonitor cikkéből kiderül mi is az igazság.

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés