Hamarosan eltűnik a legnépszerűbb céges hitellehetőség?

Hamarosan eltűnik a legnépszerűbb céges hitellehetőség?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-06-02 Frissítve: 2021-07-20
 

Jó pár hete kering a piacon az információ arról, hogy vészesen fogy a Növekedési Hitelprogram eredetileg rendelkezésére bocsátott 3.000 milliárd forintos kerete. A bankok friss információja alapján 400 milliárd forint áll még rendelkezésre, a várakozások szerint azonban legkésőbb nyár végére végleg kimerül a keret. Szinte biztosan lépni kell azon cégeknek, akik igénybe akarják venni a bőven inflációs szint alatt 2,5% alatt fixált kamatozás mellett elérhető szuperhitelt!

Akkor ennyi volt?

A Növekedési Hitelprogramot   a 2013-as indulása óta számtalanszor újították már meg, a rendelkezésre álló keretet gyakorlatilag igény szerint bővítették. Azonban most másnak tűnik a helyzet. Arról, hogy mi lesz a mostani NHP Hajrá helyett, már, amennyiben lesz egyáltalán helyette valami, még csak a találgatások mennek. Fontos tudni a Növekedési Hitel  igénylésével kapcsolatban, hogy nem nyugodhatunk meg akkor sem, ha a hiteligény benyújtásakor még van szabad keret. A 400 milliárd forintból ugyanis 300 milliárd forintot szétosztottak a bankok között az eddigi folyósításaik mértékének arányában, amit házon belül saját döntéskörben oszthatnak szét ügyfeleik között.  Az ezen felül fennmaradó 100 milliárd forint pedig majd az MNB-hez közvetlenül beérkező lehívási kérelmek beérkezésének sorrendjében érhető majd el.

Hirdetés

Hirdetés

Miért nem szabad tétlenkedni?

A hiteligénylés benyújtásától a hitel effektív folyósításáig alsó hangon 2 hónap átfutási időre lehet számítani, még akkor is, ha az elbíráláshoz szükséges minden kért adatot és információt azonnal a bank rendelkezésére tudunk bocsátani. Szerencsére a 2020 év végi számokat már mindenkinek le kellett zárnia, az év első felében ez szokott az egyik legnagyobb probléma lenni az információ szolgáltatásoknál.

Ha ma elkezdjük, akkor talán még megkaphatjuk a kihagyhatatlan inflációs szint alatt, maximum 2,5%-os kamaton fixált Növekedési Hitelt.

Nézd meg kalkulátorunk segítségével, hogy céged mekkora hitelfelvételre alkalmas, és kérd kollegáink támogatását, akik azonnali segítséget tudnak nyújtani vállalkozásod hiteligényének elindításában.

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
NHP
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Jó hírünk van, az eddig megadott adatok alapján céged hitelképesnek bizonyult!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.

Reálisan ki kaphatja meg a Növekedési Hitelt?

Minden KKV számára nyitott a lehetőség, függetlenül attól, hogy a vállalkozás székhelye hol található, vagyis a vidéki vállalkozások mellett a Pest megyei székhelyű vállalkozások sincsenek szerencsére kizárva.

Lényeges viszont a vállalkozói múlt. Legalább egy teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznie kell vállalkozásunknak ahhoz, hogy a hitelt megkaphassuk. Több bank hozzáállása szigorúbb ezen a téren, nem egy banknál feltétel a két teljes év elzárt üzleti múlt. Kiemelten fontos, hogy már meglegyen a 2020 év végi nyilvánosságra hozott beszámolónk is!

Nem kell elkeseredni akkor sem, ha lemaradunk

Szerencsére nem a Növekedési Hitel az egyetlen támogatott hitel a piacon. Nem szabad elfelejtkeznünk a Széchenyi Hitelekről sem, mely év végéig biztosan rendelkezésünkre áll a megújított formában, ahol a beruházási hitel kamata – az NHP-hoz hasonlóan – szintén a teljes futamidőre fixált. Illetve ott van még az exporttevékenységet is folytató vállalkozások számára az EXIM hitelek lehetősége is.

Érdeklődj szakértőnknél
Bankmonitor logo
  • vállalatfinanszírozási szakértők
  • 10+ év szakmai tapasztalat
  • évente több milliárd Ft folyósított hitel volumen
  • mély piacismeret
  • erős finanszírozói kapcsolatok
Bankmonitor
Ft
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

Hirdetés
Hirdetés