Használt autó hitelre? Most olcsón megússzuk a vásárlást!

Használt autó hitelre? Most olcsón megússzuk a vásárlást!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-06-14 Frissítve: 2021-08-06
 

Az elmúlt időszakban rengeteget halhattunk arról, hogy milyen pezsgés van az ingatlanpiacon, ugyanakkor ezzel egyidejűleg az autópiac is reneszánszát éli: nem csak az új, de a használt autók piacán is rengeteg vonzó ajánlatba lehet botlani. Sokan gondolkoznak így autóvásárláson, miközben gondot okoz több millió forint azonnali előteremtése. Nem gondolnánk, de egy személyi kölcsönnel könnyen megvalósítható a vásárlás az alacsony kamatoknak hála. Például 1 millió forintot 7 évre havi 17 ezer forintos törlesztőért is megkaphatunk, ami némi megtakarítással kiegészítve már egy jó állapotú autóra is elegendő.

Ugyan messze vagyunk még a válság előtti szintektől, de a hónapról-hónapra növekvő gépjármű forgalomba helyezések alapján kijelenthető, hogy egyre több magyar gondolkodik az autóvásárlásban. Ráadásul a jegybank adatai alapján is van tér a bővülésre, hiszen a felmérések alapján mindösszesen a magyar háztartások fele rendelkezik személygépkocsival.

Azt kevesen engedhetik meg maguknak, hogy néhány millió forintot az autóvásárlásra költsenek, így elengedhetetlen lehet a hitelfelvétel. Szerencsére most olyan időszakot élünk, amikor rendkívül alacsonyak a hitelkamatok, úgyhogy még akkor is érdemes belevágni az autóvásárlásba, ha a meglévő megtakarítást hitellel egészítjük ki. Erre különösen alkalmas a személyi kölcsön, mert bármire felhasználható, és még csak fedezetet sem követel meg a bank. Ráadásul minimális ügyintézéssel, banktól függően gyorsan, akár pár óra alatt is hozzá lehet jutni az összeghez.

Ugyan sokan az új autóra esküdnek, de a használt autók piacán is nagyon megéri szétnézni, mivel igen jó ajánlatokra bukkanhatsz. Mi is megnéztük a legnépszerűbb használt autókkal foglalkozó honlapot, ahol rendkívül nagy választékot találtunk a különböző típusok és árkategóriák között is.

Az egyszerűség kedvéért 3 esetet vettünk górcső alá, ahol egy alacsonyabb, egy közepes és egy magasabb értékű használt autót vásárolnál meg. Fontos szempont volt, hogy viszonylag fiatal gépjárműről legyen szó és ne is legyen agyongyötörve, így a 4-6 éves autók közül válogattunk. A kinézett autóhoz párosítottuk a személyi kölcsön kondícióit is.

Azzal számoltunk, hogy a hitelt 7 éves futamidőre kapjuk meg és, hogy ne legyen túl megterhelő a hitel törlesztője, a vételár 30%-át a megtakarításunkból fedezzük. A jövedelem kulcstényező a személyi kölcsön felvétele során, így egy relatíve magasabb nettó kereset mellett már vonzó THM-et érhetsz el, ami azt jelenti, hogy egy nagyobb értékű autót is megengedhetsz magadnak.

Már 1,4 millió forintból is vásárolhatsz egy 6 éves autót, amihez a 30%-os önerőt párosítva 1 millió forint hitelt szükséges felvenned. Azonban látszik, hogy mennyire nem mindegy, hogy melyik bankhoz fordulsz. Jó esetben már 11,73%-os THM-el is hozzájuthatsz a személyi kölcsönhöz, ami a 7 éves futamidővel 17 ezer forintos havi törlesztőt eredményez. Azonban ha nem figyelsz, könnyen lehet, hogy csak jóval magasabb kamat mellett kapsz hitelt, ami azt eredményezi, hogy havonta több ezer forinttal többet kell fizetned.

A közepes árkategóriában 4,2 millió forintért már egy 4 éves autóra is lecsaphatsz. A 3 millió forintos hitelt, az átlagosnál magasabb jövedelemmel már 7,61%-os THM mellett is megkaphatod, 45 ezer forintos havi törlesztővel. Azonban itt is csapdába eshetsz, mert akár 65 ezerbe is kerülhet a hitel havonta, ami azt jelenti, hogy összesen 5,44 milliót fizetsz vissza a banknak.

Ha már közel luxus kategóriában vásárolnál autót, azt is gond nélkül megteheted. Egy 7 millió forintos autót 5 milliós hitelből és 2 milliós megtakarításból magasabb jövedelem esetén komolyabb törlesztési teher nélkül is kihozhatsz. Ekkor 7,61%-os THM mellett 75 ezer forintot emészt fel havonta a hitel.

Összességében az alacsony személyi kölcsön kamatok most egy régi álmodat is közelebb hozhatják. Ha nincs is meg a vételár teljes összege, egy személyi kölcsönnel áthidalható a probléma alacsony havi törlesztő mellett.

A következő kalkulátor segít megtalálni a legjobb személyi kölcsönt!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés