Házfelújítás – Jó választás lehet egy személyi hitel?

Házfelújítás – Jó választás lehet egy személyi hitel?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-04-07
 

A személyi kölcsön fedezet nélküli, szabadon felhasználható hiteltípus, amelyből akár a lakás vagy házfelújítási munkálatok is kifizethetők. Ráadásul ma már akár 12 millió forintig is nyújtózkodhatunk, a kölcsön pedig pár nap alatt a számlánkon lehet. Mutatjuk, kinek érdemes a személyi hitelt választania a ház felújítási-, korszerűsítési munkálatainak finanszírozására.

Ha tavasz, akkor nem csak a nagytakarítás, de a család ház megújítása, renoválása, éves karbantartása is időszerű lehet. Ha pedig a rezsiköltségen is spórolni szeretnénk, netán egy új helyiséggel, vagy szobával bővítenénk az otthonunkat, komolyabb, korszerűsítési és bővítési feladatok elé nézünk.

A munkálatok finanszírozása sarkalatos kérdés, és ha hitel is szükséges, az ideális konstrukció kiválasztása sem gyerekjáték. Viszont az eredményért nagyon is megéri körülnézni a hitelpiacon, főleg, hogy egy korszerűbb, energetikailag hatékonyabb otthon nem csak kényelmünket szolgálja majd, de a ház értékét is növeli.

Tudtad? Akár egymilliót is spórolhatsz évente a rezsin energetikai korszerűsítéssel!

Hirdetés

Hirdetés

Milyen hitelek és támogatások jöhetnek szóba a ház felújítására?

Több hiteltípusból is megvalósíthatók a munkálatok, mindegyik más és más élethelyzetre lehet ideális. A kiválasztáskor elsődleges szempont lehet, hogy mekkora felújításra, korszerűsítésre lesz szükség, mennyi a rendelkezésre álló saját megtakarítás, hiszen ez alapvetően meghatározza, mennyi hitelt kell még felvenni.

Az alábbi kölcsönök és támogatási formák fordíthatók házfelújításra, -korszerűsítésre vagy -bővítésre:

A családosok, vagy családalapítás előtt állók számára jelentős pénzügyi előny lehet az elérhető támogatások kihasználása. A Babaváró hitel kizárólag házaspárok számára érhető el, szabadon felhasználható, alapvetően kamatmentes hitel, legfeljebb 10 millió forint értékben. Kizárólag a Bankmonitoron keresztül a jogosult családoknak lehetőségük van élni a gyorsított igényléssel, amellyel a hitelbírálat 10 munkanap helyett 2 munkanapot vesz igénybe.

A Falusi CSOK támogatás és a mellé igényelhető kedvezményes kamatozású hitel akár egyedülállók számára is elérhető, ha legalább 2 gyermeket nevelnek saját háztartásban. A CSOK falusi változata viszont csak adott településeken érhető el, a meglévő otthon korszerűsítésére, bővítésére, illetve használt ház vásárlása és egyidejű korszerűsítése esetén.

Kinek lehet ideális egy személyi hitel?

Ha a támogatási lehetőségek nem jöhetnek szóba, vagy nem szeretnénk, esetleg nincs lehetőségünk jelzáloggal terhelni a házat, egy személyi kölcsön ideális választás lehet. Ennél a hitelkonstrukciónál ugyanis nincs szükségünk ingatlanfedezetre, a banknak a hitel biztosítékául rendszeres, havi jövedelmünk szolgál.

Jó tudni
A személyi hitel ráadásul szabadon felhasználható, így ha a hitelösszegből a felújítás, korszerűsítés, esetleg bővítés után még a berendezésre, kertrendezésre, háztartási gépekre, vagy családi autóra is költenénk, könnyen megtehetjük.

Mindemellett kiemelhető, hogy egy jelzáloghitellel szemben a személyi kölcsön igénylése jóval gyorsabb és egyszerűbb, a kért hitelösszeg pár napon belül a bankszámlánkon lehet. Ez akkor is kiváló tulajdonság, ha épp a munkálatok közben lenne szükségünk további anyagi forrásra, így nem kell huzamosabb időre félbeszakítani a feladatot.

Milyen hitelek és támogatások érhetők el felújításra, korszerűsítésre 2023-ban?

Mennyi hitelt vehetünk fel házfelújításra?

Egy személyi kölcsönnel jellemzően 8-10 millió forint vehető fel, egy bank kínál jelenleg ennél magasabb összegű, akár 12 millió forintos fedezetlen hitelt. Az igényléskor a legtöbb esetben kezdeti költségekkel, induló díjjal sem kell számolnunk, a törlesztés pedig kiszámítható, hiszen a választott futamidő (akár 10 év) alatt végig változatlan marad a havi törlesztőrészlet.

A Bankmonitor segítségével könnyedén kiszámolhatod, mennyi hitelt igényelhetsz a felújításra, illetve az alábbi személyi hitel kalkulátorunkkal összehasoníthatod az elérhető ajánlatokat.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés