Házfelújítás – Jó választás lehet egy személyi hitel?

Házfelújítás – Jó választás lehet egy személyi hitel?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-04-07
 

A személyi kölcsön fedezet nélküli, szabadon felhasználható hiteltípus, amelyből akár a lakás vagy házfelújítási munkálatok is kifizethetők. Ráadásul ma már akár 12 millió forintig is nyújtózkodhatunk, a kölcsön pedig pár nap alatt a számlánkon lehet. Mutatjuk, kinek érdemes a személyi hitelt választania a ház felújítási-, korszerűsítési munkálatainak finanszírozására.

Ha tavasz, akkor nem csak a nagytakarítás, de a család ház megújítása, renoválása, éves karbantartása is időszerű lehet. Ha pedig a rezsiköltségen is spórolni szeretnénk, netán egy új helyiséggel, vagy szobával bővítenénk az otthonunkat, komolyabb, korszerűsítési és bővítési feladatok elé nézünk.

A munkálatok finanszírozása sarkalatos kérdés, és ha hitel is szükséges, az ideális konstrukció kiválasztása sem gyerekjáték. Viszont az eredményért nagyon is megéri körülnézni a hitelpiacon, főleg, hogy egy korszerűbb, energetikailag hatékonyabb otthon nem csak kényelmünket szolgálja majd, de a ház értékét is növeli.

Tudtad? Akár egymilliót is spórolhatsz évente a rezsin energetikai korszerűsítéssel!

Hirdetés

Hirdetés

Milyen hitelek és támogatások jöhetnek szóba a ház felújítására?

Több hiteltípusból is megvalósíthatók a munkálatok, mindegyik más és más élethelyzetre lehet ideális. A kiválasztáskor elsődleges szempont lehet, hogy mekkora felújításra, korszerűsítésre lesz szükség, mennyi a rendelkezésre álló saját megtakarítás, hiszen ez alapvetően meghatározza, mennyi hitelt kell még felvenni.

Az alábbi kölcsönök és támogatási formák fordíthatók házfelújításra, -korszerűsítésre vagy -bővítésre:

A családosok, vagy családalapítás előtt állók számára jelentős pénzügyi előny lehet az elérhető támogatások kihasználása. A Babaváró hitel kizárólag házaspárok számára érhető el, szabadon felhasználható, alapvetően kamatmentes hitel, legfeljebb 10 millió forint értékben. Kizárólag a Bankmonitoron keresztül a jogosult családoknak lehetőségük van élni a gyorsított igényléssel, amellyel a hitelbírálat 10 munkanap helyett 2 munkanapot vesz igénybe.

A Falusi CSOK támogatás és a mellé igényelhető kedvezményes kamatozású hitel akár egyedülállók számára is elérhető, ha legalább 2 gyermeket nevelnek saját háztartásban. A CSOK falusi változata viszont csak adott településeken érhető el, a meglévő otthon korszerűsítésére, bővítésére, illetve használt ház vásárlása és egyidejű korszerűsítése esetén.

Kinek lehet ideális egy személyi hitel?

Ha a támogatási lehetőségek nem jöhetnek szóba, vagy nem szeretnénk, esetleg nincs lehetőségünk jelzáloggal terhelni a házat, egy személyi kölcsön ideális választás lehet. Ennél a hitelkonstrukciónál ugyanis nincs szükségünk ingatlanfedezetre, a banknak a hitel biztosítékául rendszeres, havi jövedelmünk szolgál.

Jó tudni
A személyi hitel ráadásul szabadon felhasználható, így ha a hitelösszegből a felújítás, korszerűsítés, esetleg bővítés után még a berendezésre, kertrendezésre, háztartási gépekre, vagy családi autóra is költenénk, könnyen megtehetjük.

Mindemellett kiemelhető, hogy egy jelzáloghitellel szemben a személyi kölcsön igénylése jóval gyorsabb és egyszerűbb, a kért hitelösszeg pár napon belül a bankszámlánkon lehet. Ez akkor is kiváló tulajdonság, ha épp a munkálatok közben lenne szükségünk további anyagi forrásra, így nem kell huzamosabb időre félbeszakítani a feladatot.

Milyen hitelek és támogatások érhetők el felújításra, korszerűsítésre 2023-ban?

Mennyi hitelt vehetünk fel házfelújításra?

Egy személyi kölcsönnel jellemzően 8-10 millió forint vehető fel, egy bank kínál jelenleg ennél magasabb összegű, akár 12 millió forintos fedezetlen hitelt. Az igényléskor a legtöbb esetben kezdeti költségekkel, induló díjjal sem kell számolnunk, a törlesztés pedig kiszámítható, hiszen a választott futamidő (akár 10 év) alatt végig változatlan marad a havi törlesztőrészlet.

A Bankmonitor segítségével könnyedén kiszámolhatod, mennyi hitelt igényelhetsz a felújításra, illetve az alábbi személyi hitel kalkulátorunkkal összehasoníthatod az elérhető ajánlatokat.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés