Hitelfedezet: állandó védelem a Bankmonitor Biztonsággal

Hitelfedezet: állandó védelem a Bankmonitor Biztonsággal
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-01-16
 

Új termékünk a Bankmonitor Biztonság egyedülálló módon állandó hitelfedezeti védelmet nyújt a futamidő teljes tartama alatt. Nézzük meg, hogy ez miért jó!

Csökkenő összegű hitelfedezeti védelem

Ha hitelt veszel fel a szerződésed mellé a legtöbb bankban ajánlanak egy csoportos hitelfedezeti, vagy törlesztésvédelmi biztosítást, amely halálod, súlyos rokkantságod esetén garantálja az aktuális hiteltartozásod visszafizetését. Ezeknél a termékeknél a biztosítási összeg folyamatosan csökken a futamidő alatt. Ha a hitel felét visszafizetted, akkor a biztosítási összeg a felére csökken. A biztosítási díj viszont változatlan marad, pont akkora, mint a hitel felvételekor. A szolgáltatások köre bővíthető, olyan fedezetekkel, amelyek a hitel törlesztés folytonosságában tudnak segíteni, ha ideiglenesen keresőképtelen leszel. A bővített, extra csomagok esetén munkanélküliségre szóló fedezetet is választhatsz.

A csökkenő összegű hitelfedezeti biztosítás szolgáltatásaiból csak a bank részesedik ugyanakkor ezeknél a konstrukcióknál.

Általában egy adott bank egy hitelfedezeti biztosítást kínál ügyfeleinek, így nincs lehetőséged arra, hogy a piacon elérhető legjobb terméket válaszd ki. A banki hitelfedezeti vagy törlesztésvédelmi termékek 60 százaléka a biztosítás díjának meghatározásakor a törlesztőrészletet veszi alapul, a többinél a díjat a felvett hitelösszeg nagysága határozza meg.

Hirdetés

Hirdetés

Hitelösszeg vagy törlesztőrészlet

A törlesztőrészlet alapú díjszámítás esetében a jelenlegi kamatkörnyezet miatt magasabb törlesztőrészletek magasabb biztosítási díjakat eredményeznek. Így a hitelkamatok emelkedésével a hitelfedezeti biztosítás havi díja is magasabb.

A havi biztosítási díjak a törlesztőrészlet 5-8 százaléka körül mozognak banktól függően. Ha azt feltételezzük, hogy a hitelkamatláb 5 százalék, akkor egy 20 éves 20 milliós hitelfelvételnél a havi törlesztőrészlet 130 ezer forint. A jelenlegi, nagyjából 10 százalékos kamatláb esetén már 190 ezer forint. Ha a biztosítási díjat 7 százaléknak vesszük akkor az 5 százalékos kamatláb mellett a biztosítás havi díja 9100 forint, míg 10 százalék kamatláb mellett 13 300 forint. A szolgáltatás viszont mindkét esetben azonos.

A hitelösszeg alapú díjszámítás esetén a piaci díj a hitelösszeg 0,05-0,16 százaléka havonta. A legsúlyosabb probléma ezzel a konstrukcióval mégsem a díj, hanem a biztosítási összeg, ami a futamidő alatt folyamatosan csökken, míg az érte fizetett díj végig azonos.

Az alábbi ábrán egy példán láthatod, hogy a biztosítási összeg csökkenése hogyan alakul 20 év futamidő alatt, ha 20 millió forint hitelt veszel fel 10 százalékos kamatra.

A biztosítás díja minden évben 160 ezer forint, akkor is, ha a biztosítási összeg a tartam vége felé 2,5 millió forintra csökken. Ez így elég költséges megoldásnak tűnik, amelyre van a piacon jobb megoldás is.

Állandó összegű hitelfedezeti védelem

A Bankmonitor és az NN biztosító együttműködésében létrejött Bankmonitor Biztonság nevű csoportos személybiztosítás biztosítási összege a futamidő alatt végig azonos a felvett hitelösszeggel. A fenti példában ez 20 millió forint volt, vagyis a Bankmonitor Biztonság esetén a 20 millió forintos biztosítási védelem a futamidő utolsó évének végén is 20 millió forint. Ennek ellenére a biztosítási díj egy 40 éves biztosított esetén is 15 százalékkal alacsonyabb a piaci átlagnál.

Miért jó az állandó fedezet?

Ebben a termékben tragédia esetén a kedvezményezett kapja a teljes biztosítási összeget. Ebből kifizetheti a hiteltartozást és a megmaradó részt szabadon felhasználhatja, így kettős védelmet jelent: egyrészt a hitel visszafizetésének terhétől mentesíti a családot, másrészt anyagi segítséget nyújt a nehéz helyzetben.

Mit tud még a biztosítás?

A nem csökkenő biztosítási védelmen túl van még néhány előnyös tulajdonsága a terméknek:

  • A Bankmonitor Biztonság díját nem befolyásolja a kamatemelkedés, mivel a díjszámítás alapja a kezdeti hitelösszeg nagysága.
  • A konstrukció alapvetően jelzálog-, Babaváró hitel és személyi kölcsön mellé köthető, de munkáltatói kölcsön mellé is felvehető.

Ez a biztosítás csak a Bankmonitor online felületén keresztül érhető el. Ha érdeklődsz a termék iránt regisztrálj az oldalunkon.

Bankmonitor
Csoportos
Személybiztosítás
Töltsd ki az űrlapot, és tudd meg hogyan tudod fizetni a hiteledet baj esetén is!

Bankmonitor
Válaszd ki a hiteleidet, add meg a
tartozás összegét!
Ft
Ft
Ft
MÁR CSAK EGYETLEN LÉPÉS!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

A hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Milyen esetekben véd?
  • Mennyibe kerül a szolgáltatás?
  • Mennyit fizet a biztosító?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

Ügyfélportálunkon létrehozunk a számodra egy fiókot, amelyet csak te érhetsz el. Itt egy nagyon egyszerű folyamaton keresztül 100 százalékban papírmentesen tudsz csatlakozni a Bankmonitor Biztonság csoportos Személybiztosításhoz, a díjfizetést is meg tudod oldani a fiókodban bankkártyával.

A biztosítás lejáratáig megőrizzük neked a szerződésedhez kapcsolódó dokumentumokat elektronikusan, így azok bármikor elérhetők a számodra.

Három csomag

A konstrukcióban három csomag közül választhatsz:

Az Élet fantázianevű szolgáltatáscsomag haláleseti és 70 százalék, vagy annál súlyosabb egészségkárosodás esetén fizeti ki a biztosítási összeget.

A Jövedelem fantázianevű szolgáltatáscsomag keresőképtelenség esetén a hitel törlesztőrészletével azonos összeget fizet neked. Ugyanez a szolgáltatás, ha alkalmazott vagy és regisztrált munkanélkülivé válnál. Ha vállalkozó vagy, a munkanélküliség esetére szóló szolgáltatás nem igazán értelmezhető, így a biztosító ehelyett kórházi napi térítést nyújtó szolgáltatást biztosít a számodra.

A Komplex fantázianevű szolgáltatáscsomag az Élet és Jövedelem csomag együttes szolgáltatásait tartalmazza.

Miért érdemes a Bankmonitor Biztonság csoportos biztosítást választani?

A bankfüggetlen hitelfedezeti jellegű termékek piaca nem túl széles ezért döntöttünk úgy, hogy egy új termékkel bővítjük az elérhető kínálatot. A Bankmonitor Biztonság csoportos biztosításhoz egy teljesen online szerződéskötési folyamaton keresztül tudsz csatlakozni, ha hitelt vettél fel és anyagi védelmet keresel családod és a magadat számára.

Regisztrálj az oldalunkon és szakértő tanácsadónk segítségével csatlakozz a biztosítási csoporthoz!

Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás

Hirdetés
Hirdetés