Hitelkalkulátor: a kölcsönök árfigyelő rendszere

Hitelkalkulátor: a kölcsönök árfigyelő rendszere
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-09-11 Frissítve: 2023-09-13
 

Elindult az árfigyelő rendszer Magyarországon, eddig 1,2 millió ember látogatta meg a GVH honlapját. Ezek alapján sikertörténetnek tekinthetjük ezt a lehetőséget, ami segíthet a legolcsóbb áruk megtalálásában. Van ilyen eszköz a hiteleknél is, egy hitelkalkulátorral ugyanis összehasonlíthatjuk a banki ajánlatokat.

Ha a használatot nézzük, akkor mindenképpen sikertörténetnek tekinthető az online árfigyelő rendszer. Már több mint 1,2 millióan próbálták itt összehasonlítani az árakat. Ha kipróbáljuk a felületet, akkor valóban elég gyorsan kiderül az oldal előnye.

Ennek szemléltetéséhez válasszunk ki néhány teljesen hétköznapi terméket és nézzük meg, hogy milyen árakkal találkozhatunk az árfigyelő rendszerben:

  • Tej
  • Kenyér
  • Csirkemell
  • Alma

A minél pontosabb összehasonlítás érdekében minden esetben szűkítettük a termékkört: az UHT dobozos tej 2,8% zsírtartalommal, a fehér kenyér, a csirkemellfilé és az alma árát hasonlítottuk össze. Az árkülönbség valóban drasztikus: még a tej esetén is 60% volt az árkülönbség, a csirkemellfilé esetében ez a differencia még nagyobb, 2,75 szeres az árkülönbség.

Mennyit nyerhet egy család az árfigyelő rendszer és egy hitelkalkulátor használatával?

Mennyit spórolhat egy család a jó árak felkutatásával? Az is lényeges, hogy miből mennyit fogyasztunk. A számítás során abból indultak ki a Bankmonitor szakértői, hogy 10 liter tejet, 3 kg csirkemellet, 15 kg fehér kenyeret és 3 kg almát vásárolunk. Nyilván a saját vásárlási szokások alapján minden családnál más-más összeg jön ki, a példában szereplő család havonta akár 18 443 forintot spórolhat a legolcsóbb boltok kiválasztásával. (A legtöbbet a csirkehúson, a legkevesebbet az almán spórolna a kérdéses család.)

Hirdetés

Hirdetés

Hitelkalkulátor: találjuk meg a legolcsóbb banki ajánlatot

Árfigyelővel választjuk ki, hogy hol vásároljunk élelmiszert? Akkor érdemes egy hitelkalkulátor segítségével bankot választani hiteligénylés előtt. Hasonló elven működik ez a szolgáltatás a legtöbb helyen, mint az árfigyelő rendszer: kilistázza ár – kamat, THM, vagy törlesztőrészlet – szerinti sorrendben az egyes banki ajánlatokat.

Egy kölcsönigénylésnél is hatalmas pénzügyi előnyt jelenthet a legkedvezőbb ajánlat. A legolcsóbb fix kamatozású lakáshitel kamata 7,85%, a legdrágább kölcsöné pedig 9,64%. A jó döntés egy 20 millió forint összegű, 20 éves futamidejű kölcsön esetében akár 22 833 forint megtakarítást eredményezhet havonta.

Személyi kölcsönnél sem lényegtelen a jó döntés, a legolcsóbb és legdrágább ingatlanfedezet nélküli hitel törlesztőrészlete között 6 959 forint a különbség. (3 millió forint hitelösszeg és 7 éves futamidő választása esetén.)

Kalkulálj
A hitelek terén a tét ugyanolyan nagy – ha nem még nagyobb -, mint az élelmiszereknél, vagy más termékeknél. Éppen ezért kölcsönfelvétel előtt kalkuláljunk, hasonlítsuk össze az egyes banki konstrukciókat, ajánlatokat.
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Mire nem lehet használni egy összehasonlító oldalt?

Természetesen egy ilyen összehasonlító oldal sem tud mindent megmutatni. Az árfigyelő például nem tudja megmutatni az egyes áruk minőségét. Amennyire lehet az egyes termékeket bekategorizálja, de ennek a megoldásnak vannak korlátai. Vagyis nem tudjuk teljes biztonsággal kijelenteni, hogy a legolcsóbb és legdrágább alma, hús teljesen azonos minőségű.

A kölcsönök esetén ilyen minőségi gondok nem merülhetnek fel, a pénz mondhatni mindig azonos „minőségű”. Viszont teljesen más – talán még lényegesebb – problémák merülhetnek fel. Egy hitelkalkulátor a banki ajánlatokat ár alapján össze tudja hasonlítani. Az ár – ez lehet a kamat, vagy a THM – eltérő lehet ugyanannál a pénzintézetnél is különböző esetekben. Emiatt a legtöbb kalkulátor számos kérdést tesz fel nekünk, így próbálja a legjobban belőni, hogy ránk melyik kamat lenne érvényes. (Ilyen kérdés például a hitelösszeg, a fedezet értéke, a jövedelem nagysága…)

Ráadásul az egyes bankok bírálati gyakorlata is eltérő lehet. A hitelbírálat során a bank rengeteg szempontot vizsgál, mindenre nem tud kitérni egy hitelkalkulátor. Nem is tudná az összes szempontot kezelni, hiszen a banki gyakorlat titkos, ezt nem publikálják az egyes pénzintézetek a hirdetményükben, honlapjukon. Ezt a problémát egy kalkulátor nem tudja leküzdeni, viszont egy iránymutatást tud adni a hitelek árával kapcsolatban. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor érdemes független szakértőhöz fordulni, vagy az egyes bankoktól hivatalos előminősítést kérni.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés