Hogyan juthatsz ingyen állami lakástámogatáshoz?

Hogyan juthatsz ingyen állami lakástámogatáshoz?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-07-17
 

A lakástakarék szerződések egyetlen érdemi költsége a számlanyitási díj. Többek között ez is jelentősen befolyásolja a döntést a szerződés megkötésekor, ami nem is csoda! Hiszen akár 80 000 Ft-ra is rúghat a díj, ha a lehető leghosszabb, havi 20 000 Ft-os szerződést kötjük. Nem mellesleg az elején költségként kifizetett összeg az elérhető maximális hozamunkat is csorbítja, ezért is célszerű az akciókat szemügyre venni. Szerencsére, most is bővelkedhetünk bennük!

Alap esetben ennyibe kerül egy szerződés elindítása

A lakástakarék szerződéskötésének díja a szerződéses összeg (= összes saját megtakarítás + betéti kamat + állami támogatás + felvehető lakáskölcsön) 1%-a. A szerződéses összeget értelemszerűen befolyásolja, hogy havonta milyen összeget, és milyen hosszú ideig szeretnénk félre tenni. Minél magasabb összegű és minél hosszabb megtakarítást választunk, annál nagyobb összegre tehetünk szert a szerződés lejáratakor. Ennek következtében pedig a kezdeti költség is ebben az esetben a legmagasabb, átlagosan 74 000 Ft.

Nem csak költség, de a hozamot is befolyásolja

A számlanyitásért 70-80 ezer forintot nem szívesen fizetünk ki, attól függetlenül, hogy a havi 20 000 Ft-os megtakarítás nem okoz problémát. Ebből kifolyólag, valamint a magasabb hozam érdekében a legrövidebb 4 éves megtakarítást választásával mérsékelhetjük a költségeinket. Ha még akciót is ki tudunk használni, akár 14% fölé tornászható a megtakarításunk teljesítménye. A számlanyitásért fizetendő díj hatással van minderre, a 4 éves, havi 20 000 Ft-os szerződések esetén 1,34%-os különbség mutatkozik az elérhető hozamokban.

akciosebkm20140717

Mit kérnek az akciós számlanyitásért cserébe?

A 4 szolgáltató közül 3 esetében a kezdeti költséget vagy részben, vagy teljes egészében elengedik bizonyos feltételek teljesítése esetén. Ezek többnyire az adott szolgáltatónál lévő valamilyen termék igénybevételét, meglétét jelentik, azon túlmenően, hogy a szerződések idő előtt többek között nem szüntethetők meg, nem módosíthatók alacsonyabb összegűre, nem ruházhatóak át másra és folyamatosan kell fizetni. De lássuk részletesen!

Az
OTP Hozam plusz termékeinél bankszámla/bankkártya/hitelkártya igénylése vagy megléte esetén a számlanyitási díj felétől mentesülünk. Szintén ezen szolgáltató, azaz az
OTP Hitel plusz szerződések esetén a fenti feltételek egyike teljesítendő, továbbá 48 hónapos hűségvállalás szükséges, amely esetében a teljes díjat elengedik. Az
Erste Klasszik Hitel és
Erste Klasszik Plusz megtakarítások esetében szintén 100%-os számlanyitási díj akciót érvényesíthetünk, ha meghatározott típusú Erste bankszámlával rendelkezünk, vagy meghatározott összegű jövedelem jóváírást teljesítünk szintén az Erste-nél lévő bankszámlánkra. Ezen kívül a befizetéseknek is erről a számláról kell történniük. Az
Aegon Kamat Fix termékek vonatkozásában fél áron nyithatunk lakástakarékot, amennyiben az Aegon-nál rendelkezünk meghatározott díjú lakásbiztosítással, amelyet rendszeresen, elmaradás nélkül fizetünk.

Van-e kedvezmény, ha a Bankmonitoron keresztül kötsz szerződést?

Örömmel jelentjük, hogy igen! Az
Erste Bónusz Hitel termékei esetén még csak adott termékkel sem kell rendelkezni. Ha a Bankmonitoron keresztül igényled a szerződést, illetve hozzájárulsz, hogy az Erste kollégái más ajánlatokkal is megkeressenek, ingyen nyithatod meg a lakástakarék szerződést. Ezzel akár 76 000 Ft-os is megspórolhatsz, amely akciót 2014. 07. 31-ig használhatsz ki. 
Ha szeretnél segítséget kérni a legjobb termék kiválasztásához, töltsd ki az alábbi adatlapot és visszahívunk!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt


    Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

    Hirdetés

    Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

    Hirdetés