Hitel hőszigetelésre? Készítsd fel otthonod a hidegre akár kamatmentes hitelből!

Hitel hőszigetelésre? Készítsd fel otthonod a hidegre akár kamatmentes hitelből!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-09-13
 

2023-ra az energiatakarékosság fontosabbá vált, mint valaha. A naptár után lassan a természet is őszbe fordul, itt az ideje átgondolni, hogyan lehet energiahatékonyabb az otthonunk, miből tudjuk fedezni a korszerűsítési, felújítási költségeket, majd belevágni a munkálatokba, hogy a fűtési szezon érkezését már kényelmesen, biztonságban várhassuk.

Az ősz eleje éppen az az időszak, amikor még nincs késő felkészülni a hideg időkre. Az egyik olyan munkálat, amelynek eredményét télen és nyáron egyaránt élvezhetjük a hőszigetelés, hiszen az ingatlan falaira, padlójára, mennyezetére és egyéb felületeire helyezett szigetelőanyagok segítenek a beltér kellemes hőmérsékletének fenntartásában. 

A befektetés kétségkívül megtérül,  főleg akkor, ha egy fillér saját forrást sem kell bevonnunk, ami az akár vissza nem térítendő, kamatmentes Babaváró hitellel is lehetséges. Cikkünkben körüljárjuk, hogy milyen előnyöket tartogat ez a munkálat, milyen költséggel tervezhetünk és milyen finanszírozási lehetőségeink vannak.

Hirdetés

Hirdetés

Mik a hőszigetelés előnyei?

A hő terjedésének gátlásával jelentős energiát takaríthatunk meg, így a hőszigetelés befektetésként értelmezhető, a ráfordított összeg megtérülése nem kérdéses, és amellett, hogy spórolhatunk a fenntartási költségeken, az ingatlan értéke és élettartama is növekszik. Hab a tortán, hogy a szigetelés típusától függően egyes munkálatok az épület megjelenésére, esztétikájára is kedvező hatással bírnak, emellett zajcsökkentők és segítenek megvédeni otthonunkat a káros külső hatásoktól.

A kisebb energiaigényű, korszerű lakások és házak ráadásul komoly előnyt élveznek az ingatlanpiacon, a legnagyobb ingatlanportál kutatása szerint nagyságrendileg tízmilliós az árkülönbség az energiahatékony és a korszerűtlen lakások eladási ára között. Ezzel együtt jóval hamarabb cserélhet gazdát egy felújított használt ingatlan, mint egy lelakott szigeteletlen ház, ez a hatás pedig fordítva is igaz: a korszerűtlen lakóépületek egyre nagyobb hátrányban lesznek az ingatlanpiacon. Emiatt tehát még akkor is megérheti korszerűsíteni, ha a lakás vagy ház tervezetten eladásra kerül.

Mekkora anyagi ráfordítás szükséges a szigeteléshez?

A hőszigetelés árát számos tényező befolyásolja, a teljes költség függ többek között a szigetelés típusától, a munka volumenétől, a felhasznált anyagoktól és a munkaerő költségétől is. Érdemes rendszerben gondolkodni, ugyanúgy, ahogy egy tetőépítésnél. A szigetelőanyag csupán a rendszer egy eleme, és kizárólag a teljes rendszer alkalmazása garantálhatja a hatékony, időtálló megoldást.

Milyen hőszigetelési munkálatok léteznek?

  • Homlokzati hőszigetelés;
  • lábazati hőszigetelés;
  • tetőtéri hőszigetelés;
  • belső hőszigetelés.

Milyen hőszigetelési megoldások közül választhatunk?

  • Szálas hőszigetelő anyagok (például üveggyapot, kőzetgyapot);
  • üreges hőszigetelő termékek (például polisztirolhab, habüveg);
  • ömlesztett hőszigetelők (például perlit-, agyaggyártmányok).

Fontos, hogy az anyag- és munkadíjon felül egyéb költségek is felmerülhetnek, például az építőanyagok helyszínre szállítása. A technológiák átlagos ára 7500 forint, de az egyéb költségeket figyelembe véve jobb, ha inkább felfelé kerekítünk és 8000 forinttal számolunk négyzetméterenként.

Hitel hőszigetelésre? Készítsd fel otthonod a hidegre akár kamatmentes hitelből!

Miből fizessük a korszerűsítést?

Attól függően, hogy a teljes energetikai beruházás mekkora költséget jelent, más és más hiteltípusok jöhetnek szóba. Ha csak a ház egy részét szeretnénk hőszigetelni, akkor egy kisebb, 1-2 milliós ráfordítás is elég lehet, ha több munkálatot is elvégeznénk egy kalap alatt, akkor nagyobb, akár 10 milliós beruházás is szükséges lehet.

Hiteligénylés előtt vegyük számításba saját megtakarításainkat is, de ha biztosra akarunk  menni, akkor érdemes úgy kalkulálni, hogy a költségeken felül legyen legalább 500 ezer, vagy nagyobb munkálat esetén 1 milliós vésztartalékunk.

Személyi kölcsön 12 millió forintig

A hazai bankoknál jellemzően legfeljebb 8-10 millió forint szabadon felhasználható személyi hitelt igényelhetünk. Az idei év újdonsága, hogy már két pénzintézetnél is elérhető legfeljebb 12 millió forint személyi kölcsön ingatlanfedezet nélkül.

A személyi hitelek rendkívül népszerűek ha lakásfelújításról, házfelújításról van szó, hiszen a kért összeg néhány napon belül rendelkezésre állhat, és mivel szabad felhasználású, nem csak a munkálatokat finanszírozhatjuk belőle, hanem például bútorokat, berendezési tárgyakat, háztartási gépeket, vagy bármit, amire éppen szükségünk van. 

Az igényléshez nincs szükség ingatlanfedezet bevonására vagy önerőre, végig fix törlesztőrészlettel tervezhetünk, ráadásul a legtöbb esetben induló költség nélkül, gyorsan és egyszerűen a számlánkon lehet a pénz. A felvehető személyi kölcsön összegét első sorban az igazolható havi jövedelmünk fogja meghatározni.

Ötlet
Kíváncsi vagy, mennyi személyi hitelt igényelhetsz? Kalkulálj a Bankmonitorral és tudj meg mindent a személyi kölcsön feltételeiről!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Lakásfelújítási hitel ingatlanfedezettel

Ha nagyobb felújítási és korszerűsítési munkálatokat tervezünk, akkor érdemes a piaci felújítási-, korszerűsítési-, vagy bővítési hiteleket is megismerni. Az ingatlanfedezettel igényelhető kölcsönök célhoz kötöttek, vagyis kimondottan a munkálatok finanszírozására fordíthatók, viszont kedvezőbb költséggel rendelkeznek, mint a fedezet nélküli hitelek. A személyi kölcsönhöz képest hosszabb futamidőt választhatunk, így csökkenthető a törlesztőrészlet, valamint kiválaszthatjuk az igényeinknek és anyagi helyzetüknek megfelelő kamatperiódust. Nagyobb biztonságot a végig fix konstrukciók garantálnak, hiszen így a havi fizetnivaló mértéke nem változhat a futamidő alatt.

Ha pedig nem csak a házfelújításra, korszerűsítésre költenénk, akkor szabad felhasználású jelzáloghitelt is igénybe vehetünk. Olvasd el korábbi cikkünket, amelyben összegyűjtöttük az aktuális igénylési feltételeket és legfontosabb tudnivalókat.

Babaváró hitel – kamatmentes, vagy akár vissza nem térítendő segítség a korszerűsítésben

Aki állami támogatással szeretné a korszerűsítési munkálatokat elvégezni, annak az alapesetben kamatmentes Babaváró hitel kedvező választás lehet. Az akár 10 millió forintos kölcsön ugyanis bármire felhasználható, ingatlanfedezet nélkül.

Ebből a hitelösszegből már komoly korszerűsítési munkák is kivitelezhetők, sor kerülhet az épület teljes szigetelésére, a nyílászárók cseréjére, fűtéskorszerűsítésre, a nagy fogyasztású háztartási gépek cseréjére, de a gyermekek érkezése körüli költségek, vagy egy családi autóvásárlás is fedezhető a szabad célú kölcsönből.

A szerződéskötés után született gyermekek számától függően ráadásul további kedvezmények is érvényesíthetők, jó időzítéssel akár egyetlen forintot sem kell visszafizetnünk. 

  • Ha 5 éven belül baba születik, akkor a kölcsön a teljes futamidőre kamatmentes, 
  • az első és második gyermek érkezésével a törlesztés 3-3 évre felfüggeszthető,
  • a második baba miatt a fennálló tartozás 30 százaléka elengedésre kerül,
  • míg a harmadik baba érkezésével az adósság teljes egészében vissza nem térítendő támogatássá alakul.

A Babaváró hitel ráadásul kedvező, legfeljebb 50 ezer forintos törlesztőrészlettel elérhető (maximális hitelösszeg és futamidő esetén). 

Fontos
Ha szeretnéd kihasználni a kiemelkedő támogatási lehetőséget, érdemes mihamarabb megismerned az igénylési feltételeket, és elindítani a folyamatot, hiszen az új kormányrendelet értelmében jövőre már csak jóval kevesebben élhetnek a Babaváró előnyeivel.

Kalkulálj
Mennyi Babaváró kölcsönt igényelhetsz? Tudd meg és élj a kizárólag a Bankmonitornál elérhető gyorsított online igényléssel!

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés