Hozd ki a legtöbbet az ingatlanbefektetésedből! Mutatom hogyan!

Hozd ki a legtöbbet az ingatlanbefektetésedből! Mutatom hogyan!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-03-04
 

Két fontos és nagyon ígéretes lehetőségre hívom fel a figyelmeteket, amelyek révén kis odafigyeléssel biztonságosan érhettek el jelentős hozamot. Sokat gondolkodtam azon, hogy melyiket helyezzem előtérbe, de arra jutottam, hogy ezt a témát összekapcsolva mutatom be.

Induljunk ki abból, hogy jelenleg elég nagy a szórása az ingatlanfedezet mellett igényelhető hiteleknél az elérhető kamatokat tekintve. (8-11%) Jelzáloghitel oldalon három fő kategóriát különíthetünk el, a cél és az árazás szempontjából:

  • a vásárlási célú,
  • a felújítási célú és
  • a szabadfelhasználású

jelzáloghiteleket.

Extra kedvezmény a felújítást tervezőknek

A legkedvezőbb kamata nyilván a vásárlási célú, azaz a lakáshiteleknek van, ezt követi a két másik célhoz kötött hitelkategória, és a százalékok így kúsznak szépen felfelé. Fontos tudni azonban, hogy bár a kamatok nem alacsonyak, ilyen infláció mellett, reál értelemben még mindig nem rossz a vásárlásra igényelhető hitel kamata.

Mivel több kereskedelmi bank ajánlata érhető el a piacon, fontos kihangsúlyozni, hogy van olyan bank, ahol a vásárlási cél már most is drágább, mint más bank felújításra vagy szabad céllal felvehető hitele (előbbire 9,37 százalék alatt, utóbbinál 10,30 százalékos éves kamattól vannak ajánlatok)!

Kalkulálj
Hasonlítsd össze a különböző banki ajánlatokat a Bankmonitor hitelkalkulátorával.

De hogyan kapcsolódik ez ide?

Március 1-én elindítottunk egy kampányt, ami a hónap végéig, tehát március 31.-éig tart. Ennek keretében extra kedvezménnyel tudjuk segíteni az ügyfeleinket, mert a felújítási és szabad felhasználású jelzáloghitelek kamatai tekintetében egy masszív árazási diszkont lesz elérhető.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy akár 8,89 százalékos kamat is elérhető lesz ezekre a hitelcélokra! Így pedig csak már 0,3 százalékkal lesz drágább ez a konstrukció, mint egy hirdetményi top árazású lakásvásárlási hitel.

Ez  most kulcsfontosságú: szakmai berkekben ez jelenleg óriási fegyvertény! Nagyon sokan szeretnék ugyanis a megvásárolt, vagy a meglévő ingatlanjukat fejleszteni, felújítani.

Hirdetés

Hirdetés

Rugalmas feltételek

Apropó felújítás!  Sokan nem szeretik ezt a hiteltípust, mivel költségvetést kell hozzá készíteni, számlákat kell prezentálni, valamint a munka végeztével az ingatlanszemlén bizonyítani kell, hogy a beruházás ténylegesen megvalósult.

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy most ezekre nem lesz szükség? Nem kell tehát számlával igazolni semmit, és még utólagos ellenőrzés sem lesz!

Hihetetlen? Amúgy tényleg, de mégsem az. Nem fogja ugyanis ezeket kérni a bank!

Olyan pénzt tudunk tehát ennek a lehetőségnek a kihasználásával előteremteni, amit bármire el lehet költeni, az árazása pedig eközben közelít a piac aljához.

Hozz ki még többet a befektetésedből!

Úgy gondolom, sokan vannak, akik korábban befektetési céllal vettek ingatlant, és jelenleg bérbe adják azt. Olyanok is lehetnek, akik készpénzzel vásárolták meg az új otthonukat, kvázi nem igényeltek hozzá lakáscélú hitelt.

Ez a pálya nekik nyílt meg!

Egy átlagos befektetési célú ingatlan éves szinten, ha 6 százalékos hozamot tud, akkor annak a megtérülési ideje még az emészthető kategóriába esik. Ebben azt hiszem, egyetértünk.

Akik ilyen befektetéssel rendelkeznek most megtöbbszörözhetik hozamukat. Felértékelődnek a saját tulajdonban lévő, bérbeadott ingatlanok.

Egy tehermentes ingatlanra, közel lakáscélú hitelkamaton lehet felvenni egy olyan kölcsönt, ami szabadon elkölthető. Ez ma páratlan lehetőség!

Miért? Mert olyan profit érhető el könnyedén, ami nem jön gyakran szembe velünk…

A felvett hitelből inflációkövető állampapírt kell venni, amely hozama kimagasló. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a következő egy évben állampapírral 16 százalék kamatot lehet keresni. Az ezt követő évben várhatóan 18,8 százalékra emelkedik az éves kamat (az inflációkövető kamatozás miatt).

Szabadfelhasználású jelzáloghitelt viszont évi fix 8,89 százalékos kamat mellett kaphatunk. Alacsonyabb tehát a hitel kamata, mint az állampapíré. Ez az idén 7,11, jövőre 9,91 százalékpont kamatkülönbséget jelent, azaz ennyit nyerhetünk a szabadfelhasználású jelzáloghitel és állampapír befektetés kombinációjával.

Minden oldalról védett a rendszer

Mivel ez egy zárt rendszer, nincs benne buktató.

  • Az ingatlan a hitel futamideje alatt fedezetként rendelkezésre áll.
  • Ráadásul az ingatlan már amúgy is bevételt termel (bérleti díj).
  • A hitel pedig bármikor, rövid idő alatt törleszthető az inflációkövető állampapír eladásából vagy a lejáratkor a visszafizetésből.
  • A kötvény kamata előre ismert (a KSH januárban közli az előző évi átlagos inflációt, ami alapján a kamat változik), hitel kamata pedig fix – minden a befektetésünk hozamát befolyásoló tényező folyamatosan előre ismert.
  • Az államkötvény visszafizetése és hozama garantált.
  • Az államkötvény lejárat előtti eladásnál a tőke 99 százalékát és a felhalmozott kamatot is kifizetik. A visszavásárlásnál elvesztett 1 százalék nem termel tehát extra veszteséget.

Minden oldalról védett tehát a rendszer.

Jó tudni
Ha bővebben is érdekelne milyen előnyei lehetnek ennek a lehetőségnek ebből a videóból részletesen tájékozódhatsz.

Jelenleg a lakosság tízezermilliárd forintot (!) tart állampapírban. Ebből csupán 6 milliárd forint az, amit hitelből finanszíroztak meg és ennek a jelentős része is a Bankmonitor közreműködésével valósult meg az elmúlt 2-3 hónapban. Így ez egy rejtett érték, ami sokat hozhat a konyhára!

Tudom sokan szkeptikusak az ilyen típusú befektetésekkel kapcsolatban, de hidd el, hogy ez csupán annak következménye, hogy a pénzügyi tudatosság még gyerekcipőben jár.  Szeretném, ha edukálni tudnánk az embereket és ezzel együtt olyan értéket adnánk az ügyfeleinknek, ami valóban hasznot termel a számukra. Te sem mondanál nemet szerintem egy olyan ajánlatra, ami biztonságos hozammal bír.

Az értékteremtés és ezzel együtt az üzleti lehetőség itt van egy karnyújtásnyira. Ragadd meg a lehetőséget és vidd hírét ennek a remek ajánlatnak, ami sajnos csak igen rövid ideig érhető el!

Fontos
Amennyiben további felmerülő kérdésed van, ne habozz, keress bátran!
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés