Itt jelezheted az OTP-nek, ha nem akarsz élni a hitel moratórium lehetőségével!

Itt jelezheted az OTP-nek, ha nem akarsz élni a hitel moratórium lehetőségével!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-03-27
 

Az OTP Bank arra kéri azokat a lakossági ügyfeleit, akik a fizetési moratórium ellenére is szeretnék tovább törleszteni meglévő hiteleiket, hogy elsősorban az internetbankban, vagy a bank honlapján is megtalálható nyilatkozatot töltsék ki online.

Ennek oka, hogy közel egy millió ügyfelet érint a banknál a hitel moratórium lehetősége. A bankhoz érkező első visszajelzések szerint közülük sokan élni is kívánnak a törlesztés folytatásának lehetőségével. Akik nem szeretnék használni az online csatornákat, azokat arra kéri a bank, hogy csak néhány nappal a  törlesztés esedékességi határideje előtt jelezzék, hogy nem szeretnék igénybe venni a fizetési haladékot. Azoknak az ügyfeleknek, akik igénybe veszik a fizetési haladék lehetőségét, nincs teendője.

A többi pénzintézet ügyfelei is hamarosan tájékoztatást kapnak arról, hogy miként jelenthetik be bankjuknál, hogy tovább fizetnék a törlesztőiket. A Bankmonitor szakértői szerint erre nagy valószínűséggel az esetükben is a netbankon vagy a telebankon keresztül lesz mód, de a személyes ügyintézésre is lesz lehetőség. Ez utóbbival természetesen csak akkor éljünk, ha nincs más lehetőségünk.

Hogy miért is ne élne mindenki a hitel moratórium lehetőségével? Például azért, mert a halasztást választóknak végül nagyobb összeget kell visszafizetniük a bankjuknak. Hogy miért van ez, illetve milyen nagyságrendű plusz kiadásról is van szó azt a Bankmonitor számításai pontosan megmutatják számodra. 

Hitel moratórium kisokos —> ITT

Hirdetés
Hirdetés