Így segíthetsz magadon, ha szűkösen jön ki a nyaralás

Így segíthetsz magadon, ha szűkösen jön ki a nyaralás

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-08-02 Frissítve: 2021-08-06
 

Éppen tombol a kánikula, rengetegen a nyaralásukat töltik, míg a későn eszmélők csak most gondolkodnak, hol is töltsék a pihenést. Egy biztos, a nyaralás jelentősen megterheli a családi költségvetést, így sokan inkább jegelni kénytelenek a témát. Ugyanakkor, ha hiányzik egy adott összeg a nyaraláshoz, több lehetőség is adódik, hogy kipótoljuk a keretet. A személyi kölcsön épp kapóra jön, itt már 10% körüli kamatot is kaphatunk, így megéri a banki ajánlatokat átböngészni.

Amikor nyaralásról van szó, sokakban felmerül, hogy egyáltalán megengedhetik-e maguknak, hogy a pihenést a vágyott helyen töltsék, vagy inkább várjanak a következő nyárig. Persze nagyon sokan előre spórolnak a nyaralásra, de vannak, akiknek a szűk családi költségvetés ezt nem engedi meg. Számukra sincs azonban minden veszve, hiszen egy hitellel még megmenthető a család nyaralása.

Az elmúlt évek kamatcsökkenésének köszönhetően a személyi kölcsön kondíciók is igen kedvezőek, ami a nyaralás megfinanszírozására is alkalmas lehet. Külön előny, hogy a személyi kölcsön bármire felhasználható, és semmilyen fedezetet nem szükséges a hitel mögé.

Fontos szempontok a személyi kölcsönnél:

  • a személyi kölcsönnél átlagosan 3-5 munkanap az elbírálási idő, (van olyan bank, ahol néhány órán belül is folyósítanak és van ahol két hétig is eltarthat a folyamat), viszont fontos, hogy a szükséges dokumentumok (például munkáltatói igazolás, bankszámla kivonatok) hiánytalanul rendelkezésre álljanak
  • a magasabb jövedelem jó pontot jelent a banknál, amit kedvezőbb kamattal is jutalmaz, viszont ma már alacsonyabb jövedelem mellett is elérhetők jó ajánlatok
  • nem előírás sok banknál, hogy nála nyissunk számlát, de érdemes lehet megnézni milyen számlákat kínál az adott bank (hátha kedvezőbb, mint a mostani)
  • nem feltétlenül kell az adott bankhoz utaltatni a jövedelmünk, viszont ha ezt tesszük, kamatkedvezményt kapunk cserébe

Hirdetés

Hirdetés

Nézzük a legkedvezőbb személyi kölcsönöket!

Természetesen az igényektől és a vállalható költségektől függően igen széles skálás mozoghat a nyaralási célpontok köre. Megfelelően tervezve már egy külföldi út is alacsony költségekből megúszható (például egy last minute ajánlat keretében), mi példáinkon keresztül a két végletet, egy 400 ezer és egy 1 millió forintos utat vettünk alapul.

A 400 ezer forint már elég lehet 2 fő számára akár egy görög, olasz vagy horvát tengerparti nyaralás kiadásainak fedezésére. A legjobb 5 személyi kölcsön kondícióját áttekintve 3 éves visszafizetés mellett már havi 13 ezer forintos törlesztő mellett is megkapjuk a 400 ezres összeget. Azonban korántsem mindegy mennyire járunk utána a lehetőségeknek, hiszen a legjobb 5 ajánlat havi törlesztőjében is 1,5 ezer forint a különbség, ami összességében azt eredményezi, hogy 55 ezer forintot spórolhatunk meg 3 év alatt.

Akkor sem megoldhatatlan a helyzet, ha egy hosszabb idejű nyaraláshoz, vagy egy távolabbi célpontra való utazáshoz (például egy ázsiai út) lenne szükségünk pénzre.

1 millió forintot a legjobb esetben 3 éves visszafizetés mellett 32 ezres törlesztővel is megkapunk. Nagyobb összeg esetén még szembetűnőbb a jó választás eredménye, hiszen a közel 4 ezer forintos eltérés is van a törlesztők között, ami összességében 137 ezer forinttal drágább hitelt is eredményezhet.

Keresd meg a legjobb személyi kölcsönöket a következő kalkulátorral!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés