Így segíthetsz magadon, ha szűkösen jön ki a nyaralás

Így segíthetsz magadon, ha szűkösen jön ki a nyaralás
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-08-02 Frissítve: 2021-08-06
 

Éppen tombol a kánikula, rengetegen a nyaralásukat töltik, míg a későn eszmélők csak most gondolkodnak, hol is töltsék a pihenést. Egy biztos, a nyaralás jelentősen megterheli a családi költségvetést, így sokan inkább jegelni kénytelenek a témát. Ugyanakkor, ha hiányzik egy adott összeg a nyaraláshoz, több lehetőség is adódik, hogy kipótoljuk a keretet. A személyi kölcsön épp kapóra jön, itt már 10% körüli kamatot is kaphatunk, így megéri a banki ajánlatokat átböngészni.

Amikor nyaralásról van szó, sokakban felmerül, hogy egyáltalán megengedhetik-e maguknak, hogy a pihenést a vágyott helyen töltsék, vagy inkább várjanak a következő nyárig. Persze nagyon sokan előre spórolnak a nyaralásra, de vannak, akiknek a szűk családi költségvetés ezt nem engedi meg. Számukra sincs azonban minden veszve, hiszen egy hitellel még megmenthető a család nyaralása.

Az elmúlt évek kamatcsökkenésének köszönhetően a személyi kölcsön kondíciók is igen kedvezőek, ami a nyaralás megfinanszírozására is alkalmas lehet. Külön előny, hogy a személyi kölcsön bármire felhasználható, és semmilyen fedezetet nem szükséges a hitel mögé.

Fontos szempontok a személyi kölcsönnél:

  • a személyi kölcsönnél átlagosan 3-5 munkanap az elbírálási idő, (van olyan bank, ahol néhány órán belül is folyósítanak és van ahol két hétig is eltarthat a folyamat), viszont fontos, hogy a szükséges dokumentumok (például munkáltatói igazolás, bankszámla kivonatok) hiánytalanul rendelkezésre álljanak
  • a magasabb jövedelem jó pontot jelent a banknál, amit kedvezőbb kamattal is jutalmaz, viszont ma már alacsonyabb jövedelem mellett is elérhetők jó ajánlatok
  • nem előírás sok banknál, hogy nála nyissunk számlát, de érdemes lehet megnézni milyen számlákat kínál az adott bank (hátha kedvezőbb, mint a mostani)
  • nem feltétlenül kell az adott bankhoz utaltatni a jövedelmünk, viszont ha ezt tesszük, kamatkedvezményt kapunk cserébe

Hirdetés

Hirdetés

Nézzük a legkedvezőbb személyi kölcsönöket!

Természetesen az igényektől és a vállalható költségektől függően igen széles skálás mozoghat a nyaralási célpontok köre. Megfelelően tervezve már egy külföldi út is alacsony költségekből megúszható (például egy last minute ajánlat keretében), mi példáinkon keresztül a két végletet, egy 400 ezer és egy 1 millió forintos utat vettünk alapul.

A 400 ezer forint már elég lehet 2 fő számára akár egy görög, olasz vagy horvát tengerparti nyaralás kiadásainak fedezésére. A legjobb 5 személyi kölcsön kondícióját áttekintve 3 éves visszafizetés mellett már havi 13 ezer forintos törlesztő mellett is megkapjuk a 400 ezres összeget. Azonban korántsem mindegy mennyire járunk utána a lehetőségeknek, hiszen a legjobb 5 ajánlat havi törlesztőjében is 1,5 ezer forint a különbség, ami összességében azt eredményezi, hogy 55 ezer forintot spórolhatunk meg 3 év alatt.

Akkor sem megoldhatatlan a helyzet, ha egy hosszabb idejű nyaraláshoz, vagy egy távolabbi célpontra való utazáshoz (például egy ázsiai út) lenne szükségünk pénzre.

1 millió forintot a legjobb esetben 3 éves visszafizetés mellett 32 ezres törlesztővel is megkapunk. Nagyobb összeg esetén még szembetűnőbb a jó választás eredménye, hiszen a közel 4 ezer forintos eltérés is van a törlesztők között, ami összességében 137 ezer forinttal drágább hitelt is eredményezhet.

Keresd meg a legjobb személyi kölcsönöket a következő kalkulátorral!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés