Így spórolhatsz 8%-ot a személyi kölcsönödön

Így spórolhatsz 8%-ot a személyi kölcsönödön
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-03-02 Frissítve: 2024-03-03
 

A kölcsönök részbeni előtörlesztésével csökkenthetjük a teljes visszafizetendő összeget, hiszen kevesebb tartozásra fizetünk kamatot. Igen ám, de ezt a bankok is tudják és az ilyen idő előtti visszafizetésekért díjat számolnak fel. Azt kevesen tudják, hogy a személyi hiteleknél létezik díjmentes előtörlesztési lehetőség is. Ezt kihasználva ingyen mérsékelhetjük a teljes visszafizetendő összeget.

A legtöbben, akik kölcsönt igényelnének, már hallottak az előtörlesztésről. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a felvett összeget a hitel lejárata előtt részben vagy teljes egészében visszafizetjük. Miért éri ez meg nekünk? Az idő előtt visszafizetett összeg már nem kamatozik tovább, vagyis csökkenhet az az összeg amit a teljes futamidő alatt a bank felé rendeznünk kell. Ehhez természetesen az kell, hogy legyen egy nagyobb összegünk, amit a hitelbe befizetnénk.

A bank számára ez alapvetően hátrányos, de ezt a negatív hatást tudja ellensúlyozni azzal, hogy díjat számol fel az előtörlesztés után. Ez jellemzően a betörlesztett összeg 1-2,5 százalékának megfelelő összeg szokott lenni. Éppen ezért nem éri meg havonta előtörlesztgetni kisebb összegeket.

Fontos
Arról azonban már kevesebben hallottak, hogy a személyi kölcsönhöz évente jár egy díjmentes előtörlesztési lehetőség 200 ezer forint összeghatárig. Ezt kihasználva élvezhetjük az előtörlesztés előnyét a hátrányok – díjak – nélkül. Ha ezt évente rendszeresen kihasználjuk, akkor összességében 8 százalékkal is mérsékelhetjük a kölcsönre kifizetendő teljes összeget.

3 millió forintos személyi kölcsönön 360 ezer forintot lehet spórolni

Nézzünk meg egy példán keresztül, mennyit lehet spórolni az előtörlesztésekkel. Induljunk ki abból, hogy 3 millió forint személyi hitelt igényelnénk 8 évre. A Bankmonitor kalkulátora alapján a legkedvezőbb ajánlat kamata 11,79%, a havi törlesztőrészlet 48 682 forint. A teljes visszafizetendő összeg 4 673 472 forint, a THM értéke 12,63%.

Hogy alakul ez a költség abban az esetben, ha évente 200 ezer forintot ingyen előtörlesztenénk? (Először a 13. hónapban, majd azt követően évente.) A törlesztőrészlet fokozatosan csökkenne, a 48 682 forintról a 7. évre már 15 325 forintra mérséklődne. A 8. év elején pedig már csak 172 674 forintot törlesztenénk elő, és meg is szűnik a hitelünk.

Jó tudni
Az előtörlesztésekkel együtt összesen 4 280 410 forintot kell a hitelre visszafizetni, ez 367 ezer forinttal, 8 százalékkal százalékkal kisebb, mint ha végig normál módon fizetnénk a hitelünket.

Csak az ingyenes előtörlesztési lehetőség nem lehet indok egy személyi kölcsön felvételére. De érdemes szem előtt tartani ezt a lehetőséget, mert ezzel érdemben mérsékelhetjük a hitelhez kapcsolódó terheket.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés