Így takarítottunk meg több mint fél milliót egy cégnek

Így takarítottunk meg több mint fél milliót egy cégnek
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-11-12
 

Egy 3-4 vállalkozást magába tömörítő, összesen 250 millió Ft-os éves nettó árbevétellel rendelkező kisebb cégcsoport fordult nemrégiben segítségért a Bankmonitor csapatához. A megkeresés célja roppant egyszerű: amennyiben mód van rá, csökkentsük a cégcsoport bankköltségeit. Természetesen segítettünk, amely eredményeként 25%-kal kevesebbet kell áldozni bankszámla fenntartási költségekre a jövőben. Mutatjuk, hogyan érhető ez el!

Annak ellenére, hogy weboldalunkon megtalálhatóak a bankok céges bankszámla ajánlatai, némileg bonyolódik az ideális számlavezető bank felkutatása, amikor több vállalkozásból álló kisebb cégcsoport számára keressük az optimális megoldást. Hasonló helyzetben találta magát legutóbbi érdeklődőnk is.

Dióhéjban a legfontosabbak. Adott egy kisebb cégcsoport, amely négy eltérő méretű vállalkozást tömörít magába. A cégek összesen 250 m Ft-os éves nettó árbevétellel rendelkeznek, 200-30-10-10 millió Ft-os bontásban. A bankszámlákon a beérkező és kimenő átutalásokon kívül jellemzően nem történik egyéb mozgás.

Alapvetően tehát nincs nehéz dolgunk. Miután azonosítottuk a cégcsoport bankhasználati szokásait és pontosítottuk a banki szolgáltatásokkal kapcsolatos prioritásait, elvégeztük a standard banki ajánlatok összehasonlítását.

Már a standard ajánlatokkal is komoly megtakarítás érhető el

Csupán a bankok standard ajánlataiból történő megfelelő választás 450 ezer Ft éves költségcsökkentési potenciállal kecsegtetett az aktuális számlavezetőhöz képest. A dolog igazi pikantériája, hogy a forgalom túlnyomó részét bonyolító cégnél még bankon belül is találtunk jobb alternatívát, mint az aktuálisan igénybe vett számlacsomag. A különbség pedig cseppet sem elenyésző. Egy egyszerű számlacsomag módosítás eredményeként is már több mint havi 20 ezer Ft megtakarítás lett volna elérhető.

A finomhangolás eredménye…

Természetesesen itt még nem álltunk meg. Főként, hogy tapasztalataink alapján jellemzően további érdemi megtakarítást eredményez, ha a megbízó által preferált bankoktól a cég(ek)re szabott egyedi ajánlatot kérünk be. Ennek megfelelően a kiválasztott három bankkal megkezdtük az egyeztetéseket.

…további 100 ezer Ft-os költségelőny az egyedi ajánlatokban

Mivel ügyfelünk jelen esetben nem támasztott egyedi, különleges igényeket az új számlavezetővel szemben, így ebben a szakaszban kizárólag a bankszámla fenntartási költségek csökkentésére kellett fókuszálnunk. Az egyedi ajánlatok kiértékelését követően úgy véltük, hogy a kapott ajánlatokban akad még némi mozgástér, ezért elindult a következő egyeztetési kör. Természetesen itt arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire hajlandó, ha egyáltalán hajlandó, az adott bank további engedményt adni a cégcsoport számára a legkritikusabb költségtételek vonatkozásában? Nos, háromból kettőnél sikerrel jártunk. Így két esetben az egyedi ajánlat korrigálásával (pl.: számlavezetési, bankkártya, átutalási díj elengedése, csökkentése révén) további 7-8 százalékos megtakarítás vált elérhetővé a cégcsoport számára.

A teljes folyamat eredményeként a korábbi havi 190 ezer Ft-os havi bankszámla fenntartási költséget 144 ezer Ft-ra csökkentettük, amivel összességében 552 ezer Ft-os éves költségmegtakarítást ér el a vállalatcsoport. A lehetőség pedig bárki számára adott…

Miért éri meg a szolgáltatást igénybe venni?

  • Mi minden nap banki költségekkel foglalkozunk, így pontosan látjuk az elérhető előnyöket
  • Olyan költségtartalékot is feltárunk, melyet egy átlagos cég egyszerűen nem vesz észre
  • Professzionális a folyamat, megszervezzük és levezetjük a banki egyeztetéseket (és stabilan érezhető, hogy a bankok a legjobb áraikat adják, ha egy szakértő irányítja a folyamatot)
  • A mi díjunk annak függvényében mozog, hogy mekkora költségmegtakarítást értünk el a cég számára (minden egyes forint, ami kifizetésre kerül a Bankmonitornak, többszörös, biztos megtérüléssel rendelkezik)

Szeretnél faragni a bankköltségeiden, vagy éppen olcsóbb finanszírozást keresel cégednek? Töltsd ki az alábbi adatlapot és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Bankmonitor
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!

Hirdetés
Hirdetés