Ilyen könnyen spórolhatsz cégednek 50.000 Ft-ot

Ilyen könnyen spórolhatsz cégednek 50.000 Ft-ot
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-07-24
 

Tapasztalataink alapján a legtöbb cégvezető drágának találja aktuális bankszámláját, mégis kevesen szánják el magukat, hogy érdemi lépéseket tegyenek az ügyben. Pedig ezzel igen könnyen súlyos tízezreket takaríthatnának meg évente. Aktuális körképünkben 14 bank, több mint 60 bankszámláját vettük górcső alá, hogy megmutassuk, melyekkel járnak most a legjobban a vállalkozások! Kíváncsi vagy, hogy mennyit tud céged a bankköltségein faragni? Mutatjuk, hogyan tudod a legegyszerűbben kideríteni!

A céges bankköltségek kordában tartása csak egy módon lehetséges: rendszeresen felül kell vizsgálni a bankok ajánlatait és indokolt esetben meg kell tenni a szükséges lépéseket. Kétségkívül érdemes rá időt szánni, hiszen éves szinten súlyos tízezreket lehet ezzel megspórolni. Vessünk csak egy pillantást a lenti táblázat 30. helyezettjeire. Már egy kisebb vállalkozásnál is nagyságrendileg havi 4.000 Ft-ot takaríthat meg a cég a legjobb számlacsomaggal, ami közel 50.000 Ft egy év alatt. Nem beszélve egy nagyobb forgalmat bonyolító vállalkozásról, ahol már az összeg duplájáról van szó.

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük a tíz legjobb ajánlatot. Ahogy látjuk már a tízedik és a legjobb számla havi fenntartási költsége között is több mint 1.000 Ft a különbség havonta egy kisebb vállalkozásnál, egy jelentősebb forgalmú cégnél pedig már az 5.000 Ft-ot súrolja. Tehát még a legjobb tíz között is adott a lehetőség, hogy jelentősen faragjon a vállalkozás bankköltségein. Hozzátesszük, tapasztalataink alapján a cégek aktuális számlacsomagja(i) általában nem a tíz legjobb között van(nak). Szerencsés esetben valahol a mezőny közepén, de nem kevés esetben inkább a vállalkozói számlacsomagok rangsorának végén található(ak). Tehát bőven van tér a bankköltségek csökkentésére.

Ezek most a legjobbak

A KATA-s cég esetében az AXA Bank a nyerő. Nem sokkal a lemaradva a sorban a Gránit Bank követi, míg a harmadik helyen a CIB ajánlatát találjuk. A különbségek majdhogynem elhanyagolhatóak. Amit érdemes szem előtt tartani, hogy (jelentős) készpénzforgalmat bonyolító cégeknek az első két bank nem lesz megfelelő. Az AXA Banknál ugyanis egyáltalán nincs lehetőség pénztári műveletekre (készpénz ki- és befizetés), míg a Gránit Banknál ez egyetlen bankfiókra koncentrálódik, ami egyébként Budapesten található.

Az EVA szerint adózó társaság a K&H Bankkal jár a legjobban. Továbbra is előkelő helyen található az AXA Bank ajánlata, amelyet a Gránit Bank követ a sorban.

A nagyobb árbevétellel és jelentősebb bankszámla forgalommal rendelkező társaságok már jócskán tízezer forint feletti számlafenntartási költségekkel kell, hogy számoljanak. Az 50 milliós árbevételű kisvállalatok körében tarol a CIB Bank. Mind az első, mind pedig a harmadik helyen a bank számlacsomagjai találhatóak. Arra azért ügyeljünk, hogy a két ajánlat között már több mint 1.500 Ft különbség van. Bár túlerőben van, de mindenkit azért nem szorított le a dobogóról a CIB Bank, ugyanis ebben a kategóriában is az AXA Banké a második legjobb ajánlat.

Kíváncsi vagy, hogy mennyit tudsz faragni a céges bankköltségeken? Bankszámla kalkulátorunk segítségével pillanatok alatt kiderítheted!

Bankmonitor
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés