Ingatlanba fektetnek most a leggazdagabbak

Ingatlanba fektetnek most a leggazdagabbak
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-10-26
 

Ha befektetésekről van szó, mindig érdemes megnézni, mit is tesznek a világ leggazdagabb emberei. Az ő példáikból ugyanis könnyen levonhatóak olyan következtetések, amelyeket az átlagemberek is alkalmazhatnak vagyonuk sikeres gyarapítására. Az alábbiakban ilyen trükkökről olvashatsz, és megtudhatod azt is, pontosan, mit kell tenned ahhoz, hogy úgy fektess be, mint a felső tízezer.

A magyar megtakarítók is észrevehették, hogy befektetéseik árfolyamai nagyobb kilengéseket mutattak a nyár végén. Ebben a helyzetben érdemes lehet vetni egy pillantást, milyen befektetésekben gondolkodnak a világ leggazdagabb emberei hasonló időkben. A CNBC a svájci UBS gazdag ügyfelekre specializálódott szakértője segítségével mutatta be, hogyan is fektetnek be az világ tehetősei. Ők azok, akik minimum 1 millió dolláros (283 millió forint) befektetésekkel rendelkeznek.

Még mindig az ingatlan a kedvenc

Mint kiderült, már évtizedek óta az ingatlan volt az igazán gazdagok befektetéseinek alapja, és a jelek szerint ez a megállapítás a jövőben is helytálló marad. Ahogy a svájci UBS szakértője a CNBC-nek elmondta, a három évvel ezelőtt még az amerikai ingatlanok mentek a legjobban. Az ingatlanok iránti érdeklődés azóta is megmaradt, de a gazdagok egyre inkább Európa felé kezdenek fordulni.

Az ingatlanbefektetések jellegéről a Campden Wealth és a UBS felmérése kimutatta, hogy azokban jelentős torzítások figyelhetőek meg a befektetők lakhelyétől függően. A felmérés során 224 olyan intézményt kérdeztek meg, amelyek gazdag ügyfelek vagy családok befektetéseit intézik. Az átlagosan 806 millió dolláros (228 milliárd forint) vagyont kezelő cégek szakértői szerint a gazdagok ingatlanbefektetéseik során hajlamosak azt a térséget preferálni, ahol ők maguk élnek.

A vagyonosok viselkedésére jellemző, hogy a nagyobb árfolyam ingadozások közepette sem azért hívták a svájci bank szakértőjét, hogy kivegyék pénzüket a befektetésekből. A többség éppen azt érdeklődte, milyen lehetőségeket lehetne ebben a helyzetben kiaknázni. A pénzkivonás helyett tehát még további tőkét fektettek volna be ezekben a viharosabb időkben is.

Így profitálhat ebből az átlagember

A leggazdagabbak példájából az átlagemberek is levonhatnak olyan következtetéseket, amelyeket utána saját pénzügyeikben kamatoztathatnak. Nem szabad elfelejteni viszont, hogy az ingatlanbefektetés egy kockázatos befektetési forma, amely emellett még illikvid is. Az illikviditás azt jelenti, hogy a ténylegesen lakásba/háza fektetett pénzhez gyorsan hozzáférni nem lehet. Éppen ezért nem ajánlott, hogy az átlagemberek vagyonuk jelentős részét ingatlanba fektessék.

Szerencsére megoldható, hogy bármekkora megtakarítással is rendelkezzél, annak csak adott hányada kerüljön ingatlanba. Erre az ingatlanalapok adnak lehetőséget, amelyekbe akármekkora – akár pár ezer forintos – összeg is befektető, de a pénz akár napokon belül kivehető.

Kíváncsi vagy, melyek voltak az utóbbi idők legsikeresebb ingatlanalapjai? Próbáld ki alábbi kalkulátorunkat, és választ kapsz a kérdésedre!

1

Ha felkeltettük érdeklődésedet a téma iránt, add meg elérhetőségeidet, szakértőnk felhív, és minden kérdésedet megválaszolja!

Hirdetés
Hirdetés