Jön az ingyen csok-hitel!

Jön az ingyen csok-hitel!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-08-17 Frissítve: 2021-09-23
 

Az októbertől induló szuperolcsó „zöld hitel” mellé kamatmentes hitelt igényelhetnek majd azok, akik korszerű új építésű ingatlant vásárolnak csok támogatás igénybevételével. Ezen kívül más fontos módosításokat is bejelentett kedden Novák Katalin.

Jön a kamatmentes csok-hitel!

Leginkább a magasabb jövedelmű családok számára jelent újabb segítséget az, hogy az MNB által meghirdetett, októberben induló Zöld otthon program és a speciális, kamatmentes csok-hitel összekapcsolása.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által bejelentett Zöld Otthon Program keretében fix 2,5%-os kamattal juthatnak majd hitelhez azok, akik legalább BB energetikai besorolású új építésű ingatlant vásárolnak, vagy építenek. Most kiderült, hogy ehhez kamatmentes hitel is igényelhető lesz: két gyermekkel 10 millió forint, három gyermekkel 15 millió forint összegig.

Ez azt jelenti, hogy egy három gyermekes – vagy három gyermeket vállaló pár – egy legalább BB energetikai besorolású új építésű lakás megvásárlására a 10 millió forint vissza nem térítendő csok támogatáson felül 15 millió forint kamatmentes csok-hitelt, valamint 70 millió forint 2,5%-os kamatú „zöld hitel”-t igényelhet, ami összességében 95 millió forintot jelent. Azzal pedig, hogy a csok-hoz és a Zöld otthon programhoz kapcsolódó hitel kamatmentes lesz, egy 15 millió forintos, 20 éves futamidejű hitelre összegében csaknem 5 millió forinttal kevesebbet kell majd visszafizetnie egy családnak annál, mintha a „normál” csok-hitelt vette volna fel.

Hirdetés

Hirdetés

További változások a csok, a Babaváró és a felújítási támogatás esetében

1. A csok és a felújítási támogatás esetében halál esetén figyelembe veszik majd az elhunyt szülőtárs társadalombiztosítási jogviszonyát. Így az elvárt tb-jogviszony nélküli özvegy is megigényelheti majd a támogatást akkor, ha a házastársa rendelkezett a szükséges jogviszonnyal.

2. A csok-nál, a Babavárónál és az otthonfelújítási támogatásnál is beleszámít majd a külföldi felsőoktatási intézményben töltött tanulmányi idő a tb-jogviszonyba, ami azoknak a fiataloknak lehet fontos, akik a tanulmányaik befejeztét követően nem sokkal idehaza kívánnak családot alapítani.

3. Bővül azoknak a beruházásoknak a köre, amelyre az otthonfelújítási támogatás igénybe vehető, így a mozgáskorlátozottak mellett a látás- és hallássérültek életét megkönnyítő fejlesztésekre is igényelhető. Ezen kívül a jövőben kültéri lépcső kialakítására, felújítására és külső, elektromos munkálatokra is kérhető.

4. A jövőben nem lesz kizáró tényező, ha valaki őstermelői tevékenységet folytat azon a telken, ahová a csok-kal érintett ingatlant kívánják felépíteni.

5. Lakáslízingek esetében is elérhető lesz majd a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedés. Ez a második gyermeknél 1 millió, míg a harmadik gyermeknél 4 millió forinttal csökkenti a fennálló lakáshitel tőketartozását.

6. A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának igénylésekor nem esnek el a lehetőségtől azok, akik ötezer forint alatti köztartozásukat adott időn belül kiegyenlítik. Ez sokaknak jelenthet segítséget, hiszen ilyen összegű tartozásról a családok sokszor nem is értesülnek. Ha valakinek volt adótartozása, akkor ennek rendezésére bizonyos idő áll majd a rendelkezésére, így nem kell újra kezdenie az igénylési procedúrát.

Hitelre van szükséged, de nem tudod, melyik konstrukció jelentené számodra a legelőnyösebb megoldást? A Bankmonitor hitelkalkulátorával elég megadnod a nettó jövedelmed, valamint azt, hogy mekkora összegre van szükséged, illetve mire fordítanád a pénzt. A kalkulátor pedig pillanatok alatt megkeresi számodra a legelőnyösebb ajánlatokat, valamint megmutatja, hogy milyen havi törlesztőkre számíthatsz jelenleg.

Bankmonitor
Ft
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult a támogatásra, mert:
Ha CSOK helyett hitelből valósítanád meg célod lakáshitel kalkulátorunkkal megtalálhatod a számodra megfelelőt.
Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!
Köszönjük hogy feliratkoztál hírlevelünkre!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Jó hírünk van!
A megadott adatok alapján jogosult vagy a támogatásra.
Az általad felvehető állami támogatás összege:
Kérjük válassz, melyik megoldás érdekel!
A megadott ingatlan értéke:
A törlesztő kiszámításához kérjük add meg az alábbi adatokat!
Ft
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Add meg az elérhetőséged és megmutatjuk:
  • Hogyan igényelheted a támogatást?
  • Mennyi idő alatt juthatsz hozzá?
  • Milyen apróságokra kell odafigyelned?
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
A megadott adatok alapján jelenleg nincs számodra elérhető lakáshitel, mert:
Az igényelhető CSOK összege:
Ha szeretnéd megtudni hogyan igényelheted, add meg az adataidat és elküldjük a részletes CSOK tájékoztatónkat.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban

 

Hirdetés
1
Hirdetés