Irgalmatlan pénzt utalnak haza a kint élő magyarok!

Irgalmatlan pénzt utalnak haza a kint élő magyarok!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-12-17 Frissítve: 2021-07-01
 

A becslések szerint 400 ezer magyar dolgozik külföldön az EU-ban, a legújabb hírek szerint körülbelül 1000 milliárd forintot utaltak haza. Ez olyan óriási összeg, hogy minden idős havi 30 ezer forintot kaphatna belőle. Az Alapblog egyik írása éppen ezt ecseteli és bemutatja azt, hogy miként is állunk például a szomszédos Romániához képest.

Nem kell senkinek sem elmondani, hogy milyen sokan dolgoznak külföldön, ami egyben együtt jár azzal is, hogy a hazautalások értéke a csúcsokat döntögeti. Egy friss statisztika szerint az Európai Unióban dolgozó magyarok 3,3 milliárd eurót, vagyis a teljes nyugdíjra fordított kiadás körülbelül harmadát utalták haza. Ha az idősebb családtagokra lebontva adnánk meg, akkor minden idős havi alapon 30 ezer forintot kaphatna.

Azonban a statisztikák nem feltétlenül felelnek meg teljesen a valóságnak. Egyrészt nagyon soknak tűnik a maximum 400 ezer külföldi magyar éves 8000 eurós hazautalása, másrészt a magyarok többet utalnak haza az Eurostat szerint, mint a 2 millió külföldön pénzt kereső román állampolgár. Több részletet is tartalmaz, az Alapblog Vakmajom által írt bejegyzése.

Hirdetés
Hirdetés