Itt kapsz most a legolcsóbban bankszámlát

Itt kapsz most a legolcsóbban bankszámlát
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-05-01
 

Helyenként 20%-kal olcsóbb most bankszámlát vezetni, mint egy évvel korábban, míg máshol több mint kétszer annyiba kerül. Milyen változások történtek egy év alatt bankszámlavezetés fronton? Melyik számlacsomag most a legjobb választás, ha olcsón szeretnénk megúszni a bankolást? Így fest jelenleg a kép.

1

Kíváncsiak voltunk, hogy mi történt bankszámlavezetés fronton az elmúlt időszakban, ezért utánanéztünk, hogy mi változott az egy évvel korábbiakhoz képest. Ehhez egy olyan banki ügyfél helyzetén keresztül vizsgálódtunk, aki átlagos jövedelemmel rendelkezik (150 ezer forint) és aktívan használja a bankszámláját. Ilyen szokások mellett tizenhárom pénzintézet legjobb ajánlatai alapján az alábbi eredmények születtek.

A legszembetűnőbb változás az UniCredit Banknál történt. Míg egy éve még a középmezőnyben helyezkedett el a Bónusz számlacsomag, addig mára a ranglista végén találjuk. A költségek drasztikus emelkedésének az oka, hogy megszűnt a díjmentes számlavezetési lehetőség, továbbá díjkötelesek lettek az állandó átutalások, valamint a csoportos beszedések is.

Drágult a CIB, valamint az MKB Bank is, bár közel sem olyan mértékben, mint az UniCredit Bank. Mind az Online, mind pedig a Praktika számlacsomagnál a számlavezetési díj miatt emelkedtek a fenntartási költségek.

Jelentősen csökkentek a költségek az AXA, valamint a K&H Banknál, ez azonban még kevés volt ahhoz, hogy a számlacsomagok az élmezőnybe törjenek. Előbbinél a bankkártya kedvezménynek köszönhető a csökkenés (minden teljesült csoportos beszedési megbízás után 20%-os díjkedvezmény jár a bankkártya havidíjából), míg utóbbinál az SMS tájékoztató szolgáltatást érintő változásoknak.

Ahogy látjuk az élmezőnyben nem történt változás. A legolcsóbb bankszámlák fenntartási költsége még mindig kevesebb, mint havi 500 Ft. Nem beszélve arról, hogy a fenti bankszámla használati szokások mellett az éllovas az első évben alig kerül többe, mint havi 100 Ft.

Fontos, hogy saját szokásaid alapján a fenti táblázatban szereplő értékektől eltérő eredmények adódhatnak. Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatokat kapsz.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés