K&H lakáshitelek: kiszámoltuk egy 10 és 20 milliós lakáshitel havi törlesztőjét

K&H lakáshitelek: kiszámoltuk egy 10 és 20 milliós lakáshitel havi törlesztőjét
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-01-27 Frissítve: 2021-12-29
 

Megmutatjuk, hogy a jelenlegi kedvező kamatkörnyezetben milyen kamattal és havi törlesztővel juthatunk hozzá egy 10 és 20 millió forintos lakáshitelhez Magyarország második legnagyobb pénzintézeténél, a K&H Banknál.

Az elmúlt év a lakáshitel-kamatok csökkenéséről szólt. A legnagyobb változást ezen belül is a 10 éves kamatfixálású jelzáloghiteleknél látjuk – a Bankmonitor lakáshitel kalkulátor adatai alapján -, ami sokak számára jó hír, hiszen az igénylők több mint fele ilyet választ jelenleg. Számszerűsítve: egy 10 éves kamatperiódusú 10 millió forintos lakáshitelhez akár 1 millió forinttal olcsóbban hozzá lehet jutni ma, mint 1 évvel ezelőtt, míg egy 20 milliós lakáshitelnél 2,8 millió Ft is lehet a pénzügyi előny.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyibe kerülnek a K&H lakáshitelek? 

A K&H kínálatában a változó kamatozású lakáshitelek a legolcsóbbak. A Bankmonitor lakáshitel kalkulátora szerint egy 20 év futamidejű 10 millió forint összegű K&H üzleti feltételű lakáshitelhez jelenleg 2,65%-os THM-mel juthatunk hozzá, míg egy 20 milliós hitel már 2,57%-os THM szint mellett is elérhető. Ez 52 796 Ft, illetve 105 591 Ft induló havi törlesztést jelent. (A THM a hitel egy évre vetített teljes költsége százalékos formában, ami a kamaton felül a hitel kötelező, járulékos költségeit is tartalmazza, például az értékbecslés díját, vagy éppen a földhivatali bejegyzés árát.)

Óvatosan kell azonban kezelni a legolcsóbbnak tűnő változó kamatozású hiteleket, ugyanis egy esetleges kamatváltozás hatása rövid időn belül beépül a hitel kamatába, ezen keresztül pedig a havi törlesztőbe. Az utóbbi egy év során szinte változatlan maradt a BUBOR-hoz kötött kamatozású 1 éves kamatperiódusú hitelek kamatszintje,  ám a következő években már a kamatok emelkedésére számíthatunk! Érdemesebb ezért a hosszabb kamatperiódusú hitelek mellett döntenünk, melyek nem csak éveken át védenek a kamatváltozás okozta megnövekedett kamatterhek ellen, hanem jelentősen olcsóbbá is váltak az elmúlt évek folyamán.

K&H MFL lakáshitelek különböző kamatrögzítéssel

Az 5 éves kamatperiódusú K&H Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel 10 millió Ft hitelösszeg esetén csupán havi 3 367 Ft-os felárral érhető el jelenleg a változó kamatozású ajánlathoz képest, ami 56 163 Ft-os törlesztőt jelent. Ha 20 millió Ft összegű lakáshitelt vennél fel, akkor is csak havi 6 735 Ft-tal magasabb törlesztővel, vagyis 112 326 Ft-tal kell számolnod. (Ha többet szeretnél tudni az MFL – Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel – hitelekről, akkor a Bankmonitor fogalomtárában több információt is találsz.)

Nincs ez másképpen a 10 éves kamatperiódusú hitelek esetében sem. A magyarok körében legnépszerűbb lakáshitel csak további 2 814 Ft, illetve 5 628 Ft biztonsági felár megfizetése mellett érhető el a K&H Bank kínálatában 10 és 20 millió Ft hitelösszeg felvétele esetén. A K&H Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel ezen összegek mellett rendre 58 977 Ft, illetve 117 954 Ft havi törlesztőrészlet megfizetésével érhető el.

Ezen felül havi 6 412 és 12 825 Ft-ot kell megfizetnie azoknak, akik a kamatkockázat nélküli, futamidő végéig változatlan törlesztővel rendelkező K&H Fix Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt vennék fel.

A pénzügyi előny, ha a Bankmonitoron keresztül igényelsz lakáshitelt

A Bankmonitor lakáshitel-szakértői ingyenesen nyújtanak segítséget a számodra legjobb hitelajánlat megtalálásában és a hiteligénylés folyamatának levezetésében, sőt még extra kedvezményre is szert tehetsz. Ha a Bankmonitoron keresztül igényled az előbbiekben bemutatott K&H lakáshiteleket, akár 205 952 Ft engedményben is részesülhetsz. A kedvezmény végtörlesztési díjkedvezmény formájában érhető el, 20 millió Ft felvétele esetén pedig 40 000 Ft értékű vásárlási utalványt is kapsz ajándékba. Amennyiben a későbbiekben a lakáshiteled végtörlesztése mellet döntesz, a díjkedvezménynek köszönhetően ezt akár ingyenesen is megteheted.

Ha 13 magyar bank hitelajánlatairól szeretnél átfogó képet kapni, akkor használd a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorát, így megkeresheted a számodra elérhető legjobb banki ajánlatot.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés