Közeledik az olimpia, itt az újabb 0%-os hitelláz

Közeledik az olimpia, itt az újabb 0%-os hitelláz
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-05-30 Frissítve: 2021-09-01
 

Még pár hét az olimpiáig, de a kereskedőknél már most megindult a „nagyobbtévétakarok” roham. Ismét előkerülnek a 0%-os THM-mel, vagy kamattal kínált giga tv-k. Mielőtt téged is elkapna a gépszíj, kicsit higgadj le és gondolkozz valóban megéri-e. Mikor jársz jobban? Ha a 0%-os THM-mel vásárolsz, vagy személyi kölcsönt veszel fel? A kamatot, vagy a THM-et kell-e figyelni?

A 0%-os kamat

Ha egy terméket a kereskedőnél 0%-os kamatozású hitellel is megvehetsz, az még nem biztos, hogy a végén nem fizetsz többet, mint a meghirdetett ár. Attól, hogy valaminek 0% a kamata, még nem azt jelenti, hogy költsége sincs. Bár kamatot nem kérnek, de egyéb költség (számlavezetési díj, csoportos beszedés díja, egyszeri kezelési költség, stb.) felmerülhet. Így az ingyenesnek gondolt hitel sokba kerülhet a végén.

A 0%-os THM

A ténylegesen 0 %-os költségű hiteleket 0% THM-mel hirdetik. A THM ugyanis a hitel után fizetett minden – bank felé fizetendő – költséget tartalmaz. Ha 0% THM-et olvasol valahol, akkor az tényleg költségmentes hitelt takar, feltéve, hogy szerződésszerűen teljesítesz. Nyilván, ha véletlenül késedelembe esel egy hónapban, akkor kemény késedelmi kamatot kell fizetned.

Nem minden esetben az áruhitel a megfelelő megoldás. Sokszor jobb lehet egy szabadon felhasználható személyi kölcsön.

Mielőtt döntenél, használd kalkulátorunkat!

Hirdetés

Hirdetés

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Miért operálnak a kereskedők a 0%-os THM-mel?

A válasz igen egyszerű. Ez egy win win üzlet. A kereskedő kisöpri az árukészletét, megélénkül az üzlet forgalma és nem áll a pénze az áruban. Ennek érdekében két lehetősége van a kereskedőnek: Vagy jelentős árkedvezményt ad, vagy egy nagyon ütős áruhitellel hirdeti a terméket.

A kereskedő egyszerűen átvállalja a vevőtől a hitel költségét. Ha 0%-os THM mellett kínálja a led tv-t, arra biztosan sokan felkapják a fejüket. Mindenki jól jár!  Neked van új tv-d, a kereskedőnek haszna.

Ezek a hitelek azonban a kereskedő által meghatározott termék(ek)re, meghatározott futamidőre és fix összegre érvényesek.

Azt se felejtsd el, hogy előfordulhat olyan eset is, amikor ugyanazt a terméket a boltban 0% THM-mel kapod meg, viszont cserébe drágábban adja, mint más üzlet. Megteheti, hiszen ha egy összegben nem tudod kifizetni, részletre is meg fogod venni.

Mire kell figyelned?

Nagyon jól nézd meg, hogy mit kell teljesítened azért, hogy valóban ne kerüljön többe a leves, mint a hús.

Előfordulhat, hogy számlát kell nyitnod a finanszírozó banknál és azt a hitel teljes futamideje alatt meg is kell tartanod. Az is lehet, hogy csak csoportos beszedéssel fizetheted a törlesztőt. Láttunk már olyat is, hogy kvázi az áruhitel mögött egy hitelkeret állt, ami nem zárul le a futamidő végén. Ez nem tragédia, de ha a későbbiekben egyéb hitelt szeretnél felvenni, akkor ez a meglévő hitelkeret rontja a hitelezhetőségi limitedet.

Ha éppen nincs akció egy-egy áruházban, akkor az áruhitelek a drága pénzügyi termékek közé tartoznak. Éppen ezért, ha jó áron, de hitellehetőség nélkül találsz egy terméket, akkor inkább a hitelkártyában gondolkozz. Miért? Mert ha határidőre (45 nap) visszafizeted a hitelkártyával elvásárolt összeget, nem fizetsz kamatot. Sőt! Még pénzvisszatérítésre is jogosult lehetsz, attól függően, hogy milyen típusú hitelkártyád van.

Ha nincs 100-200 ezer forint megtakarított pénzed, akkor ne az új tv legyen a legnagyobb gondod. Inkább a váratlan kiadásokra tegyél félre. Hidd el, az nagyobb baj, ha elromlik a hűtő és meleg a sör.

Pénzszűke esetén a személyi kölcsön is jó megoldás lehet. Ugyan nem 0% a THM, de olyasmit vehetsz a pénzből, amire tényleg szükséged van.

Nézzünk egy példát!

300 ezer forint személyi kölcsön esetén, 1 éves futamidőre átlagosan havi 27 430 forintot kell fizetned. Ha ezt szembe állítod a 0%-os THM mellett felvett 300 ezer forinttal, amire havi 25 000 Ft-ot fizetsz, akkor a személyi kölcsönért átlagosan 2 430 Ft-tal fizetsz többet havonta.

Cserébe viszont ezt a pénzt arra költöd, amire szeretnéd!

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés