Lakástakarék: sokat változott, de nincs jobb!

Lakástakarék: sokat változott, de nincs jobb!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-03-23 Frissítve: 2021-10-11
 

Méltán kedvenc megtakarítási termékünknél, a lakástakarékoknál jelentős változások következtek be az elmúlt hetekben. Vagy csak új feltételhez kötötten, vagy egyáltalán nem köthetjük meg a legjobb hozammal rendelkező egyes termékeket. Akinek már van lakástakarék szerződése, annak nem kell izgulnia, a hozam nem változik. A most érvénybe lépett változások ellenére is messze a lakástakarék maradt a legkedvezőbb megtakarítási forma a garantáltan elérhető 10% feletti hozammal. Mutatjuk, hogy mi változott! Megmutatjuk mennyi érhető el, havi 20 ezer Ft-os megtakarítással.

Még mindig bőven 10% feletti hozamot biztosít a lakástakarék

Az elmúlt egy-másfél hétben jelentős változások történtek a lakástakarékoknál. Az OTP legjobb hozamot biztosító terméke már csak hitelkártya ellenében elérhető a magánszemély ügyfeleknek. Ezen kívül a korábbi Hozam Plusz, és Hitel Plusz termékei helyett immáron Fix és Otthon néven kínálja lakáscélú megtakarítási lehetőségeit. A Fundamenta Lakáskassza két módozatot kivezetett a termékpalettájáról. Ezek a két legrövidebb és legmagasabb betéti hozamot biztosító termékei voltak.

Az egyik jó hír, hogy még a fenti változások után is 10% feletti hozamot érhetünk el ezzel a megtakarítási formával, mindezt különösebb feltétel, egyéb termék igénybevétele nélkül.

A másik jó hír, hogy továbbra is találhatunk akciót a piacon, amellyel a számlanyitási díjat, vagy annak egy részét spórolhatjuk meg.

A meglévő megtakarításokat nem érinti a változás

Ha valakinek már megkötött szerződése van, annak nincs oka aggodalomra, nem fogják a szerződését megszüntetni, vagy valamilyen banki termék igénylésére kötelezni. A meglévő szerződéseket nem érinti a termék későbbi megszűnése, vagy igénybe vételi feltételeinek változása. Önmagában nagy előnye az is, hogy lakáscélú felhasználás esetén garantált hozamot biztosít, és a megtakarítás után felvehető lakáshitel is fix kamatozású.

Minden szempontból előnyös ez a megtakarítási forma

Befizetéseinket az állam egészíti ki 30%-kal, továbbá megtakarításainkra betéti kamatot is fizet a lakáskassza.. A legrövidebb megtakarítási időszak 4 év, míg a leghosszabb 10. A megtakarítási időszak lejárta után egy kedvezményes lakáskölcsönhöz is juthatunk, de ennek igénybevétele nem kötelező.

A 4 éves, havi legmagasabb összeggel, azaz 20 000 Ft-tal kínált termékek bőven 10% feletti hozamot biztosítanak, amely a jelenlegi kamatkörnyezetben kimagasló hozamot biztosító megtakarítási lehetőség. Ha közepes időtávon szeretnénk befektetni, akkor a kockázatmentes állampapír vagy betét választásával mindössze 2-3% kamatot tehetünk zsebre, szemben a lakástakarék 10% feletti hozamával. Azonban a kiugró hozamért cserébe a felhasználási cél kötött: csak lakásra költhető az így összegyűjtött pénz, ez lehet lakásvásárlás, építés, felújítás, vagy akár meglévő lakáshitel visszafizetése.

Ráadásul, ha banki lakáshitel is szükséges lesz a célunk megvalósításához, mindenképpen pozitívum az elbírálásánál, illetve az ügyfél besorolásnál, ha magasabb önerővel rendelkezünk. Egyébként az aktuális szabályok szerint minimum 20% önerőt kell felmutatni banki lakáshitel felvételekor, de a bankok gyakorlatában, pénzintézettől függően ennél magasabb saját erő meglétét is megkövetelhetik.

A 30%-os állami támogatást meg is többszörözhetjük, amennyiben több szerződést kötünk. Az állami támogatás maximuma 72 000 Ft, így a havi 20 ezer Ft-os összegig jár egy szerződés esetén. Azonban amennyiben több szerződést kötünk, és mindegyiken eltérő kedvezményezettet tudunk megjelölni, mindegyikre járhat az állami támogatás. Feltéve, hogy ők közeli hozzátartozóink és nincs párhuzamosan futó lakástakarék szerződésük.

Ha segítségre van szükséged a választáshoz, add meg adataidat és visszahívunk!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

    Hirdetés

    Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

    Hirdetés