Lakásvásárlás, felújítás, otthonteremtés? Ezekről tudnod kell!

Lakásvásárlás, felújítás, otthonteremtés? Ezekről tudnod kell!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-04-23
 

Valamilyen ingatlancél megvalósítása előtt állsz? A legjobb helyen jársz! A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat. Heti hírösszefoglalónkban szó lesz a lakáshitel feltételeiről, költségeiről, az aktuális kamatokról, az igényléshez szükséges önerőről, valamint a felújítás előtt állóknak is igyekszünk megoldást találni a finanszírozásban. Gyűjtsd össze a számodra fontos információkat cikkeinkből!

A hiteldrágulás miatt egyre több önerő kellhet a lakásvásárláshoz

Ingatlanvásárláskor sajnos kevesen tehetjük meg, hogy teljes egészében saját megtakarításból fedezzük a monumentális kiadást. Ilyenkor lehet megoldás egy lakáshitel, ám önerő nélkül a legtöbb esetben nem megúszható a dolog, a bankok nem hitelezik meg a teljes vételárat. Cikkünkben összegyűjtöttük az önerővel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket: Mennyi önerő szükséges és mi segíthet az előteremtésében?

A lakáshitel feltételei 2023-ban: jövedelem, ingatlanfedezet, dokumentumok, költségek…

Lakáscélú jelzáloghitelt nem csak használt és új ingatlan vásárlására és építkezésre, de lakásfelújításra, korszerűsítésre és bővítésre is igényelhetünk. A folyamat ugyanakkor minden esetben alapos informálódást és körültekintést igényel. Gyűjteményünkkel gyorsan felzárkózhatsz, mutatjuk, hogy mire van szükséged, ha elszántad magad a nagy lépésre, és abba is beavatunk, hogy lehet gördülékenyebb és anyagilag is előnyösebb a hiteligénylés.

Megkerestük a legolcsóbb fix kamatú lakáshiteleket!

A lakáshitelek drágulása megtorpant, a tényt pedig a Bankmonitor kalkulátorának adatai is bizonyítják. Eszerint egy végig fix kamatozású, 20 millió forintos lakáshitel esetén a törlesztőrészlet 172 134 forint, ami pontosan annyi, mint egy hónappal ezelőtt. Mutatjuk, hogy állnak most a bankok az ajánlatok versenyében, ki kaphat kölcsönt és ami talán a legfontosabb: megéri várni az olcsóbb ingatlanhitel ajánlatokra?

Lakáshitel – Mit kell teljesítened a legjobb kamatért cserébe?

Lakáshitel igénylésekor mindenki a legkedvezőbb ajánlatra pályázik, az viszont nem egyértelmű, hogy kinek mit jelent ez, ugyanis a végleges kondíciókat számos tényező befolyásolja. A jó hír, hogy egyedi kamatokat is bezsebelhetsz. Cikkünkben utánajártunk, mi befolyásolja a költségeket, hogyan lehet megtalálni a legkedvezőbb lakáshitelt és megszerezni a lehető legnagyobb kedvezményt. 

Miből újítsunk fel most, hogy kivégezték az otthonfelújítási támogatást? (podcast)

A HVG és a Bankmonitor legújabb közös podcastjában: Milyen támogatási lehetőségek használhatók ki 2023-ban felújításra, korszerűsítésre? Mit kell feltétlenül tudni az egyes támogatásokról? Mire számíthatnak azok, akik szabad felhasználású személyi hitelből, vagy hasonló szabadságot adó jelzáloghitelből finanszíroznák a munkálatokat? Kinek melyik lehet a legjobb alternatíva? Hallgasd meg Ballai Vince, Fülöp Norbert és Bártfai Krisztián tanulságos és remek hangulatú beszélgetését!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés