Lecsaptak az emberek a szuperolcsó kölcsönökre – És ez még csak a kezdet!

Lecsaptak az emberek a szuperolcsó kölcsönökre – És ez még csak a kezdet!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-02-28 Frissítve: 2021-08-06
 

Miközben egyre inkább hitellázban ég az ország, a hatások a személyi hitelek piacát sem hagyják érintetlenül. Évek óta most talált igazán magára a piac, ami nem is csoda, hiszen az elmúlt 4 év során a kamatszint is lefeleződött, amivel párhuzamosan az emberek érdeklődése is megnőtt. Számos célunk megvalósításában hasznos segítség lehet a személyi hitel, ráadásul különösen jó ajánlatokat is találni már. Ha néhány feltételt teljesítünk, akkor a legolcsóbb, 8 százalékos személyi hitelért is ringbe szállhatunk.

A személyi kölcsön most a sláger az emberek körében

Aki valamilyen hitelben gondolkodik, az szerencsésnek érezheti magát, szinte minden lakossági hiteltípusnál érezhető mértékben csökkentek a kamatok az utóbbi 4 évben.

Tavaly már minden hiteltípusnál érdemi fellendülést tapasztaltunk, ami egyrészt a kedvezőbb kamatok, másrészt a lakosság körében visszatérő hitelfelvételi kedv számlájára írható. A lakáshitelek egész évben jól fogytak, ugyanakkor a változások legnagyobb nyertesei mégis a személyi kölcsönök voltak.

A személyi kölcsönök egyre népszerűbbek az emberek körében, mivel ésszerű használat mellett számos esetben kedvező megoldást nyújthatnak. A személyi kölcsön nagy előnye, hogy a felhasználás során nincs megkötve a kezünk, így gyakorlatilag bármire fordítható, továbbá fedezetet sem kell a hitel mögé raknunk.

Márpedig a mostani folyamatokat figyelve pontosan ez a két tulajdonsága teszi igazán vonzóvá az emberek körében a személyi hitelt. Legyen szó egy nagyobb értékű fogyasztási cikk vásárlásáról (hűtő, autó, tv), vagy a nyaralás lebonyolítására szolgáló összeg előteremtéséről, esetleg váratlan kiadás rendezéséről, a személyi hitelek mindre elkölthetők.

A személyi kölcsönök piaca a 2012-es mélypont után évekig nem volt képes magára találni, de a 2016-os év már vízválasztó volt. Évek óta nem látott bővülést tapasztalhattunk a személyi kölcsönök körében és ezzel az áruhiteleken kívül egyedüli olyan hitelcsoportnak bizonyult, ahol több hitelt vett fel a lakosság, mint amennyit törlesztett (56 milliárddal nőtt az állomány). Minden esély megvan arra, hogy a széria idén is folytatódik, és tovább bővül az új kihelyezések nagysága.

Nyilvánvalóan ebben közrejátszik, hogy a kamatok drámai mértékben változtak. Amíg négy évvel ezelőtt még átlagosan 28 százalékon lehetett egy személyi kölcsönt elérni, addig ma már 15 százalékos kamattal is vehetünk fel hitelt. Mindez csak egy átlagot mutat, ugyanakkor a ténylegesen elérhető kamatok igen széles tartományban mozognak, bizonyos személyi kölcsönökhöz már igazán vonzó kamat mellett hozzájuthatunk.

Hirdetés

Hirdetés

10%-kal drágább a legkedvezőtlenebb személyi kölcsön a legolcsóbbnál

A legtöbb banknál már 10 százalék alatti személyi kölcsön is elérhető, de már 8 százalékhoz közeli THM-mel rendelkező hitelt is felvehetünk. A tényleges kamat természetesen minden esetben egyedi, de a keresetünk és az igényelt hitelösszeg nagymértékben meghatározza.

Tiszta sor, hogy minél magasabb a jövedelmünk, annál kedvezőbb kamat mellett érjük el a személyi kölcsönöket. Ha az átlagosnál valamivel magasabb a jövedelmünk (240-280 ezer forint) és stabilan képesek vagyunk a törlesztőt is fizetni, akkor a legkedvezőbb kondíciók is elérhetővé válnak.

Jól látható, hogy az elérhető hitelek palettája széles skálán mozog a THM és induló törlesztő szempontjából. Az induló törlesztésre és a teljes visszafizetésre vetve egy pillantást az derül ki, hogy nagyon nem mindegy, melyik hitel mellett tesszük le a voksunk, ugyanis ha jól döntünk, akár 170 ezer forinttal is több pénz maradhat a zsebünkben.

Ráadásul meg az utánajárással sem kell sokat fáradni, hiszen egy online kalkulátor segítségével kényelmes módon összehasonlíthatóvá válnak az egyes bankok ajánlatai.

Ha a legjobb személyi kölcsönre vadászol, a következő kalkulátor sok energiát megspórol Neked!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés