Lecserélnéd bankszámlád? Ezekkel jársz most a legjobban!

Lecserélnéd bankszámlád? Ezekkel jársz most a legjobban!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-05-27
 

Elképesztő a különbség még a bankok legjobb ajánlatai között is. Míg valahol alig haladják meg a költségek a 100 Ft-ot, addig máshol ennek több mint a tízszeresét kell kifizetnünk havonta. Mégis miért fizetnél ugyanazért a szolgáltatásért többet, mint ami indokolt? Segítünk, hogy ne dobj ki feleslegesen évente több tízezer forintot az ablakon!

1

A már megszokott módon 13 bank ajánlatát vettük górcső alá, hogy kiderítsük, melyik pénzintézet kínálja a legjobb számlavezetési feltételeket. Azért, hogy a lehető legtöbben megtalálják a számukra legmegfelelőbb számlacsomagot 3 teljesen eltérő esetet vizsgáltunk aktuális körképünkben. Nézzük, hogy mire számíthatunk, ha

  • valamelyest alacsonyabb jövedelemmel (80 ezer Ft) rendelkezünk, és csekély bankszámlaforgalmat bonyolítunk a számlánkon,
  • átlagos jövedelmünk (150 ezer Ft) van és aktívan használjuk a bankszámlánkat,
  • magasabb jövedelemmel (250 ezer Ft) rendelkezünk és intenzív bankszámlahasználat jellemez.

A bankok legjobb ajánlatai fényében átlagosan durván 700-900 Ft körüli havi bankköltséggel kell számolni attól függően, hogyan használjuk a bankszámlákat. Ahogy látjuk, ezzel viszont nem kell, hogy megelégedjünk. A kategória győztesek havi fenntartási költsége ugyanis még a legrosszabb esetben is alig több mint 300 Ft. Komoly árat fizet azonban, aki nem kellőképpen körültekintő. Egy felületes bankszámlaválasztás szélsőséges esetben több mint 1.700 Ft plusz kiadást jelenthet havonta. Figyelembe véve, hogy a bankok legjobb ajánlatairól beszélünk, ez azért igen komoly különbség bank és bank között. De további szörnyülködés helyett inkább koncentráljunk a legjobbakra…

Csekély forgalom mellett

Alacsonyabb jövedelem és csekély bankszámlaforgalom mellett a legjobb választást az OTP Bank Simple számlája jelenti, a maga 308 Ft-os havi fenntartási költségével. A sorban a Gránit Bank Sztár számlacsomagja követi (382 Ft/hó), nem sokkal megelőzve a képzeletbeli dobogó harmadik fokán álló MagNet Bank Csillag számlacsomagját (386 Ft/hó).

Átlagos használatnál

A kategória legjobbja kétségkívül az Erste Bank Privilégium „L” bankszámlája, amelynél 112 Ft-ban kimerülnek a havi bankköltségek. Annak fényében, hogy már a második helyezett havi fenntartási költsége is a háromszorosa ennek, különösen vonzó ajánlatról beszélhetünk. A képzeletbeli dobogó második fokát a Gránit Bank Ász számlacsomagja (341 Ft/hó) foglalja el, míg az OTP Bank Simple számlacsomagja (410 Ft/hó) ebben a kategóriában már csak a harmadik helyezett.

Intenzív forgalom mellett

Új szereplőt nem, de némi átrendeződést hozott a némileg magasabb jövedelem és az intenzívnek mondható bankszámlahasználat. Azonban nem az első helyezett tekintetében, ugyanis az Erste Bank Privilégium „L” bankszámlája továbbra is toronymagasan az első 160 Ft-os havidíjával. A helyzet kísértetiesen hasonlít az előző kategóriában tapasztaltakhoz, azzal a különbséggel, hogy kevéssel ugyan, de az OTP Bank Simple számlája (498 Ft/hó) megelőzte a Gránit Bank ajánlatát, név szerint a Bajnok számlacsomagot (510 Ft/hó). 

Ahogy látjuk, lehetőség akad bőven, hogy érdemben faragjunk bankszámla költségeinken. Így egy megalapozott választással rengeteget spórolhatunk. Egyet azonban ne felejtsünk el. Az előre elkészített profilok, mint amilyeneket körképünkben is használtunk ideálisak, hogy gyorsan tájékozódjunk, de a megfelelő bankszámla megtalálásához elkerülhetetlen, hogy a ránk jellemző bankolási szokások alapján kutakodjunk a számlacsomagok között.

Amint tisztáztuk bankhasználati szokásainkat nincs más teendőnk, mint megadni ezeket bankszámla kalkulátorunk összetett keresőjében. Ha még csak kacérkodunk a bankváltás gondolatával, de még nem szántuk el magunkat, akkor pedig használjuk a lenti kalkulátort a gyors tájékozódáshoz.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés