Legolcsóbb számlák induló vállalkozásoknak

Legolcsóbb számlák induló vállalkozásoknak
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-02-15
 

Nemrég alapítottál egy vállalkozást, és a legolcsóbb számlacsomagot keresed? Ehhez meg kell becsülnöd a vállalkozásod várható bevételit, kiadásait, azok szerkezetét. Ez induló vállalkozások esetén sokszor nem más, mint tippelés. De megéri, mert jócskán 10 ezer forint havi költség alatt is találhatsz bankszámlát a vállalkozásod számára!

Egy induló vállalkozásnak rengeteg kezdeti költsége jelentkezik: ügyvédi díjak, bélyegzők, bérleti költségek. Mindeközben bevételei legjobb esetben is még csak elkezdtek megjelenni. Mi azzal segítünk a vállalkozó szelleműeknek, hogy megmutatjuk, egy induló vállalkozás hol számíthat a legolcsóbb bankköltségre! Ehhez azonban (számlavezetési múlt hiányában) meg kell becsülnöd a vállalkozásod jövőbeni bankhasználati szokásait.
Nézzünk egy példát!

A legolcsóbb bankszámlák

indulokkv20140214.jpg

A példában szereplő bankolási szokásoknak megfelelő, 20 millió forint éves várható árbevételű vállalkozásnak a legkedvezőbb ajánlatot a K&H Bank nyújtja a Dinamikus számlájával: az éves költsége 7.442 forint. A második legjobb ajánlat az OTP Bank Kisvállalkozói E-számlacsomagja, amely kevesebb, mint 200 forinttal drágább, mint az K&H ajánlata: első évben 7.632 forint a havi összköltségünk. Viszont ennek a csomagnak a választása esetén a második évtől már számítanunk kell a jelenleg ingyenes számlavezetési díj terhelésével. Ezzel együtt a második évre a bankköltségünk havi 12.382 forintra duzzad. A képzeletbeli dobogó alsó fokán a Gránit bank számlacsomagja áll. Itt már 8 ezer forint felett kell fizetnünk a bankhasználat után: első évben 8.392 forint/hó, míg második évben 9.059 forint. Ráadásul a banknak összesen két fiókja van, mind a kettő Budapesten.

A dobogóról pont lecsúszott az OTP Bank Kisvállalkozói START számlacsomagja. Ez ugyan az első évben 844 Ft-tal drágább, mint a bank Kisvállalkozói E-számlacsomagja, ám ez a második évben megfordul és 3 116 Ft-tal olcsóbb! 

Számlacsomag választás hibái

Nem csak induló vállalkozások követik el a számlacsomag választás alapvető hibáit:

  • Csak a közelben lévő bankfiókba térnek be ajánlatért: több tízezret lehet spórolni egy kedvező bankszámlacsomaggal
  • Csak a havi díjat nézik: már pár tranzakcióból összejöhet a havi díj többszöröse
  • Csak bizonyos díjakra koncentrálnak: más tételeken nagyobb lehet a díjterhelés, így összességében is nagyobb lehet a bankköltségünk
  • Bizonyos feltételeket előre vállalnak:  például egy havi minimális számlaforgalmat, de nem tudják teljesíteni, ezért pedig büntetődíjat kell fizetni 

Hogy elkerüld ezeket a hibákat? Olvasd a Bankmonitort, és használd a vállalati számla kalkulátorunkat!

Bankmonitor
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés