Litván céghez kerülnek a Revolut magyar ügyfelei. Erre kell majd figyelni!

Litván céghez kerülnek a Revolut magyar ügyfelei. Erre kell majd figyelni!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-05-07
 

A magyar Revolut felhasználókat is érinti az a változás, hogy a cég közép-kelet-európai ügyfelei átkerülnek a Revolut litván leánycégéhez. Bár az ügyfeleknek ezzel kapcsolatban többnyire nincs teendőjük, pár dologra azért érdemes figyelni.

A Revolut eddig kizárólag az Egyesült Királyságban végezte tevékenységét, ám körülbelül egy éve már Litvániában is megkapták az elektronikus pénz kibocsátására vonatkozó engedélyeket, így a mostani átállást hosszas előkészítés előzte meg. A Revolut azzal indokolja a lépést, hogy egy rendezetlen Brexit – vagyis az Egyesült Királyág kilépése az Európai Unióból – ne okozhasson fennakadást a banki szolgáltatásokban.

Van valamilyen teendőm?

Előfordul, hogy a Revolut ismét bekéri néhány ügyfelének azonosító okmányait, amire a litván jogszabályok miatt lehet szükség. Ígéretük szerint az azonosítás pár percet vesz csak igénybe. Amennyiben az azonosítást nem végzi el valaki, akkor a cég később korlátozhatja a fiók használatát egészen addig, amíg ezt nem pótolja. Előfordulhat, hogy a sok feltöltött dokumentum miatt csúszik majd azok feldolgozása, ám a Revolut ígérete szerint emiatt a felhasználók nem szenvednek majd hátrányt.

Hirdetés

Hirdetés

Mit tapasztalok az egészből Revolut ügyfélként?

Értesítést kap majd arról, hogy a számla áthelyezése sikeresen megtörtént.

Mi NEM változik egy ügyfél számára?

Elvileg semmi sem változik, hiszen az alkalmazás és a Revolut bankkártyák a már megszokott módon használhatók – vagyis lehet készpénzt felvenni automatából, POS termináloknál és interneten fizetni –, mint ahogy a szolgáltatások köre és díjai sem változnak.

Mi változik a gyakorlatban?

Megváltoznak majd az IBAN-számok, amelyeken keresztül jelenleg a SWIFT- és az eurós SEPA-kifizetéseket lehet fogadni. A Revolut úgy tájékoztatott, hogy amint frissítették az ügyfelek adatait az alkalmazásban, értesítést küldenek erről, ezt követően pedig az új IBAN-számot érdemes elküldeni mindenkinek, aki szokott a számlára pénzt utalni. A régi számlaszám az átállást követően még két hónapig él majd, vagyis az ide utalt összeg megérkezik a felhasználóhoz, ám ezt követően erre már nem lesz lehetőség.

Mi lesz a kriptovalutámmal?

A kriptovaluta szolgáltatás továbbra is az Egyesült Királyságban bejegyzett céghez tartozik, ugyanis ez nem szabályozott piac, így a Brexit nincs rá kihatással.

Hol tehetek majd panaszt a jövőben?

A jövőben a Litván Nemzeti Banknál, mint felügyeleti szervnél lehet majd panaszt tenni.

 

 

Hirdetés
Hirdetés