Melyek a legjobb bankszámlák? Használd ki a prémium előnyöket!

Melyek a legjobb bankszámlák? Használd ki a prémium előnyöket!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-10-20 Frissítve: 2022-10-21
 

Gondolhatnánk, hogy prémium szolgáltatásokat kínáló bankszámlát csak azok igényelhetnek, akiknek kiemelkedően magas a jövedelmük. Ugyanakkor ez ma már egyáltalán nincs így. Mutatjuk, melyek a legjobb bankszámlák most és milyen elvárások tartoznak hozzájuk.

Prémium bankszámla. Mi ez?

A prémium bankszámlák számos kényelmi szolgáltatást kínálnak az ügyfeleknek, emellett kedvező költséggel, vagy akár teljesen ingyen is használhatók.

A prémium kategóriában kiemelkedő például a Raiffeisen Bank Premium Gold 2.0 díjcsomagja, amely már 400 ezer forint havi beérkező jóváírás mellett elérhető és számos előnyt tartogat tulajdonosaiknak a normál bankszámlákhoz képest.

Ingyenes bankolás

A Raiffeisen Premium Gold 2.0 számlacsomag díjmentesen igényelhető és a szerződés időtartama alatt végig ingyenesen vehetjük igénybe a bank által kínált szolgáltatásokat. 

A legtöbb ingyenes bankszámlával ellentétben tehát ennél a díjcsomagnál nem csak 1 vagy 2 évig bankolhatunk mindenféle költség nélkül, hanem egészen addig, ameddig le nem mondjuk a szolgáltatást. Ez a jelen inflációs környezetben még kedvezőbbé teszi a számla használatát, hiszen a költségekre az áremelkedésnek semmilyen hatása nincs. 

Valljuk be, manapság nehéz elhinni, hogy valami tényleg ingyen van, természetes, hogy óvatosan fogadjuk az ilyen ajánlatokat. Miért is éri meg ez a banknak? Mit keressünk az apróbetűs részek között? – merülnek fel a kérdések. Épp ezért érdemes pontosan utánajárni, mire terjed ki ez a lehetőség.

A Raiffeisen Bank Premium Gold 2.0 forint bankszámlánál ingyenesek az alábbi tranzakciók:

  • az alapdíjak, mint számlanyitás, számlavezetés, számlahasználat,
  • a bankkártya kibocsátási és éves díja,
  • az átutalás belföldről, hazai számlaszámra bármikor, bármekkora összegben,
  • az állandó átutalási megbízások és a csoportos beszedések teljesítése,
  • a készpénzfelvétel havonta 4 alkalommal, egyenként 300 ezer forintig a bank saját ATM-jéből,
  • ha kérjük a jogszabályban rögzített ingyenes havi 2 ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget, akkor a bank két további díjmentes alkalmat biztosít saját automatájából,
  • a netbank és mobilapplikáció használata,
  • valamint az sms értesítéseket helyettesítő mobilbanki push értesítések.

Ez már így is tekintélyes csomag, de a felsorolás korántsem tartalmaz mindent. Prémium ügyfélként olyan előnyöket is élvezhetünk, amelyek sokkal kényelmesebbé tehetik a mindennapokat és a banki ügyek intézését.

VIP szolgáltatások

VIP ügyfélként nem kell kivárnunk a sort bankfióki ügyintézéskor, hanem lehetőségünk van előzetesen időpontot foglalni személyes banki tanácsadónkhoz. A banki munkatárs személye állandó, vagyis mindig ugyanahhoz az ügyintézőhöz jelentkezhetünk be közvetlen telefonos elérhetőséggel, illetve banki munkaidőben bármikor felvehetjük vele a kapcsolatot online, elektronikus üzenet formájában is. A személyes ügyintéző pedig nem csak a napi pénzügyekben tud támogatást nyújtani, de igény esetén akár prémium befektetési tanácsokkal is ellátja ügyfeleit.

A díjmentes szolgáltatások körébe alapszintű utas-, élet-, vagy balesetbiztosítás is tartozhat továbbá, ami mellett felár ellenében további kényelmi szolgáltatások is elérhetőek a kártyatulajdonos számára. Ilyen lehet például a gyakran külföldre utazók számára igényelhető telefonos asszisztencia, reptéri elsőbbségi beszállás, VIP várótermek használata.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen feltételekkel nyithatsz prémium bankszámlát?

Az említett számlacsomag tehát már havi 400 ezer forintnyi jóváírás beérkezése mellett igénybe vehető. Ha nem tudsz ekkora összeget érkeztetni minden hónapban a bankhoz, akkor is nyithatsz Premium Gold 2.0 bankszámlát, ha legalább összesen 8 millió forintnyi megtakarításod van a pénzintézetnél, például lekötött betétben.

A Raiffeisen Premium Gold 2.0-hoz elvárt havi 400 ezer forintot készpénzes befizetéssel nem lehet teljesíteni, de több forrásból is teljesíthető, úgymint munkabér, kiegészítő jövedelmek, nyugdíj, vagy bármely más számláról átutalt összeg.

Jó tudni
Ha ez a jövedelemszint nem teljesíthető, akkor sincs veszve minden, ugyanis további két, legalább 2 évig ingyenes számlacsomagot is tudsz a Bankmonitoron keresztül igényelni. A CIB ECO konstrukció már havi minimálbérnek megfelelő összeg jóváírásával megnyitható, míg az Unicredit Partner Aktív Zéró 75 ezer forintnyi jövedelemmel elérhető.

Ha tehát ki szeretnéd használni a prémium előnyöket, vagy további információra lenne szükséged, a Bankmonitor bankszámla szakértői állnak rendelkezésedre.

Kalkulálj
Ha szeretnéd összehasonlítani a bankok legjobb ajánlatait, használd a bankszámla kalkulátort és ismerd meg az egyes konstrukciók részleteit.

Hirdetés
Hirdetés