Melyek most a legjobb személyi kölcsönök az MBH Banknál?

Melyek most a legjobb személyi kölcsönök az MBH Banknál?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-10-14
 

A legújabb nagybank, az MBH Bank számos hitelcélra kínál személyi kölcsönöket. Megnéztük, milyen fedezet nélküli hitelek érthetőek el most a második legnagyobb banknál és utánajártunk annak is, hogy mennyire versenyképesek az MBH Bank ajánlatai a többi pénzintézethez képest.

Az MBH Bank 2023 májusában jött létre, amikor a Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadása utána a Takarékbank is csatlakozott a fúzióhoz. Az egyesüléssel egy új, erős pénzügyi szereplő alakult ki a magyar piacon. Olyannyira, hogy a 2023-as adatok szerint a bank mérlegfőösszege meghaladta a 11 ezer milliárd forintot, ami a teljes hazai banki mérlegfőösszeg közel 20%-át teszi ki. Ezzel az MBH Bank közvetlenül az OTP Bank után helyezkedik el, stabil pozíciót foglalva el a magyar pénzügyi szektorban.

Megnéztük, hogy milyen személyi hiteleket ajánl jelenleg az MBH Bank, milyen célra igényelhetők, milyen feltételekkel érhetők el, és mennyire számítanak kedvezőnek a banki versenyben.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen célra igényelhetsz személyi kölcsönt az MBH Banknál?

Az MBH Bank szabad felhasználásra, lakásfelújításra és hitelkiváltásra is kínál személyi hiteleket. Ezek a konstrukciók azért népszerűek, mert gyorsan, akár néhány napon belül elérhetők, nem szükséges hozzájuk ingatlanfedezet, és a hitelösszeg akár 10 millió forint is lehet. Az igénylést akár a Bankmonitoron keresztül, online is van lehetőség elindítani. Fontos megjegyezni, hogy a lakásfelújításra vagy hitelkiváltásra igényelhető személyi hitelek esetében a hitel célhoz kötött, ami kedvezőbb kamatozást jelenthet a szabad felhasználású kölcsönökhöz képest.

Szabad felhasználás = rugalmasság

Amennyiben több célra is szeretnénk felhasználni a felvett hitelt – például lakásfelújításra, új bútorok vagy elektronikai eszközök beszerzésére –, a szabad felhasználású személyi kölcsön jelentheti a legjobb megoldást. Ebben az esetben nincs megkötés, hogy mire fordítjuk a pénzt, így nagyobb rugalmasságot biztosít, és utólag sem kell igazolnunk a bank felé a felhasználást.

Jó tudni
A szabad célú kölcsönök ideálisak akkor is, ha autóvásárlás a cél.

Az MBH Banknál több szabadon felhasználható hiteltermék is helyet kapott, amellyel így többféle ügyfélszegmenst is ki tud szolgálni a pénzintézet:

  • Start Személyi Kölcsön
  • Start Plus Személyi Kölcsön
  • Extra Személyi Kölcsön
  • Extra Plus Személyi Kölcsön
  • MBH Kamatvágó Személyi Kölcsön szabad felhasználásra és egyúttal idegen banki hitelkiváltásra

Lakásfelújításra igényelhető MBH Felújító Személyi kölcsön

A bank lakásfelújítási hitelkonstrukciója előnyös megoldást kínál azoknak, akik otthonukat korszerűsítenék, bővítenék vagy modernizálnák. A Felújító Személyi kölcsön legfőbb feltételei a következők:

  • A hitelösszeg 500 ezer és 10 millió forint között lehet
  • Minimum havi 300 ezer forintos nettó jövedelem szükséges az igényléshez (ez a jövedelem valószínűleg nem elegendő a 10 millió Ft-os kölcsönösszeghez)
  • Igénylési feltétel, hogy az ügyfél az MFB „Otthonfelújítási Hitelprogram Lakossági energiahatékonysági beruházások megvalósításához” néven meghirdetett program keretében hitelt vegyen igénybe.

Az otthon korszerűsítésére igényelhető hitel kedvező feltételekkel érhető el: 2 millió forint igénylésére, 7 évre, havi nettó 300 ezer forinttal a kölcsön THM-je 12,9%, kamata 11,99%, a törlesztőrészlet fix, havonta 39 609 Ft, összességében 2 852 848 Ft-ot kell utána visszafizetni.

Ötlet
Hasonlítsd össze a bankok felújítási, korszerűsítési céllal igényelhető személyi kölcsöneit a Bankmonitor kalkulátorával!

Hitelkiváltásra, adósságrendezésre felhasználható személyi hitel

Az MBH Bank Kamatvágó Személyi Kölcsöne azok számára lehet ideális, akik szeretnék kedvezőbb kamatozásúra cserélni meglévő drága hitelüket, vagy hiteleiket. A Kamatvágó Személyi hitel ugyanakkor az MBH banknál fennálló hitelek kiváltásra nem használható, vagyis csak idegen banki adósságrendezésre igényelhető. Feltétele, hogy a kapott kölcsönösszegből a meglévő, más banknál fennálló kölcsönök kerüljenek kifizetésre.

  • A hitelösszeg 500 ezer és 10 millió forint között lehet
  • Minimum havi 300 ezer forintos nettó jövedelem szükséges az igényléshez (ez a jövedelem valószínűleg nem elegendő a 10 millió Ft-os kölcsönösszeghez)
  • Az igénylés feltétele, hogy a kölcsön összegéből az igénylő az MBH Bankon kívüli pénzügyi intézménynél fennálló hitelének/hiteleinek kiváltását kezdeményezze.

A kölcsön szintén kedvező kamatozással rendelkezik, a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora alapján a szabadon is felhasználású konstrukciók közül a legkedvezőbb ajánlat jelenleg. Ha kifejezetten adósságrendező hiteleket hasonlítunk össze, akkor a banki versenyben a CIB Bank két terméke megelőzi, de még így is az élvonalban szerepel az MBH terméke, az előkelő 3. helyen.

Melyik most a legjobb MBH személyi hitel?

Az MBH Bank jelenlegi legkedvezőbb, szabad felhasználású személyi hitel ajánlatait két hitelösszeg és jövedelemszint esetén is összehasonlítottuk.

MBH Bank legjobb személyi kölcsönei 2 millió forintra, 300 ezer forint jövedelemmel.

300 ezer forint jövedelemmel 3 személyi kölcsön konstrukció közül választhatunk a banknál, 500 ezer forintos jövedelemmel, 3 millió forint igénylése esetén pedig az MBH Bank Fogyasztóbarát Személyi Hitele is elérhetővé válik.

Az MBH Bank legkedvezőbb személyi kölcsönei 500 ezer forintos jövedelemmel, 3 millió forint igénylésére.

Mennyire versenyképes a bank ajánlata jelenleg?

A hitelajánlatok között nagy különbségek lehetnek; egy személyi kölcsön esetében akár több tízezer forintos eltérés is lehet a havi törlesztőrészletek között. Például, ha 3 millió forintot szeretnél felvenni, havi 300 000 forintos jövedelem mellett, 7 éves futamidővel, akkor a legjobb és a legdrágább ajánlat között több mint 16 000 forint lehet a különbség havonta. Így hosszú távon, a teljes futamidőt tekintve akár 1,4 millió forintot is megtakaríthatsz, ha a legjobb ajánlatot választod.

Az alábbi táblázatban október elején vizsgáltuk meg, hogy melyik bank kínálja a legkedvezőbb személyi kölcsönt 3 millió forintos hitelösszeggel, 7 éves futamidővel, 300 ezer forintos jövedelemmel, végig fix kamatozással.

Top 3 személyi kölcsön 300 000 Ft jövedelemmel.

Az MBH Bank személyi hitelei nemcsak gyorsak és egyszerűen igényelhetők, hanem a hitel futamideje alatt végig fix törlesztőrészletet kínálnak, ami nagyfokú kiszámíthatóságot nyújt. Emellett az MBH Bank ügyfelei számára számos kedvezményt is biztosít, például alacsonyabb kamatokat, ha az igénylő a banknál vezeti a számláját, vagy online intézi az igénylést.

A táblázatban is látható, hogy a pénzintézet Kamatvágó Személyi Kölcsöne dobogós a legjobb szabadon is felhasználható személyi hitelek között. Ugyanakkor ahogy a cikkből is kiderült, ez a hitel azoknak ideális, akik idegen banki hitelkiváltásra is felhasználnák. Érdemes tehát összehasonlítást készíteni az elérhető ajánlatokról és nem csak az árat, hanem a kölcsön feltételeit is figyelembe venni a kiválasztásnál.

Az MBH Bank kedvező feltételeket kínál, de ne felejtsd el, hogy érdemes több ajánlatot is összehasonlítani. Használd a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb konstrukciót!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés