Melyik banknál érdemes most autóhitelt felvenni?

Melyik banknál érdemes most autóhitelt felvenni?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-09-07
 

Mind a használt, mind az új autók jelentősen drágultak az elmúlt időszakban. Emiatt egyre többen igényelnek hitelt autóvásárlásra. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy melyik bankhoz fordulsz, a legjobb és legkedvezőtlenebb ajánlatok között jelentős különbségek vannak. A Bankmonitor szakértői megnézték, miért előnyös az autóhitel és hol érdemes most leginkább igényelni.

Mit kell tudni az autóhitelről?

A személyi kölcsönök továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek, ha autóvásárlás a cél. Az autóhitelként is emlegetett konstrukció ugyanis egy szabad felhasználású személyi kölcsönt takar, így az igényelt hitelösszeg a jármű megvásárlására is minden további nélkül felhasználható.

Ha autóvásárlás a cél, a személyi kölcsön számtalan magyar számára kedvezőbb megoldást jelent, mint a lízing, hiszen a megvásárolt jármű azonnal a vevő tulajdonába kerül. Emellett pedig többek között önerő és fedezet nélkül, gyorsan és gördülékenyen igényelhető hiteltípus, ami miatt lényegesen jobb alkupozícióba kerülhetsz az autópiacon. 

jó tudni
Az autók megtekintését érdemes akkorra időzíteni, amikor az anyagiak már rendben,
és kvázi készpénzes vásárlóként léphetsz fel. Így elkerülheted azt, hogy mire a hitelfelvétel révbe ér (akár 2-3 nap is szükséges lehet), a kinézett jármű már elkelt, vagy más lefogalalózta. A legjobb ajánlatok nem ritkán már a meghirdetés napján elkelnek.

Ismerd meg további praktikus tanácsainkat, olvasd el a “3+1 biztos tipp, amit tudnod kell, ha autóvásárlás előtt állsz!” című cikkünket!

Nézzük, melyek a legjobb konstrukciók napjainkban, milyen érdemi eltérések lehetnek a banki ajánlatok között. 

Hirdetés

Hirdetés

Összehasonlítottuk a bankok autóhitel ajánlatait

Ha minden szempontból a legjobb hitelajánlatot keresed, egy autóhitel kalkulátor jelenthet számodra segítséget, mely a Bankmonitornál is elérhető. Az összehasonlítás segít átlátni az elérhető ajánlatok költségeit, vagyis láthatod az aktuális kamat és THM értékeket, valamint összevetheted a havi törlesztők, illetve a teljes fizetendő összegek mértékét.

Mindezeket együtt érdemes figyelembe venni amellett, hogy az sem mindegy, melyik pénzintézetnél van jelenleg bankszámlád, hiszen a legtöbb bank jelentős kamatkedvezményt biztosít, ha a jövőben náluk bankolsz. Emiatt fontos lehet annak is utánajárnod, hogy a kiválasztott pénzintézetnél mennyire gördülékeny az ügyintézés, van-e lehetőség online bankolásra, esetleg milyen messze a bankfiók, van-e a munka- vagy lakóhely környezetében ATM, vagyis készpénzfelvételi lehetőség.

Tegyük fel, hogy egy 3,5 millió forintos használt autót szeretnél megvásárolni, amelyhez rendelkezésre áll 2 millió forint. A vételárhoz szükséges további 1,5 millió forintra jelenleg a legjobb autóhitel ajánlatokat a táblázat mutatja (havi nettó 300 ezer forint jövedelemmel, 5 éves futamidőre):

A legjobb autóhitel ajánlatok THM szerint.
A fenti összehasonlítás THM szerint rendezve a legjobb 3 banki terméket mutatja. Eszerint a legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlat jelenleg a MagNet banknál érhető el, már 34 ezer forintos havi törlesztőrészlettel. 

Kulcsfontosságú, hogy a kívánt hitelösszeggel végezd el a kalkulációt, hiszen az autóhitelek között jelentős különbségek lehetnek. A Bankmonitor kalkulátora szerint a legjobb és legkedvezőtlenebb ajánlat között jelenleg a törlesztőrészletekben 7654 forint, a THM-et tekintve 11,52 százalék, a teljes visszafizetendő összeg tekintetében pedig 470 464 forint különbség mutatkozik.

Fontos
A felvenni kívánt hitelösszeget érdemes úgy megválasztani, hogy a vételáron felül is maradjon nagyjából 500 ezer forintnyi tartalék, amiből az átírást, esetleges szervizköltséget és biztosítást is fedezni tudod.

Az autóhitelek további előnye, hogy bármely bank, bármely személyi kölcsön ajánlatát is választod, a hiteled a futamidő végéig fix kamatozású lesz. Ezzel elkerülheted az emelkedő hitelkamatok kockázatát és egy jól tervezhető havi kiadással kalkulálhatsz.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés