Mennyi a törlesztője 2 millió forint személyi kölcsönnek ősz elején?

Mennyi a törlesztője 2 millió forint személyi kölcsönnek ősz elején?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-09-09
 

Ha hitelt szeretnénk, akkor érdemes az igénylés előtt kalkulálnunk, összehasonlítanunk a banki ajánlatokat. A jelenlegi piaci helyzetben ugyanis akár hétről hétre változhat a legkedvezőbb konstrukciók sorrendje. A Bankmonitor szakértői megvizsgálták milyen feltételek mellett lehet igényelni 2 millió forint személyi kölcsönt. Nagyon fontos a bankválasztás, de jövedelmünk nagysága is döntő tényező lehet a bankválasztás során.

A személyi kölcsön továbbra is igen népszerű hiteltermék. Ez nem is csoda, hiszen nem szükséges hozzá ingatlanfedezetet felajánlani. A bírálati idő pedig rövid, pozitív döntés esetén az igényléstől számítva akár egy hét alatt a számlánkon lehet a pénz. (Ez részben annak is köszönhető, hogy az időigényes ingatlanértékelést a személyi hitelek esetében megússzuk.)

A piaci környezet változása – infláció, alapkamat növekedése – azonban erre a kölcsönre is komoly hatást gyakorol. A bankok jellemzően emelik a lakáshitelek és a fedezetlen kölcsönök kamatát is, a változtatás azonban nem egységes. Éppen ezért hétről hétre változik a bankok sorrendje, sok eseten másik pénzintézetnél igényelhetjük meg a legkedvezőbb feltételekkel a hitelt, mint pár héttel korábban.

Érdemes tehát mindig az aktuális ajánlatok alapján bankot választani, a Bankmonitor szakértői ezért bemutatják a bankok szeptember elején érvényes hitelkamatokat.

Hirdetés

Hirdetés

Melyek a legkedvezőbb ajánlatok 2 millió forint személyi kölcsön esetében?

Tegyük fel, hogy 2 millió forintot szeretnénk igényelni 7 éves futamidőre, 300 ezer forint nettó fizetés mellett. Még a jelenlegi, drágulás mellett is jó eséllyel megkaphatjuk számos banktól a kért összeget: a törlesztőrészlet 36 ezer és 42 ezer forint között mozog. Vagyis van súlya a választásnak, egy rossz döntéssel akár 500 ezer forinttal emelkedhet a 7 év alatt visszafizetendő teljes összeg.

A legolcsóbb személyi hitelek 300 ezer forint jövedelem mellett

A legkedvezőbb ajánlata az UniCredit Banké, a THM értéke 12,64%, míg a havi törlesztőrészlet 36 184 forint. A teljes visszafizetendő összeg kicsivel meghaladja a 3 millió forintot. Ezt követő a CIB Bank, majd a Raiffeisen Bank személyi kölcsön ajánlata.

A jövedelem emelkedésével jóval olcsóbban kaphatunk személyi hitelt

Magasabb fizetés mellett a banki feltételek is jóval kedvezőbbek. 500 ezer forintos fizetés mellett a korábbi 2 millió forint összegű, 7 éves futamidejű személyi kölcsönre már csupán 35 375 forintot kell fizetni havonta. Még mindig az UniCredit Banktól kaphatjuk meg a kért összeget a legkedvezőbb feltételekkel, a THM értéke azonban már 12,75 százalékra csökkenne.

A legolcsóbb személyi hitelek 500 ezer forint jövedelem mellett

Még magasabb, 600 ezer forint összegű fizetés mellett a feltételek még kedvezőbbek: a legolcsóbb ajánlat teljes hiteldíj mutatójának értéke csupán 10,61 százalék. A 2 millió forintra havonta 33 367 forintot kell fizetni. A teljes visszafizetendő összeg pedig kicsivel haladja meg a 2,8 millió forintot.

Vagyis a jövedelem duplázódásával a teljes visszafizetendő összeg 200 ezer forinttal, mérséklődne, ami 7,8 százalékos csökkenést jelent.

Jó tudni
Nem kell feltétlenül kétszer akkora jövedelemmel rendelkeznünk, hogy elérjük a kedvezőbb feltételeket. Sok esetben a bankok az adós és adóstárs együttes fizetéséből indulnak ki a kamatok meghatározásakor. Sőt, adott esetben megfelelő lehet az is, ha a banknál nyitott számlára utalunk minden hónapban egy meghatározott összeget, amelynek azonban nem kell feltétlenül bérből származnia.

A legolcsóbb személyi hitelek 600 ezer Ft jövedelem mellett

Fontos kiemelni, hogy 300 ezer forintos fizetés mellett teljesen más bankoknál a legolcsóbb a személyi hitel, mint 600 ezer forintos fizetés mellett. Ez utóbbi esetben az MKB Banknál a legkedvezőbbek a feltételek, majd a Takarék ajánlata következik a sorban. Ez a tény is igazolja, hogy minden esetben érdemes a saját élethelyzetünk alapján megnézni a legkedvezőbb ajánlatokat. Ehhez tökéletes eszköz lehet egy bankfüggetlen személyi kölcsön kalkulátor, amely néhány adat megadását követően kilistázza az egyes bankok ajánlatait.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés