Mennyit nyerhetsz egy jó jelzáloghitel kalkulátorral? Ez tetszeni fog!

Mennyit nyerhetsz egy jó jelzáloghitel kalkulátorral? Ez tetszeni fog!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-06-05
 

A céljaidhoz és lehetőségeidhez leginkább passzoló hitel kiválasztása kulcsfontosságú. Mutatjuk, milyen egy kiváló lakás- vagy jelzáloghitel kalkulátor, mi mindenben lehet segítségedre, és mennyit nyerhetsz vele.

Ha céljaid, álmaid megvalósítására lakáshitelt, jelzáloghitelt vennél fel, már a tervezésnél érdemes megfontoltan, körültekintően eljárnod, hiszen egy ekkora horderejű pénzügyi döntés hosszú távon hatással lesz mindennapjaidra. A Bankmonitor szakértői elárulják, hogyan érdemes elindulni az első ránézésre rögösnek tűnő, útvesztőkkel tarkított úton.

Milyen egy jó jelzáloghitel kalkulátor?

Napjainkban számos online hitelösszehasonlító kalkulátor érhető el, ugyanakkor nem mindegyik felel meg bizonyos szempontoknak, amik miatt egy kedvezőtlen választással akár havonta több tízezer, összességében pedig akár több milliós anyagi veszteség is keletkezhet.

1. Objektív

Ha a böngészőben rákeresünk a lakáshitel vagy jelzáloghitel kalkulátor kulcsszóra, akkor a találati lista élén jellemzően egy adott bank hirdetésébe futunk bele. Ha gondolkodás nélkül erre kattintunk, akkor fennáll a veszélye, hogy kizárólag ennek a pénzintézetnek a hitelajánlatait látjuk, és így nem lesz lehetőségünk objektív összehasonlítást készíteni.

Éppen ezért egy jó jelzáloghitel kalkulátornál elsődleges, hogy bankfüggetlen legyen, vagyis, hogy minél több hazai pénzintézet minél több hitelterméke versenyezhessen egymással. Ez jelentősen megkönnyíti, hogy átlássuk, melyik jelenleg a legkedvezőbb termék a hitelpiacon.

2. Naprakész

Szintén nagyon fontos, hogy az összehasonlításban aktuális adatokat lássunk. Ehhez a kalkulátor üzemeltetőjének folyamatosan figyelemmel kell kísérnie a banki hirdetményeket, az új termékek megjelenését, és gyorsan be kell építenie az esetleges változásokat, ami nem kis feladat. Amellett, hogy naprakész adatokat kell látnunk az adott felületen, jó, ha az egyes termékek igénylési feltételei, az igényléshez kapcsolódó elvárások is láthatók és a lehető legfrissebbek.

3. Személyre szabható

Egy jelzáloghitel kalkulátor annál pontosabb képet ad, minél inkább személyre szabható. Ideális esetben egy lakáshitel keresőben be lehet állítani a következőket:

  • a hitel összege
  • a futamidő
  • a hitel célja
  • havi nettó jövedelem
  • fedezeti ingatlan értéke.

A futamidő jellemzően 2-35 év között lehet, amely befolyásolja a felvehető hitelösszeget. A hosszabb futamidő választása kisebb törlesztőrészleteket jelent, így a jövedelembe akár magasabb kölcsönösszeg is beleférhet. Arra azonban érdemes figyelni, hogy a futamidő kitolása a teljes visszafizetendő összeget is növeli.

A hitel célja jelzáloghitel esetében lehet új vagy használt lakás vásárlás, építés, felújítás, korszerűsítés, bővítés, szabad felhasználás vagy hitelkiváltás is.

Szintén jó, ha a kalkulátor eredményei is személyre szabhatók, vagyis van lehetőségünk a találati listát különböző szempontok alapján sorba rendezni. Ilyen lehet például, ha a havi törlesztőrészlet mértéke vagy a THM szerint látjuk növekvő sorrendben az ajánlatokat.

Milliókat nyerhetsz egy jó jelzáloghitel kalkulátorral!

Hirdetés

Hirdetés

Mennyit nyerhetsz a legjobb kalkulátorral?

A legjobb jelzáloghitel kalkulátorok mindezeken felül további hasznos funkciókkal és beállítási lehetőségekkel segítik az objektív tájékozódást, sőt nem hagynak magunkra azon a ponton, hogy elkészítettük az összehasonlítást, és kiderítettük, melyik a legkedvezőbb jelzáloghitel aktuálisan a piacon. Ezek segítségével az anyagi előny mellett jelentős időt is spórolhatunk. 

Egy jelzáloghitel igénylés alapesetben is több hetet igénybe vehet, főleg, ha nem tudjuk, hogy merre induljunk, hiszen így benne van a pakliban néhány felesleges kör, utazás, várakozás és akár elutasítás is.

Ha szeretnéd elkerülni a pénz- és időveszteséget, érdemes a Bankmonitornál elindulni. Lakáshitel kalkulátorunk nem hagy magadra az ajánlatok összehasonlítása után, hanem lehetőséged van részletesen tájékozódni a kiszemelt konstrukciókról, elindítani online az igénylést, független pénzügyi szakértővel konzultálni, aki végig a segítségedre lesz, ráadásul számodra teljesen ingyen. 

Kalkulálj
Indíts személyre szabott keresést
 a Bankmonitor jelzáloghitel kalkulátorával, vagy használd a gyors kalkulációt az alábbi ablakban!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés