Mi mindenre jó, ha van hitelfedezeti biztosításod?

Mi mindenre jó, ha van hitelfedezeti biztosításod?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-12
 

Ha hitelt veszel fel, a biztosítási védelemről is gondoskodnod kell a családod érdekében. Ezt egyszerűen megoldhatod valamilyen hitelfedezeti célú biztosítással. Nem könnyű eligazodni a bankok és biztosítók által kínált termékválasztékban, ezért segítünk kiválasztani a számodra legjobbat!

Életbiztosítási fedezet mindenképpen

Ha hitelt veszel fel hosszabb távra, mindenképpen gondold végig egy életbiztosítás előnyeit. A legfontosabb, hogy a családod biztonságban legyen. Ha tragédia történik veled, a hitel visszafizetésének gondja ne szakadjon rájuk. Az érzelmi megrázkódtatáson túl épp elég problémát fog jelenteni a kieső jövedelmed pótlása. Ebben az esetben a biztosító által nyújtott segítség nagyon jól fog jönni.

Ha meghalsz, a rokonok és ismerősök őszinte együttérzésükről fogják biztosítani szeretteidet, de nem valószínű, hogy azonnal milliós összegeket fognak a rendelkezésükre bocsátani a hiteled visszafizetésére. Ha van egy életbiztosításod, akkor legalább ez nem lesz probléma.

Hirdetés

Hirdetés

Számít a hitelösszeg és futamidő is

Ha eldöntötted, hogy a hiteled visszafizetésének biztosítása érdekében kötsz egy életbiztosítást, a biztosítási összegnek a felvett hitel nagyságával kell megegyeznie. A biztosítás időtartamának egyenlőnek kell lennie a hitel futamidejével.

Válassz egy hitelfedezeti biztosítást!

A felvett hitel nagysága és a hitel futamideje meghatározza a biztosítási összeg nagyságát és a biztosítási védelem hosszát is. Nyilvánvalóan a biztosítási védelem ára meghatározó a választásban, de van néhány egyéb fontos szempont is, amit mérlegelned kell.

Milyen a klasszikus hitelfedezeti életbiztosítás?

Klasszikus csoportos hitelfedezeti életbiztosítások esetében, amelyeket a bankok kínálnak ügyfeleiknek hitelfelvételkor, a biztosítási összeg a futamidő alatt mindig a hiteltartozásoddal egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a biztosítási összeg folyamatosan csökken, amíg a hitel teljesen kifut. Ez azért van így, mert a kedvezményezett ezeknél a konstrukcióknál a bank, aki csak a hiteltartozás visszafizetésére tart igényt.

Milyen a „Bankmonitor Biztonság” Csoportos Személybiztosítás?

Van egy másik megoldás is, amely az NN Biztosító és a Bankmonitor együttműködésének eredményeként született. Ez a Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás, amelynek Élet fantázianevű csomagja haláleseti és 69 százaléknál magasabb rokkantsági szolgáltatást tartalmaz. A biztosítási összeg nem csökken a futamidő alatt úgy, ahogyan egy egyéni kockázati életbiztosításnál sem. Az ára viszont sokkal alacsonyabb, ráadásul az egyéni kockázati életbiztosítás csak haláleseti szolgáltatást tartalmaz.

Ahogy már említettük, a hitelfedezeti biztosítások úgy működnek, hogy a biztosítási összeg egyenlő a hitelösszeggel, amely a Bankmonitor Biztonság esetében akár 80 millió forint is lehet.

Az alábbi ábrán különböző életkorokban mutatjuk be a Bankmonitor Biztonság Élet csomagjának és egy egyéni kockázati életbiztosítás díjait.

A-Bankmonitor-Biztonsag-Elet-csomagjanak-es-egy-egyeni-kockazati-eletbiztositas-havi-dijanak-osszehasonlitasa-kulonbozo-eletkorokban

Láthatod, hogy a Bankmonitor Biztonság havi díja 25 éves korban majdnem 70 százalékkal alacsonyabb, mint egy átlagos kockázati életbiztosításé. A különbség csökken, ha a szerződéskötéskori életkorod magasabb, de 55 éves korban kötött biztosítás esetén is 18 százalékkal alacsonyabb, mint a kockázatié.

A díj nem változik a tartam alatt, vagyis nem nő az életkor növekedésével.

Te magad is kiszámolhatod kalkulátorunk segítségével, hogy mennyibe kerülne számodra a Bankmonitor Biztonság által nyújtott védelem. Kalkulálj, és küldjük az eredményt!

Bankmonitor
Csoportos
Személybiztosítás
Töltsd ki az űrlapot, és tudd meg hogyan tudod fizetni a hiteledet baj esetén is!

Bankmonitor
Válaszd ki a hiteleidet, add meg a
tartozás összegét!
Ft
Ft
Ft
MÁR CSAK EGYETLEN LÉPÉS!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

A hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Milyen esetekben véd?
  • Mennyibe kerül a szolgáltatás?
  • Mennyit fizet a biztosító?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

A kockázatelbírálás is megspórolható

Az egyéni kockázati életbiztosításokkal szemben az alacsony áron kívül van egy másik nagyon fontos előnye is. Ez a kockázatelbírálás. 50 éves korig 25 millió forintos biztosítási összeghatárig (ami a felvett hitelösszeggel egyenlő), 51 éves kortól 15 millió forintos összeghatárig semmilyen egészségi kockázatelbírálásra nincs szükség. Magasabb életkorok, illetve magasabb biztosítási összegek esetén is csak egy rövid, 3 kérdésből álló kérdőív kitöltése szükséges.

Orvosi vizsgálatra vagy komolyabb orvosi dokumentációk beszerzésére egyáltalán nincs szükség.

Az egészségi kockázatelbírálás mellett az kockázati életbiztosítások esetében az előzménybetegségek a tartam végéig kizárásra kerülnek. A Bankmonitor Biztonság esetében ez csak az első 3 évben kerül kizárásra, a 4 évtől nincs előzménybetegség vizsgálat.

Kinek előnyös egy hitelfedezeti életbiztosítás?

Ha hitelt vettél fel vagy éppen ezen gondolkozol, ne feledkezz meg arról, hogy egy hitelfedezeti célú biztosítást is vásárolj a családod biztonsága érdekében.

A klasszikus hitelfedezeti életbiztosítás egy egyszerű csomagtermék, csak a hiteltartozásodat fizeti vissza. A Bankmonitor Biztonság Élet csomagjának haláleseti szolgáltatása dupla védelmet jelent a klasszikus hitelfedezeti biztosításokhoz képest, mert a biztosítási összeg nem csökken a futamidő alatt. Így a hitel visszafizetésén túl a családod is részesedik az összegből tragédia esetén. Ezen túlmenően még egy 69 százalékot meghaladó egészségkárosodási (rokkantsági) szolgáltatást is tartalmaz ugyanazért az árért.

Ha tovább szeretnéd bővíteni a védelmet a Bankmonitor Biztonság rendelkezik még egy opcionális csomaggal, amely munkanélküliség esetére a nyújt védelmet. Ráadásul kockázatelbírálás szempontjából is nagyon kedvező.

A Bankmonitor munkatársai segítenek eligazodni a piacon található termékek között, hogy a legjobbat tudd kiválasztani. Kalkulátorunkon keresztül regisztrálj és tanácsainkkal segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb konstrukciót, hogy csak azt vedd meg ami feltétlenül szükséges.

Hirdetés
Hirdetés