Miért fizetne céged 1 millióval több kamatot, ha nem muszáj?

Miért fizetne céged 1 millióval több kamatot, ha nem muszáj?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-01-21 Frissítve: 2021-10-08
 

A vevő- és készletfinanszírozásban gondolkodó cégeknek komoly fejtörést okoz, hogy a Növekedési Hitelprogram keretében már nem vehető igénybe forgóeszközhitel. Érthető, hiszen 2,5%-os kamat mellett szinte lehetetlen jelenleg ilyen célra hitelt találni. A sztenderd banki forgóeszközhitelek átlagos 6-6,5%-os kamatszintjét szemügyre véve pedig nem meglepő, hogy mindenki igyekszik kedvezőbb kamatozású megoldást találni. Soron következő cikkünkben egy újabb lehetőség, amivel százezreket spórolhat céged a hitelén.

Korábbi írásunkban már bemutattunk egy olyan alternatívát, ami még az NHP-nál is kedvezőbb megoldást jelenthet forgóeszköz finanszírozás esetén. Nevezetesen az Eximbank támogatott hitelét, ami 50 millió forint feletti hiteligény esetén akár 2-2,2%-os fix kamatozás mellett is elérhető. Most egy másik lehetőséget vettünk górcső alá, ami főként azoknak a vállalkozásoknak jelenthet valós alternatívát, amelyek inkább kisebb összegben, 25 m Ft alatt vennének fel forgóeszközhitelt.

A Széchenyi Kártya Program keretében elérhető Széchenyi forgóeszközhitel már 1 millió Ft-tól igénybe vehető akár 25 millió Ft-ig. Kamatozását tekintve az NHP 2,5%-ával ugyan nem veszi fel a versenyt, de a sztenderd banki hiteleknél lényegesen kedvezőbb lehetőséget kínál. Az állami kamattámogatásnak köszönhetően ugyanis a vállalkozás által fizetendő kamat jelenleg 3,35% (1 havi BUBOR+5%, amelyből 3%pont a kamattámogatás). Így egy 10 millió forintos hitelnél nagyságrendileg 460 ezer forint megtakarítást jelent 3 éves futamidő alatt a piaci hitelekkel szemben.

Kamaton túli költségek

További költség a Széchenyi forgóeszközhitelnél a 0,8%-os kezelési költség, amit kamat módjára kell megfizetni. Azaz a 3,35%, így tulajdonképpen 4,15%, de még így is lényegesen jobban jár a cég, mint a sztenderd banki hitelekkel. Nem beszélve arról, hogy általában ezeknél is jelentkezik kezelési költség (jellemzően 1,5-2%).

A rendszeres költségeken túl szerződéskötési díjjal (1,5%), folyósítási jutalékkal (folyósításonként 10.000 Ft), valamint a Garantiqa kezességvállalás díjával kell még számolni. Természetesen nincs ez másként a banki hitelek zöménél sem, amelyeknél legfeljebb más néven jelentkeznek ezek a díjak.

Kíváncsi vagy, hogy mennyi hitelt kaphat céged? Akkor használd alábbi hitelkalkulátorunkat! Kollégáink, ha szeretnéd, személyesen is felveszik veled a kapcsolatot, hogy segítsenek eligazodni a vállalkozói hitelekben.

Azonnali tájékoztatás a hitel feltételeiről.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hitelkeret megállapítása
a kibocsátott számlákra
Ft
nap
Bankmonitor

Az elérhető faktor finanszírozás részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegben kaphat finanszírozást (megelőlegezést) a céged?
  • Mennyi idő alatt?
  • Várhatóan milyen költség mellett?
  • Mitől függhet a finanszírozás mértéke?
A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!

Hirdetés
Hirdetés