Miért fizetnek sokan évi 50-100 ezer Ft-ot a bankszámlájukért, ha vannak ingyenes számlák is? A HVG és a Bankmonitor közös podcastja

Miért fizetnek sokan évi 50-100 ezer Ft-ot a bankszámlájukért, ha vannak ingyenes számlák is? A HVG és a Bankmonitor közös podcastja
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-02-10
 

Aki azt hiszi, hogy aprópénz a bankszámlára kifizetett összeg, az gyorsan megváltoztatja a véleményét az éves díjkimutatás kézhezvételét követően, ami látványosan mutatja a megelőző év költségeit. Az átlagos bankszámla költség 30-40 ezer forint körül van, de sokan 50-100 ezer forintot fizetnek, többnyire feleslegesen. A HVG és a Bankmonitor közös podcastjában a bankszámlák költségeit járjuk körbe, hogy ne folyjon el a pénzünk!

Mindenkinek meg kellett kapnia mostanra (január 31.) a bankszálájához kapcsolódó díjkimutatását, ami összesítve mutatja meg, hogy mennyit is költöttünk tavaly azért, hogy használtuk a nehezen megkeresett pénzünket.

A HVG és a Bankmonitor első közös podcastjában éppen ezért a bankszámlákkal kapcsolatos hasznos tudnivalókat, a megtakarítási lehetőségeket járjuk körül, de szó lesz arról is, hogy miként lehet akár ingyenes bankszámlánk. Ha pedig találtunk a jelenlegi számlánknál jobb ajánlatot, akkor azt is megmutatjuk, miként tudsz bankot váltani, már csak azért is, mert ennek van egy viszonylag egyszerű módja, amikor az új bank gyakorlatilag mindent elintéz helyettünk.

A tét kár évi 50-100 000 forint is lehet!


Amiről szó van a podcastban:

  • Akár 100 ezer forintos költsége is lehet éves szinten egy bankszámlának.
  • Mi az éves díjkimutatás, és hol találhatod meg?
  • Mi jelenti a legnagyobb költséget egy bankszámlánál?
  • Miért fizetnek sokan a készpénzfelvételért, miközben elvileg ingyenes lehetőség is van rá?
  • Mivel tudsz leghatékonyabban spórolni anélkül, hogy le kellene mondanod a kényelmi szolgáltatásokról?
  • Tényleg vannak ingyenes bankszámlák?
  • Hogyan válthatsz bankot gyorsan és egyszerűen?
Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés